airBaltic tęsia lėktuvų parko atnaujinimą

Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ ketina tęsti savo lėktuvų parko atnaujinimą – pirmiausia žiemos skrydžių metu atsisakys šiuo metu turimų „Fokker 50“ ir svarsto galimybę 2012 m. vasarą pristatyti dar vieną modernų turbopropelerinį lėktuvą.

Lėktuvų „Fokker 50“ oro bendrovė atsisako dėl augančių jo išlaikymo išlaidų – dėl kuro sąnaudų ir aptarnavimo kaštų, kadangi šio modelio gamyba jau nutraukta. Kaip teigia „airBaltic“ prezidentas Bertoltas Flickas, augančios kuro kainos ir kitos išlaidos kartu su Europos rinkų nepastovumu ir neramumais Viduriniuosiuose Rytuose verčia ieškoti efektyvesnių ir ekonomiškesnių sprendimų. „airBaltic“ šio lėktuvo atsisakys ir skrydžių tinklą optimizuos žiemą, kai keleivių srautas natūraliai sumažėja.

Oro bendrovė lėktuvų parką stipriai modernizavo pernai, įsigydama 8 naujos kartos lėktuvus „Bombardier Q400 Next Gen“. „Jau pajutome šių modernių lėktuvų įtaką veiklos kaštams ir oro bendrovės efektyvumui. Taigi, nors kuro kainos pasaulyje auga, dėl šio sprendimo mes galėjome pasiūlyti priimtinas skrydžių bilietų kainas keleiviams“, - teigė „airBaltic“ prezidentas.

Lėktuvų „Fokker 50“ „airBaltic“ planavo atsisakyti 2013 metais, tačiau tai padarys anksčiau, siekdama paspartinti lėktuvų parko atnaujinimą. B. Flicko teigimu, šis sprendimas priartins oro bendrovę prie tikslo skrydžius vykdyti dviejų tipų lėktuvais.

„Fokker 50“ oro bendrovei, skraidinant keleivius regione, tarnavo daugiau kaip 12 metų. Šiuo lėktuvu buvo keleiviai buvo skraidinami į Rygą, iš kurios jie tęsdavo kelionę į Paryžių, Londoną, Tel Avivą, Kijevą ar kitus miestus. Nuo 1998 metų šiuo lėktuvu atlikta 140 tūkstančių skrydžių, skraidinta 3,6 mln. keleivių. „airBaltic“ pilotų valdytas „Fokker 50“ įveikė 72 mln. kilometrų.

Šiuo metu oro bendrovė skraido į daugiau kaip 80 Europos, Skandinavijos, Rusijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje „airBaltic“ vykdo skrydžius iš trijų Lietuvos oro uostų – Vilniaus, Kauno ir Palangos. 

 

„Air Baltic Corporation“ (airBaltic) yra uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 m. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., „Baltijas aviācijas sistēmas SIA“ – 47,2 proc. akcijų. . Šiuo metu „airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 34 lėktuvai: šeši „Boeing 737-500“, aštuoni „Boeing 737-300“, du „Boeing 757-200“, dešimt „Fokker 50“ lėktuvų ir aštuoni „Bombardier Q400 NextGen“. „airBaltic” siūlo tiesioginius skrydžius iš trijų Baltijos šalių sostinių: Vilniaus, Rygos ir Talino. 2010 m. oro bendrovei „airBaltic“ įteiktas specialus pasaulinio apdovanojimo „The Budgies World Low Cost Airline Awards“prizas, kuriuo pripažinti „airBaltic“ kaip hibridinės oro bendrovės pasiekimai. „airBaltic“ taip pat pelnė 2009/2010 metų oro bendrovės vardą (Gold Award), kurį suteikė Europos regioninių oro bendrovių asociacija. „airBaltic“ gavo ir pasaulinį apdovanojimą už verslo restruktūrizavimą – „Phoenix Award 2010“.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72825098sec.