Wizz Air iš Vilniaus skraidins į Sankt Peterburgą Rusijoje

„Wizz Air“, greičiausiai auganti ir aplinkai draugiškiausia aviakompanija Europoje* ir didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje bei Rytų Europoje, praneša, kad pradės skrydžius iš Vilniaus į Sankt Peterburgą Rusijoje. Nuo šių metų birželio 3 d. skrydžiai bus vykdomi du kartus per savaitę – trečiadienį ir sekmadienį. Vietas šiam skrydžiui galima rezervuoti jau dabar bendrovės interneto svetainėje arba naudojantis „Wizz Air“ mobiliąja programėle. Bilietų kaina prasideda nuo 29,99 Eur**.

Šiandien Sankt Peterburge vykusioje spaudos konferencijoje „Wizz Air“ vadovas József Váradi teigė: „Šiandienos naujiena pabrėžia „Wizz Air“ įsipareigojimą sukurti vis daugiau žemų sąnaudų kelionės galimybių mūsų keleiviams. Keturios naujos kryptys iš Sankt Peterburgo į Europos miestus: Bukareštą, Sofiją, Bratislavą ir Vilnių plečia mūsų tinklą ir suteikia vis didesnį prieinamų kelionių pasirinkimą viename jauniausių ir ekologiškiausių oro laivynų, – sako J. Váradi. – Neseniai supaprastinta e. vizų sistema ir septintosios oro laisvės įkūrimas virš Sankt Peterburgo, šį miestą paverčia vis patrauklesne turistine kryptimi.“

Sankt Peterburgas, antras pagal dydį Rusijos Federacijos miestas, turi reikšmingą istorinį ir kultūrinį paveldą bei yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą kaip miestas, kuriame saugotinas visas istorinis centras. Dėl nuostabaus grožio jis vadinamas kultūros, istorijos ir architektūros meka. Sankt Peterburge turistus žavi begalė skirtingų tiltų, Nevos upe plaukiantys turistiniai laiveliai, didingos cerkvės, nuostabūs muziejai, parkai ir puošnus rūmai. Meno mylėtojai čia randa muzikinių ir teatro pasirodymų.

Ermitažo muziejus, Prisikėlimo bažnyčia, Žiemos rūmų sodai, Peterhofo rūmai, Jekaterinos rūmai bei daugelis kitų vietų stebina grožiu ir palieka neišdildomą įspūdį. Baltosios naktys, kai diena tęsiasi beveik 19 valandų, – dar vienas nepaprastas reiškinys, kurį verta pamatyti.

„Esame dėkingi Rusijos Federacijos vyriausybei, Rusijos Federacijos transporto ministerijai, Rusijos federalinei antimonopolinei tarnybai, Sankt Peterburgo vyriausybei ir VTB grupei už paramą. Šiandien Pulkovo oro uostui suteiktos precedento neturinčios sąlygos tapti tarptautinės aviacijos centru, – teigė „Northern Capital Gateway LLC“, Pulkovo oro uosto valdomosios įmonės, vadovas Leonid Sergeev. – Pirmieji Rusijoje pasiūlėme tokias unikalias rinkos sąlygas užsienio avialinijoms. Esu tikras, kad naujieji „Wizz Air“ skrydžiai bus paklausūs tiek tarp Rusijos, tiek tarp užsienio keleivių.“

Šio naujo Sankt Peterburgo skrydžio maršrute iš Vilniaus bus daugiau kaip 20 tūkst. vietų per 2020 metus. Nuo pat pirmo skrydžio iš Vilniaus 2011 m. „Wizz Air“ yra viena iš lyderių Vilniaus oro uoste. Nuo šių metų balandžio 5 d. „Wizz Air“ taip pat pradės skrydžius į Zaparožę, o nuo kovo 30 d. į Jerevaną. Iš visų trijų Lietuvos oro uostų „Wizz Air“ šiuo metu skrydžius siūlo 29 kryptimis į 16 valstybių.


Apie „Wizz Air“

„Wizz Air“, sparčiausiai auganti aviakompanija Europoje ir didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje bei Rytų Europoje, valdo 120 120 Airbus A320 ir Airbus A321, siūlo daugiau nei 700 maršrutų iš 25 bazių, jungiančių 154 kryptis 45-iose šalyse. „Wizz Air“ komandą sudaro apie 5000 aviacijos profesionalų, siūlančių aukščiausio lygio aptarnavimą ir ypač mažų kainų skrydžių bilietus, kuriuos per paskutinius 12 mėn. rinkosi 41 mln. keleivių. „Wizz Air“ akcijos yra skelbiamos Londono vertybinių popierių biržoje (trumpinys – WIZZ) ir yra įtrauktos į FTSE 250 ir FTSE All-share indeksus. „Wizz Air“ yra įregistruota Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) Veiklos saugos audito (IOSA), reiškiantį pasaulinę oro linijų saugą. Neseniai aviakompanija pateko į dešimties saugiausių oro linijų bendrovių pasaulyje reitingą, sudarytą vienintelės pasaulio oro linijų saugos ir prekių vertinimo agentūros airlineratings.com. Taip pat gavo „2019 metų aviakompanijos“ apdovanojimą, kurį bendrovei suteikė „Air Transport Awards“, vertindami visas pagrindines oro transporto kategorijas.

Apie Pulkovo oro uostą

Sankt Peterburgo Pulkovo oro uostas yra ketvirtasis pagal keleivių srautus oro uostas Rusijoje. Sankt Peterburgas yra pasaulio kultūros sostinė ir antras didžiausias miestas Rusijoje. Nuo 2019 m. spalio 1 d. 53 šalių piliečiai gali atvykti į Rusijos federaciją per Sankt Peterburgą, naudodami elektronines vizas. 2019 metais Sankt Peterburgo oro uostas priėmė 19,6 mln. keleivių, tai yra 8,1 proc. daugiau nei 2018 m. Nuo 2010 m. „Northern Capital Gateway LLC“ buvo pagrindinis Pulkovo oro uosto operatorius, įgyvendinęs oro uosto rekonstrukciją ir plėtrą pagal privataus ir viešojo sektoriaus partnerystės susitarimą su Sankt Peterburgo miestu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78840184sec.