Sukurti oro uostų skeneriai, kurie leis praeiti patikrą per penkias sekundes

Tarptautinė oro transporto asociacija IATA pristatė naujus skenerius, kurie leis praeiti patikrą oro uostuose neišpakavus lagaminų, nenusirengus drabužių ir neištraukus metalinių daiktų iš kišenių. Maža to, patikrą keleiviai praeis vos per penkias sekundes.

 Lėktuvų keleiviams tereikia pereiti specialų 6,4 metro ilgio tunelį, kuriame įmontuota įranga automatiškai patikrina, ar žmogus turi metalinių daiktų, kiek skysčių nešasi ir kt., praneša Telegraph.co.uk.

Šią novatorišką patikros priemonę, kurios prototipas buvo pristatytas praėjusią savaitę, tikimasi išbandyti per artimiausius 18 mėnesių, o penkerių metų bėgyje ją gali pradėti naudoti didieji pasaulio oro uostai.

Šiuo metu keleivių patikra oro uostuose įprastai trunka iki 30 sekundžių. Tačiau į šį laiką neįskaičiuotas laukimas eilėse prie metalo detektorių ir išimtų daiktų susirinkimas. Visa tai gali užtrukti per 10 minučių.

Viliamasi, kad naujoji sistema leis sumažinti eiles ir maksimaliai sutrumpinti patikros laiką.

Naujausių technologijų kombinacija

Skeneryje-tunelyje įmontuotos naujausios technologijos, jau naudojamos oro uostuose (pvz., viso kūno skeneriai), ir tos, kurias numatoma pristatyti artimiausiu metu (pvz., skysčių detektoriai).

Keleiviams užsiregistravus oro uoste, IATA sistema juos automatiškai priskirs vienai iš trijų kategorijų.

Vadinamieji „žinomi keleiviai“, kurie anksčiau jau buvo patikrinti, turėtų praeiti tik rentgeno spindulių, metalo skenerius ir skysčių detektorių.

„Įprastiems keleiviams“, be šių priemonių, bus nuskenuoti batai ir jie turės praeiti sprogių medžiagų pėdsakų ieškiklį.

O tiems, kurių elgesys kels įtarimų (pvz., už grynuosius įsigiję bilietą į vieną pusę), teks apsilankyti specialiame viso kūno skeneryje.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14626694sec.