Europos Komisija patvirtino 250 mln. investiciją į airBaltic kapitalą

Vadovaudamasi ES valstybių paramos taisyklėmis, 2020 m. liepos 3 d. Europos Komisija  patvirtino 250 mln. eurų siekiančią Latvijos vyriausybės investiciją į Latvijos oro linijų bendrovės „airBaltic“ kapitalą. Taip norima kompanijai padėti įveikti COVID-19 sukeltą ekonominę krizę ir atnaujinti jos augimą.


Europos Komisija pabrėžia, kad ES valstybės narės antrąjį metų ketvirtį įvedė įvairius kelionių apribojimus, siekdamos suvaldyti COVID-19 plitimą. Tai padarė didelę įtaką visai aviacijos pramonei, įskaitant „airBaltic“ veiklą. Europos Komisija taip pat atkreipia dėmesį į svarbų „airBaltic“ vaidmenį Latvijos ekonomikoje užtikrinant Latvijos jungtį su kitomis Europos šalimis ir pasiekiamumą.


„Europos Komisija nusprendė, kad padidėjęs„ airBaltic“ įstatinis kapitalas visai Latvijos ekonomikai padės įveikti COVID-19 pandemijos sukeltus ekonominius padarinius. Šiuo metu jau pradedame atsigauti ir labai vertiname Latvijos visuomenės bei Vyriausybės pasitikėjimą oro linijų ateitimi. „airBaltic“ darbuotojai ir vadovybė parodė atsidavimą kompanijai ir Baltijos šalims, vesdami kompaniją per šią krizę“, – sako Martinas Gaussas, „airBaltic“ generalinis direktorius.



„airBaltic” – 1995-aisiais įkurta akcinė bendrovė. Tai viena punktualiausių oro linijų bendrovių Europoje, vykdanti skrydžius daugiau nei 55 krypčių, siūlanti didžiausią maršrutų įvairovę ir patogų susisiekimą per Rygą pasiekiant Europą, NVS ir Vidurio Rytus.


Pagrindinis bendrovės akcininkas yra Latvijos valstybė turinti 80,05 % akcijų, o Lars Thuesen per jam priklausančią įmonę Aircraft Leasing 1 SIA valdo apie 20 % akcijų.


„airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 22 Airbus 220-300 orlaiviai.


„airBaltic“ yra pelniusi tarptautinių apdovanojimų už naujoviškų paslaugų sukūrimą ir pasiekimus pertvarkant verslą. 2017-aisiais oro linijų bendrovė gavo CAPA regioninių oro linijų apdovanojimą. 2018 ir 2019 m. pelnė ATW oro linijų apdovanojimą: įmonė buvo paskelbta „Metų rinkos lyderiu”. „airBaltic“ buvo išrinkta punktualiausia oro linijų bendrove pasaulyje 2014, 2015, 2016, 2017 metais. 2019 kompanija laimėjo „Airline Business“ sektoriaus lyderystės apdovanojimą.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49084997sec.