«airBaltic» kartu su «Etihad Airways» skraidins į Abu Dabį

Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ bendradarbiaudama su Jungtinių Arabų Emyratų aviacijos kompanija „Etihad Airways“ nuo gruodžio mėn. pradės vykdyti tiesioginius skrydžius tarp Rygos ir Abu Dabio. Bendrovės bendradarbiaus pagal bendro kodo sutartį, kurioje numatyta, kad „airBaltic“ keturis kartus per savaitę atliks grįžtamuosius reisus „Airbus A319“ lėktuvu.

„Airbus A319“ lėktuve yra 116 sėdimų vietų. Keturiolika vietų yra skirta verslo, o likusios – ekonominės klasės keleiviams. Bendrovės skraidys nustatytu tvarkaraščiu, kuris užtikrins patogius skrydžius iš abiejų šalių oro uostų.

„Prekybos, kultūriniai ir pramogų saitai tarp Jungtinių Arabų Emyratų ir Latvijos dar niekad nebuvo tokie stiprūs. Tai yra pirmas kartas istorijoje, kai oro keliais yra sujungiamos mūsų šalių sostinės, o tiesioginiai skrydžiai žymi naujos bendro kodo partnerystės pradžią. Tai taip pat yra pirmas kartas, kai „Etihad Airways“ keleiviai gali keliauti į Rygą“, – sako „Etihad Airways“ prezidentas ir generalinis direktorius Jamesas Hoganas.

Jis įsitikinę, kad naujasis maršrutas Latvijos keleiviams į Abu Dabį keliaujantiems verslo ar poilsio tikslais bus labai naudingas. „Be tiesioginių skrydžių savo keleiviams galime pasiūlyti skrydžius į viso pasaulio oro uostus. Mūsų dėka, „Etihad Airways“ keleiviai galės lengviau pasiekti Šiaurės ir Rytų Europos šalis“, – sako J. Hoganas.

Jungtiniai Arabų Emyratai yra vieni iš pagrindinių Latvijos prekybos partnerių Persijos įlankos regione. 2012 m. Latvijos eksportas į Emyratus siekė beveik 250 mln. litų (72 mln. eurų). Šis rodiklis nuo 2011 m. paaugo 102 procentais. Importas iš Jungtinių Arabų Emyratų pernai siekė daugiau nei 14 mln. litų (4,1 mln. eurų) – 44 proc. daugiau nei 2011 metais.

„Džiaugiamės, kad galime sujungti Latviją ir Jungtinius Arabų Emyratus ir dar labiau pagerinti savo paslaugas klientams, žymiai sumažindami kelionės laiką tarp dviejų sostinių. Bendro kodo bendradarbiavimas leidžia pasiūlyti patogų susisiekimą keleiviams, vykstantiems per Abu Dabį į ir iš pagrindinių oro uostų Australijoje, Azijoje, Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose“, – sako „airBaltic“ generalinis direktorius Martinas Gaussas.

„Etihad Airways“ skrydžiai iš Rygos oro uosto bus žymimi „EY“ skrydžio kodu. Keleiviai su šia oro bendrove iš Latvijos sostinės galės skristi į 19 miestų: Bilundą, Kopenhagą, Taliną, Helsinkį, Laperantą, Turku, Hamburgą, Alesundą, Bergeną, Oslą, Stavangerį, Vilnių, Varšuvą, Stokholmą, Kijevą, Vieną, Prahą, Barseloną ir Stambulą.

Savo ruožtu „airBaltic“ iš Abu Dabio skraidins į Kairą, Džakartą, Singapūrą, Bankoką, Amaną ir Muskatą reisais, pažymėtais „BT“ skrydžio kodu.

J. Hogano teigimu, vykdyti skrydžius po visą pasaulį savarankiškai negali nei viena bendrovė. „Tokio lygio paslaugas galime pasiūlyti tik bendradarbiaudami. „airBaltic“ yra jau 47 bendrovė, su kuria sudarėme bendro kodo partnerystę. Ji ženkliai padidins keleivių ir krovinių pervežimo galimybes abiem oro bendrovėms“, – tvirtina „Etihad Airways“ vadovas.

Bilietus maršrutu Ryga – Abu Dabis prekyboje galima rasti jau šiandien.

Į

Išvykimo laikas

Atvykimo laikas

Savaitės diena

Lėktuvas

Ryga

Abu Dabis

00:45

08:50

Pirmadienis, penktadienis

A319

Ryga

Abu Dabis

15:35

23:40

Antradienis, šeštadienis

A319

Abu Dabis

Ryga

10:00

14:35

Pirmadienis, penktadienis

A319

Abu Dabis

Ryga

02:00

06:35

Trečiadienis, sekmadienis

A319

Apie „Etihad Airways“:

Nacionalinė Jungtinių Arabų Emyratų oro bendrovė „Etihad Airways“ savo veiklą pradėjo 2003 m., o 2012 m. keleivių srautas jau siekė 10,3 milijonų. Iš savo būstinės Abu Dabio tarptautinio oro uosto „Etihad Airways“ vykdo skrydžius beveik šimtu krypčių į Artimuosius Rytus, Afriką, Europą, Aziją, Australiją ir Pietų bei Šiaurės Ameriką. Oro bendrovės lėktuvų parką sudaro daugiau nei 80 „Airbus“ ir „Boeing“ lėktuvų. „Etihad Airways“ papildomai užsakė keturiasdešimt vieną „Boeing 787-9 Dreamliner“ ir dešimt didžiausių pasaulyje keleivinių lėktuvų „Airbus A380“. Oro bendrovė yra investavusi į „airberlin“, „Air Seychelles“, „Virgin Australia“ ir „Aer Lingu“ oro linijas ir ketina įsigyti 24 proc. Indijos aviakompanijos „Jet Airways“ akcijų. „Etihad Airways“ 2014 m. sausį įgis 49 proc. „Air Serbia“ akcijų.

Daugiau informacijos apie „Etihad Airways“ galite rasti: www.etihad.com.

Apie „airBaltic“:

„Air Baltic Corporation“ (airBaltic) yra uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 metais. Pagrindinis oro bendrovės akcininkas – Latvijos valstybė, valdanti 99,8 proc. akcijų. Šiuo metu „airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 25 lėktuvai: penki „Boeing 737-500“, aštuoni „Boeing 737-300“, ir dvylika „Bombardier Q400 NextGen“ lėktuvų. „airBaltic” siūlo tiesioginius skrydžius iš trijų Baltijos šalių sostinių: Vilniaus, Rygos ir Talino. 2010 m. oro bendrovei „airBaltic“ įteiktas specialus pasaulinio apdovanojimo „The Budgies World Low Cost Airline Awards“prizas, kuriuo pripažinti „airBaltic“ kaip hibridinės oro bendrovės pasiekimai. „airBaltic“ taip pat pelnė 2009/2010 metų oro bendrovės vardą (Gold Award), kurį suteikė Europos regioninių oro bendrovių asociacija. „airBaltic“ gavo ir pasaulinį apdovanojimą už verslo restruktūrizavimą – „Phoenix Award 2010“.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53386307sec.