Vasaros sezoną Vilniuje – naujos kryptys ir oro bendrovės

Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) sekmadienį įsigaliojo naujas vasaros sezono reguliariųjų skrydžių tvarkaraštis. Vasaros sezoną Vilniaus oro uostas pasitinka naujomis kryptimis ir naujomis oro bendrovėmis, pradedančiomis darbą Vilniuje. Skaičiuojama, kad jos šiemet į Vilnių turėtų pritraukti apie pusę milijono keleivių.

Šį vasaros sezoną didžiausios naujienos Vilniaus oro uoste – darbą pradedančios dvi žemų kaštų bendrovės “Wizz Air” ir “Ryanair”. Pirmoji skrydžius į Londoną, Korką, Donkasterį, Eindhoveną, Milaną, Romą, Barseloną ir Stokholmą pradės nuo balandžio 17-osios. “Ryanair” – į Brėmeną, Dubliną, Žironą, Londoną (Stanstedą), Milaną ir Romą skraidys nuo gegužės 2 dienos.

Vilniaus oro uosto senbuvė “Estonian Air” dar papildė savo skrydžių žemėlapį ir skraidys ne tik į Taliną, Amsterdamą, Stokholmą (Arlanda), bet nuo gegužės 1 dienos - į Berlyną.

“2011-ųjų vasarą Lietuva oru bus pasiekiama geriausiai per savo Nepriklausomybės istoriją. Iš visų trijų Lietuvos oro uostų bus pasiūlyta daugiau vietų negu pačiais geriausiais,“prieškriziniais”, 2008-aisiais. Vilniaus oro uoste reguliariaisiais skrydžiais šių metų liepą bus pasiūlyta beveik tiek pat vietų kaip ir 2008-aisiais – apie 200 tūkst. Didesniam pasiūlos augimui sutrukdė per trejus metus stipriai susitraukusi užsakomųjų skrydžių rinka”, - naujojo sezono lūkesčius komentuoja TVOU Komercijos departamento direktorius Simonas Bartkus.

Anot jo, šią vasarą nė viena iš 15 Vilniaus oro uoste dirbančių oro bendrovių neturės dominuojančios padėties, tai leis oro uostui išskaidyti riziką, o konkurencija bus ypač naudinga keleiviams. Pagal siūlomą keleivių vietų skaičių šią vasarą didžiausiu vežėju išliks “airBaltic”, keleiviams per mėnesį siūlanti apie 35 tūkst. kėdžių. Nuo jos nestipriai atsiliks “Ryanair” ir “Wizz Air”, siūlantys po daugiau nei 30 tūkst. vietų per mėnesį. Trijų “Lufthansa” grupės prekinių ženklų – “Lufthansa”, “Austrian” ir “Brussels Airlines” siūlomų vietų skaičius viršys 25 tūkst. Planuojama, kad TVOU šiemet sulauks 1,8 mln. keleivių.

Vasaros sezoną iš Vilniaus ir į Vilnių 15 oro bendrovių reguliariai skraidins 25 kryptimis.

Naujasis tvarkaraštis galios iki spalio 30 dienos. Skrydžių tvarkaraštį galite rasti čia: www.vno.lt/lt/tvarkarastis/pusmetinis-tvarkarastis/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72295713sec.