Su «airBaltic» skrido devyni milijonai keleivių

Su Baltijos šalių oro bendrove „airBaltic“ jau skrido daugiau nei devyni milijonai keleivių. Jubiliejiniu oro bendrovės klientu tapo muzikos profesorius ir teatro direktorius Georgas Malvius. Jis skrido iš Helsinkio į Taliną per Rygą.

„Ryga yra pats našiausias jungiamųjų skrydžių centras Baltijos regione. Iš jo lėktuvai skrenda į Skandinaviją, Rusiją, Europą ir Artimuosius Rytus. Su partneriais Rygos oro uoste siūlome sklandžias pervežimo paslaugas, užtikriname efektyvų jungiamųjų tarptautinių skrydžių tvarkaraštį ir patogias keliones tarp Šengeno zonai priklausančių ir nepriklausančių šalių. Mūsų klientai tik per 15 minučių iš oro uosto gali nuvykti į Rygos centrą ir mielai naudojasi šia galimybe”, – sako vykdomasis „airBaltic“ direktorius Martinas Sedlackis.

Žiemos sezoną „airBaltic“ skraidins dviem naujais maršrutais – į Abu Dabį (JAE) ir Larnakos kurortą Kipre. Oro bendrovė taip pat pagerinto susisiekimo galimybes su Europos, Artimųjų Rytų ir Rusijos oro uostais.

Nuo šiol skrydis Ryga-Kijevas bus vykdomas tris kartus per dieną. „airBaltic“ šį sezoną dažniau skraidys ir į Rusijos sostinę. Į Maskvos „Vnukovo“ oro uostą bendrovė skraidins šešis kartus per savaitę, o į „Domodedovo“ oro uostą – kartą per dieną. Oro bendrovės partnerystė su „Aeroflot“ jai leidžia keleivius į Maskvos „Sheremetyevo“ oro uostą skraidinti 28 kartus per savaitę.

Trečiąjį šių metų ketvirtį Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ uždirbo 45,6 mln. litų (13,2 mln. eurų) pelno. Oro bendrovė viršijo išsikeltus tikslus ir pernai turėtą 92,3 mln. litų (26,72 mln. eurų) nuostolį per devynis mėnesius pakeitė didesniu nei 2,5 mln. litų (0,72 mln. eurų) grynuoju pelnu.

Oro bendrovė skraido į daugiau kaip 60 Europos, Skandinavijos, Rusijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje „airBaltic“ skrydžius vykdo iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų.


Apie „airBaltic“:

„Air Baltic Corporation“ (airBaltic) yra uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 metais. Pagrindinis oro bendrovės akcininkas – Latvijos valstybė, valdanti 99,8 proc. akcijų. Šiuo metu „airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 25 lėktuvai: penki „Boeing 737-500“, aštuoni „Boeing 737-300“, ir dvylika „Bombardier Q400 NextGen“ lėktuvų. „airBaltic” siūlo tiesioginius skrydžius iš trijų Baltijos šalių sostinių: Vilniaus, Rygos ir Talino. 2010 m. oro bendrovei „airBaltic“ įteiktas specialus pasaulinio apdovanojimo „The Budgies World Low Cost Airline Awards“prizas, kuriuo pripažinti „airBaltic“ kaip hibridinės oro bendrovės pasiekimai. „airBaltic“ taip pat pelnė 2009/2010 metų oro bendrovės vardą (Gold Award), kurį suteikė Europos regioninių oro bendrovių asociacija. „airBaltic“ gavo ir pasaulinį apdovanojimą už verslo restruktūrizavimą – „Phoenix Award 2010“.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.38504195sec.