Streikuoja Finnair skrydžių palydovai, atšaukta dalis Helsinkis – Vilnius – Helsinkis skrydžių

Suomijos palydovų sąjunga, atstovaujanti aviakompanijų „Finnair“ ir „Blue1“ orlaivių įgulos narius, šiandien nuo 13 val. paskelbė streiką. Dėl streiko bendrovė „Finnair“ priversta atšaukti daugumą reguliariųjų skrydžių, taip pat dalį skrydžių iš ir į Vilnių. Atšauktas šiandien 17.30 val. iš Helsinkio į Vilnių turėjęs atvykti lėktuvas, taip pat 18.05 val. skrydis iš Vilniaus į Helsinkį.

„Nuoširdžiai atsiprašome savo keleivių už patiriamus nepatogumus. Darysime viską, kad jų būtų kuo mažiau. Visų atšauktų skrydžių keleiviai bus informuoti trumposiomis tekstinėmis žinutėmis, sako už klientų aptarnavimą atsakingas viceprezidentas Anssis Komulainenas.

Aviakompanija dės visas pastangas, kad laisvalaikio skrydžiai, tarp kurių daugiausia užsakomieji kelionių organizatorių skrydžiai, būtų vykdomi įprasta tvarka. Tuo tarpu bendrovės reguliariųjų skrydžių tvarkaraštis streiko metu bus sutrikdytas labiau. Skrydžių tvarkaraštis gali kisti paskutinėmis minutėmis, todėl keleiviams rekomenduojama stebėti informaciją „Finnair“ svetainėje internete adresu www.finnair.com/finnaircom/wps/portal/finnair/flightlist.

Keleiviai, kurių skrydžiai bus atšaukti, galės pakeisti kelionės laiką į bet kurią kitą datą iki 2011 m. kovo 31 dienos arba susigrąžinti už bilietus sumokėtus pinigus. Prašymą dėl pinigų gražinimo galima užpildyti internete adresu www.finnair.com/finnaircom/wps/portal/Testing/CurrentIssues/CurrentIssue9/en_INT?locale=en_INT. Aviakompanija taip pat ieškos būdų, kad streiko metu keleiviai galėtų tęsti savo kelionę kitais maršrutais, pirmenybę teikiant grįžtantiems namo.

Keleiviai, kurie bilieto užsakymo metu nurodė savo mobiliojo telefono numerį, apie jų skrydžio pakeitimus bus informuojami trumposiomis žinutėmis. To nepadarę, tačiau pageidaujantys gauti informaciją trumposiomis žinutėmis, gali nurodyti savo telefono numerį bendrovės svetainėje adresu www.finnair.com/finnaircom/wps/portal/travel/en_INT?tab=5 arba paskambinę „Finnair“ informacijos telefonais.

 

Informacija keleiviams teikiama telefonu +358 600 140 140 (skambinant ne iš Suomijos, skambučio kaina – 3,12 eurų sujungimo mokestis + vietinio tinklo mokestis ) ar telefonu Baltijos šalims +370 5 2723038 (informacija teikiama anglų ir rusų kalbomis). Bendrovė atsiprašo keleivių, jei dėl didelio skambučių skaičiaus telefonų linijos būtų užimtos ir susisiekti nepavyktų.

Suomijos palydovų sąjunga streiką paskelbė nepavykus susitarti dėl naujos kolektyvinės darbo sutarties. Įgyvendinant organizacijos siūlomus kolektyvinės sutarties pakeitimus bendrovės „Finnair“ sąnaudos išaugtų daugiau nei penktadaliu. Tokį išlaidų padidėjimą daugiausia lemtų orlaivių palydovų pageidaujamas didesnis laisvų ir poilsio dienų skaičius. Bendrovėje „Finnair“ dirba apie 2 tūkst. skrydžių palydovų

Apie „Finnair“

Aviakompanija „Finnair“ yra viena seniausių Europoje, įkurta 1923 metais. Pagrindinė „Finnair“ akcininkė yra Suomijos vyriausybė, kuri valdo 55,8 proc. akcijų. Kiti akcininkai – draudimo ir kitos kompanijos, privatūs asmenys. Apie 20 proc. akcijų priklauso užsienio kompanijoms ar asmenims. Šiuo metu bendrovėje dirba apie 8 tūkst. darbuotojų. Per parą „Finnair“ atlieka apie 200 reisų, tarp jų į svarbiausius Azijos oro uostus – Kinijos, Indijos, Japonijos, Pietų Korėjos ir Tailando.

Trečiąjį 2010 metų ketvirtį kompanijos veiklos pelnas buvo 42 mln. eurų (apie 145 mln. litų), apyvarta - 551 mln. eurų (apie 1902,5 mln. litų). Per devynis šių metų mėnesius „Finnair“ iš viso pervežė apie 5,5 mln. keleivių. Skrydžius į Vilnių „Finnair“ pradėjo vykdyti prieš 17 metų. Populiariausi lietuvių maršrutai pagal trečiąjį šių metų ketvirtį šalyje parduotų bilietų skaičių yra Helsinkis, Niujorkas, Londonas, Pekinas, Mančesteris, Torontas, Stokholmas, Delis, Honkongas, Šanchajus.

Daugiau informacijos: Finnair Media Desk tel. +358 9 818 4020, [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35984206sec.