Aviacijos šventėje – stipriausių aviacinių grupių pasirodymai

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome liepos 20 dieną vyks aviacijos šventė, skirta pažymėti S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 80-metį. Aviacinėje programoje dalyvaus stipriausios aviacinės grupės Lietuvoje ir Baltijos šalyse.

Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gyvenimas ir didvyriškas žygis - didelis įvykis lietuvių tautos istorijoje. Nedaug įvykių taip sukrėtė tautos dvasią.

„(...) Jaunoji Lietuva ! Tavo dvasios įkvėpti, mes stengiamės tą pasirinktą uždavinį įvykdyti. Mūsų pasisekimas tegu sustiprina Tavo dvasią ir pasitikėjimą savo jėgomis ir gabumais ! Bet jei Neptūnas ar galingasis audrų Perkūnas ir mums bus rūstus - pastos mums kelią į Jaunąją Lietuvą ir pašauktų Lituaniką pas save, - tada Tu, Jaunoji Lietuva, turėsi iš naujo ryžtis, aukotis ir pasirengti naujam žygiui, kad audringųjų vandenynų dievai būtų patenkinti Tavo pastangomis, pasiryžimu ir nekviestų Tavęs į Didįjį Teismą...", - šių transatlantinių lakūnų testamento žodžių vedina augo Lietuvos aviacija, savo tautai pagimdžiusi ne vieną lakūną, pažymėjusį Lietuvą pasaulio žemėlapyje.

Aviacijos šventėje bus galima išvysti Lietuvos aviacijos pasiekimus: parasparnių, skraidyklių, sklandytuvų, lengvųjų ir ultralengvųjų lėktuvų pasirodymus, kvapą gniaužiančius akrobatinius skrydžius. Šventės aviacinėje programoje dalyvaus stipriausia Lietuvos akrobatinių lėktuvų komanda „Grupė 50". Kauno aeroklubo prieglobstyje besitreniruojanti grupė susideda iš trijų JAK modelio akrobatinių lėktuvų. Programą lakūnai atlieka skrisdami „sparnas į sparną".

Pasak grupės vedančiojo piloto Antano Marčiukaičio, tokiam dariniui susiformuoti ir susidirbti prireikė ne vienerių metų kasdienių treniruočių.

„Skrendant grupėje kiekvienas vairalazdės nuokrypis gali būti lemtingas visai grupei, todėl itin svarbu per metus nugludinti įgūdžiai, ideali veiksmų sinchronizacija ir besąlygiškas pasitikėjimas komandos nariais", - teigė A. Marčiukaitis.

Transatlantinių lakūnų atminimą pagerbti atvyks ir pilotažinės grupės iš užsienio šalių. Aviacijos šventėje pasirodymą atliks penkių reaktyvinių lėktuvų grupė „Baltic Bees". Virš aerodromo praskris ir nakintuvai „Miraž F-1".

Aviacijos šventės metu visą dieną po atviru dangumi bus eksponuojama Lietuvos ir Latvijos bendrosios aviacijos lėktuvų paroda bei Vytauto Didžiojo karo muziejaus kilnojamoji paroda, skirta S. Dariaus ir S. Girėno skrydžiui atminti. Lietuvos Kariuomenė demonstruos išminavimo robotą, Lietuvos kosmoso agentūra pristatys pirmąjį lietuvišką palydovą.

Šventės metu nebus pamiršti ir mažieji aviacijos mylėtojai. Vaikų programoje vyks piešinių ant grindinio konkursas, popierinių lėktuvėlių lankstymo ir skraidinimo pamokos, aitvarų dirbtuvės, veiks atrakcionų parkas.

Renginį vainikuos koncertas „Perkūno sakmių žygis per Lietuvą", kuriame dalyvaus roko grupė „Thundertale", Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestras, vaikų ir jaunuolių choras „Varpelis", Povilas Meškėla, Jeronimas Milius, Egidijus Sipavičius ir kiti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55381703sec.