«Small Planet Airlines» toliau auga ir skaičiuoja rekordinį pelną

Per pirmąjį šių metų pusmetį atostogų skrydžių bendrovės "Small Planet Airlines" pajamos augo 25,3 proc. – iki 64,3 mln. eurų, o pelnas šoktelėjo dvigubai – nuo 2 mln. iki 4 mln. eurų. Anot bendrovės vadovo Vytauto Kaikario, nuo 2014 m., kurie įmonei buvo stabilizacijos metai, kai pajamos augo tik 9 proc., bet pelnas padidėjo keturis kartus, iki šių metų pirmojo pusmečio žengtas didelis ir tvirtas žingsnis į priekį. Siekiant tolimesnio įmonės augimo, pelnas kitais metais bus skirtas orlaivių atnaujinimui ir keleivių komforto didinimui.

"2015-ieji yra "Small Planet Airlines" augimo metai – per pirmąjį pusmetį lėktuvų parką papildė 7 orlaiviai, skrydžių skaičius augo 30 proc., o prie bendrovės prisijungė 300 naujų darbuotojų, – pokyčius vardija V. Kaikaris, pažymėdamas, kad "Small Planet Airlines" komanda ne tik puikiai susitvarkė su augimu, tačiau sugebėjo padidinti ir pelną – pirmąjį šių metų pusmetį marža augo nuo 3,9 proc. iki 6,2 proc."

Anot bendrovės vadovo, siekiant tolimesnio stabilaus augimo, suplanuotos didžiausios kada nors buvusios investicijos į lėktuvų atnaujinimą bendrovės istorijoje – kitais metais iki vasaros sezono pradžios pagal naują salono koncepciją už 6 mln. eurų bus atnaujinti visi turimi kompanijos "Airbus A320" tipo orlaiviai.

"Small Planet Airlines" pasirašė sutartį su vokiečių įmone "Recaro" dėl beveik 3 tūkst. naujų sėdynių įsigijimo. Už sėdynių dizainą ir komfortą gavusi dešimtis apdovanojimų, "Recaro" yra įsitvirtinusi geriausių ir didžiausių pasaulinių orlaivių sėdynių gamintojų trejetuke, tad neabejojame, kad ergonomiškos odinės sėdynės padidins sėdėjimo komfortą. Keleiviai taip pat pajus padidėjusią privačią erdvę – naujų sėdynių atlošai yra žymiai plonesni, – sako V. Kaikaris ir pastebi, kad ne mažiau svarbus ir tvarumo aspektas. – Naujos sėdynės yra beveik dvigubai lengvesnės už esamas, todėl mažės lėktuvų svoris ir atitinkamai sumažės kuro suvartojimas bei išmetamo anglies dioksido kiekis".

Keleivių komfortą didinti bendrovė žada ir naujuoju LED apšvietimu, kuris bus pritaikomas skirtingoms skrydžio fazėms. Tolygi šviesa neakins, todėl skrydžio metu nuo šviesos nevargs keleivių akys. Pasak bendrovės vadovo, dar didesniam keleivių patogumui buvo nuspręsta pasiūlyti ir "Economy Premium" klasės paslaugas. "Pastebime, kad vis daugiau keleivių nori išskirtinio dėmesio – nevengia užsisakyti papildomos erdvės kojoms, nori sutaupyti laiko oro uoste ir išvengti eilių prie patikrų ar iš anksto užsisakyti pietus lėktuve. Suteiksime galimybę šiuos norus įgyvendinti, kad kelionė atostogų prasmę įgautų kur kas greičiau", – sako bendrovės vadovas.

Dar vienas atnaujinimas, prisidėsiantis prie patogesnių kelionių – avialinijų rinkoje visai neseniai pasirodžiusi galimybė keleiviams leisti pramogauti vietiniame tinkle. "Small Planet Airlines" orlaiviuose įdiegta paslauga suteiks keleiviams galimybę savo išmaniaisiais telefonais, kompiuteriais ar planšetėmis prisijungti prie vidinio lėktuvų tinklo ir naudotis paslaugomis, kurių spektras – ypač platus. Bus galima ne tik žiūrėti vaizdo medžiagą, bet ir žaisti žaidimus su kitais keleiviais, bendrauti pokalbių programose, o dalyje skrydžių ir užsisakyti maisto iš skrydžio meniu.

Anot bendrovės vadovo V. Kaikario, suplanuotas lėktuvų atnaujinimas suteiks daugiau patogumo keleiviams ir leis "Small Planet Airlines" išsiskirti iš visų tokio tipo aviakompanijų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39234781sec.