«airBaltic» apklausa: lietuviai pirmenybę teikia oro transportui labiau nei kitoms transporto rūšims

Latvijos oro linijų bendrovės „airBaltic“ ir interneto rinkos tyrimų bedrovės „Gemius” Lietuvos internautų atlikta apklausa parodė, jog 70 proc. respondentų teiktų pirmenybę keliauti iš Lietuvos į Amsterdamą lėktuvu. Kelionę autobusu rinktųsi 3 proc., automobiliu – 7 proc., traukiniu – 14 proc. apklaustųjų.

„Dauguma keliaujančiųjų ilgus atstumus, taupydami laiką ir dėl patogumo, pirmenybę teikia oro transportui. Turint omenyje prieinamas bilietų kainas, daugeliu atvejų keliauti lėktuvu bus taip pat pigiai nei kitomis transporto rūšimis. Aiškiai pastebima pirmenybė oro transportui yra neginčijama visose amžiaus grupėse“, – sako „airBaltic“ pardavimų vadybininkas Lietuvos rinkai Jevgenij Kozyrev.

Dauguma dalyvavusių apklausoje respondentų (77 proc.) pirmą kartą keliavo oru iki 29 m. Be to, 23 proc. apklaustųjų pirmą kartą skrido lėktuvu iki 15 m. Netgi 19 proc. apklaustųjų 50 – 75 m. amžiaus grupėje pirmą kartą keliavo lėktuvu iki 15 m.

„Vis daugiau šeimų renkasi keliauti lėktuvu su vaikais per šventes. Dauguma oro linijų, tarp jų ir „airBaltic“, siūlo atskirus bilietus naujagimiams ir vaikams su nemaža nuolaida, kas palengvina visą kelionę,“ – teigia J. Kozyrev.

„airBaltic“ siūlo tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Amsterdamą, Berlyną, Miuncheną, Paryžių ir Taliną, taip pat ir patogų susisiekimą su Ryga. „airBaltic“ iš viso aptarnauja per 70 kelionių maršrutų iš Rygos, Vilniaus ir Talino, ir siūlo didžiausią maršrutų pasirinkimą bei patogų susisiekimo tinklą su Europa, Skandinavija, NVS ir Vidurio Rytais.  


Apklausą internetu Lietuvoje lapkričio 9 – 11 d. vykdė interneto rinkos tyrimų bedrovė „Gemius“. Apklausti 2469 Lietuvos interneto vartotojai iki 75 m., bent kartą skridę lėktuvu.


„airBaltic” iš Rygos, Talino ir Vilniaus vykdo skrydžius daugiau nei 70 krypčių, siūlydami didžiausią maršrutų įvairovę ir patogų susisiekimą per Rygą pasiekiant Europą, Skandinaviją, NVS  ir Vidurio Rytus. 2019 metų vasarą, „airBaltic” pristatė tris naujas kryptis iš Talino į Malagą, Briuselį ir Kopenhagą. Be to, vasarą „airBaltic” pradės vykdyti tiesioginius skrydžius iš Rygos į Štutgartą, Dubliną ir Lvovą.


„airBaltic” – tai 1995-aisiais įkurta akcinė bendrovė. Tai punktualiausia oro linijų bendrove Baltijos šalyse, vykdanti skrydžius daugiau nei 70 krypčių, siūlydami didžiausią maršrutų įvairovę ir patogų susisiekimą per Rygą pasiekiant Europą, Skandinaviją, NVS  ir Vidurio Rytus.


Pagrindinis bendrovės akcininkas yra Latvijos valstybė turinti 80,05 % akcijų, o Lars Thuesen per jam priklausančią įmonę Aircraft Leasing 1 SIA valdo apie 20 % akcijų.


„airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 34 orlaiviai: 14 Airbus 220-300 orlaivių, 8 -  Boeing 737, 12 - Bombardier Q400Next Gen.


„airBaltic“ yra pelniusi tarptautinių apdovanojimų už naujoviškų paslaugų sukūrimą ir pasiekimus pertvarkant verslą. 2018-aisiais oro linijų bendrove pelnė CAPA regioninių oro linijų apdovanojimą. Tais pačiais metais „airBaltic“ pelnė ATW avialinijų apdovanojimą: įmonė buvo paskelbta „Metų rinkos lyderiu”. „airBaltic“ buvo išrinkta punktualiausia oro linijų bendrove pasaulyje 2014, 2015, 2016, 2017 metais.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18470407sec.