Wizz Air pradėjo skrydžius iš Kauno į Turku Suomijoje

„Wizz Air“, didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje bei viena iš sparčiausiai augančių aviakompanijų Europoje, šiandien iš savo Kauno bazės atidarė naują skrydžių kryptį. Dviem savaitiniais skrydžiais – pirmadienį ir penktadienį – Kaunas sujungiamas su Suomijos miestu Turku. Vietas šiam skrydžiui galima rezervuoti bendrovės interneto svetainėje arba naudojantis „Wizz Air“ mobiliąja programėle. Bilietų kaina prasideda nuo 9,99 Eur*, įskaitant rankinį bagažą, kurio matmenys neviršija 40 x 30 x 20 cm.

„Džiaugiamės pradėdami vykdyti naują skrydžių kryptį iš Kauno. Naujasis maršrutas Lietuvą sujungs su puikiuoju Turku miestu Suomijoje, tai itin patraukli kryptis savaitgalio poilsiui. Viduramžių miestas Turku gali pasiūlyti daugybę įdomių atrakcijų keleiviams“, – sako „Wizz Air“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Andras Rado.

Turku, kadaise buvusi Suomijos sostinė, yra seniausias šios šalies miestas. Taip pat Turku yra viduramžių architektūros pavyzdys, kuriame gausu patrauklių vietų: pradedant pilimi, katedra, turgaus aikšte, muziejais, architektūros paminklais ir baigiant stulbinančiomis upės pakrantėmis – tai miestas, kuriame kiekvienas atras sau vietą.

„Viena iš džiugių Lietuvos oro uostų žiemos sezono naujienų, kurią pristatome kartu su „Wizz Air“, galimybė iš Kauno pasiekti legendinį seniausią Suomijos miestą Turku. Keliautojų skaičius mūsų oro uostuose sparčiai auga, tad be galo svarbu, kad turėsime naują ir patogią kryptį į Suomiją. Tikime, kad galimybe dar dažniau nuvykti į šią šalį susižavės ne tik mūsų keliautojai, bet ir Suomijos turistai noriai atvyks pasisvečiuoti į Lietuvą ir mūsų laikinąją sostinę Kauną“, – sako Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas.

„Suomija yra viena iš Kaunui labai svarbių tikslinių užsienio rinkų atvykstamajam turizmui vystyti. Džiaugiamės, kad ilgai laukta ir taip reikalinga kryptis iš Suomijos šiandien vėl tampa tikrove. Sėkmingas miesto ir aviakompanijos „Wizz Air“ bendradarbiavimas dar labiau išsiplėtė – atidaryta nauja skrydžių kryptis iš Turku į Kauną. Neabejojame, kad tiesioginiai skrydžiai turės teigiamos įtakos augantiems suomių turistų srautams į mūsų miestą, – sako Kauno vicemeras Simonas Kairys. – Vadovaujantis 2018 m. I pusmečio duomenimis, svečiai iš Suomijos Kaune užima 8-ąją vietą, o 2013 m., kai Kaunas turėjo tiesioginę skrydžių kryptį su kitu Suomijos miestu, Kaune turistai iš Suomijos užėmė 2-ąją vietą. Šis pavyzdys atskleidžia, kokią didelę reikšmę miestui ir turizmo tendencijoms turi tiesioginių jungčių atsiradimas.“

Aviakompanija taip pat neseniai pradėjo naujus skrydžius iš Vilniaus. Nuo spalio 29 d. „Wizz Air“ du kartus per savaitę Vilnių sujungia su Ukrainos miestu Lvovu.

Siekdama patenkinti tiek verslo, tiek poilsio tikslais keliaujančiųjų poreikius, „Wizz Air“ šiuo metu iš trijų Lietuvos oro uostų – Vilniaus, Kauno ir Palangos – siūlo skrydžius 32 kryptimis į 18 valstybių.

Per pirmuosius dešimt 2018 metų mėnesių aviakompanija žemų sąnaudų Lietuvos maršrutais pervežė 1,5 milijono keleivių – tai rodo 30 proc. augimą per metus. Bendrovės veikla Lietuvoje šiais metais parems daugiau nei 950** darbo vietų su aviacija susijusiose industrijose.


Apie „Wizz Air“

Didžiausios Centrinėje ir Rytų Europoje mažų sąnaudų bendrovės „Wizz Air“ orlaivių parką sudaro 105 „Airbus“ A320 ir A321 tipo orlaiviai. Oro linijų kompanija skraidina iš 25 bazių ir siūlo daugiau nei 600 maršrutų, jungiančių 142 kryptis 44-iose šalyse. „Wizz Air“ komandą sudaro apie 4000 aviacijos profesionalų, siūlančių aukščiausio lygio aptarnavimą ir ypač mažų kainų skrydžių bilietus, kuriuos pastaruosius 12 mėn. rinkosi 32 mln. keleivių. „Wizz Air“ akcijos yra skelbiamos Londono vertybinių popierių biržoje (trumpinys – WIZZ) ir yra įtrauktos į FTSE 250 ir FTSE All-share indeksus. „Wizz Air“ pelnė pasaulinio masto pripažinimą dėl vykdomos oro saugumo politikos ir yra įtraukta į Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) veiklos saugumo audito (IOSA) registrą. Neseniai metinis aviacijos ir kosmoso industrijos leidinys „Aviation 100“ paskelbė bendrovę už pasiekimus „Metų aviakompanija Europoje“ (angl. European Airline of The Year). Taip pat aviakompanija pelnė aukščiausią 7 žvaigždučių saugumo reitingą iš vienintelės pasaulio oro linijų saugos ir prekių vertinimo agentūros airlineratings.com.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51855898sec.