airBaltic tapo pirmuoju Bombardier CS300 lėktuvų operatoriumi

Kompanija "Bombardier Commercial Aircraft" patvirtino, jog "Air Baltic Corporation AS (airBaltic) taps pirmosiomis avialinijomis, pradėsiančiomis naudoti "CS300" lėktuvą, kai šis bus oficialiai perkeltas į Baltijos šalis antroje 2016 metų pusėje. Latvijos oro linijos yra numačiusios naudoti 13 "CS300" tipo lėktuvų savo veiklai su galimybe šį skaičių padidinti dar 7 vienetais.

"Bombardier CS300" lėktuvų įsigijimas yra neatsiejama airBaltic verslo plėtros ir avialinijų optimizavimo dalis. "Įgyvendindami avialinijų plėtrą ir didindami jų potencialą rinkoje, senesnius lėktuvus su reaktyviniais varikliais keičiame naujais, – sako airBaltic generalinis direktorius Martin Gauss. – "CS300" modelio lėktuvai viršijo mūsų lūkesčius, vertinant jų triukšmingumą ir šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas, o tai yra airBaltic prioritetai aplinkosauginiu požiūriu. Taip pat šio tipo lėktuvai suteiks mūsų keleiviams nepakartojamą skrydžio patirtį bei papildys mūsų modernių lėktuvų liniją, kurioje jau yra 12 "Bombardier Q400" turbo sraigtinių orlaivių".

"Džiaugiamės galėdami patvirtinti, kad airBaltic taps pirmaisiais oro vežėjais pasaulyje, naudosiančiais "CS300" lėktuvus. Kaip viena iš inovatyviausių oro linijų, airBaltic sėkmingai reformuoja savo verslą bei plečia skrydžių tinklą su "C serijos" orlaiviais. Jie tikras efektyvumo, technologijų ir komforto derinys, – pažymėjo "Bombardier Commercial Aircraft" prezidentas Fred Cromer. – "CS300" modelio salono sprendimai airBaltic keleiviams užtikrins komfortą ir pasaulinio lygio skrydžio patirtį."

Baltijos šalių oro bendrovė airBaltic skraido į daugiau nei 60 Europos, Skandinavijos, Rusijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje airBaltic skrydžius vykdo iš Vilniaus ir Palangos oro uostų. Taip pat bendrovė siūlo tiesioginius skrydžius iš Talino bei Rygos.

Apie "C serijos" lėktuvus

"C serijos" lėktuvas, reprezentuojantis našumo ir technologijų derinį, yra visiškai naujo dizaino modelis, kuris oro linijoms gali sutaupyti nuo 7,5 iki 12 milijonų dolerių per metus.

Sutelkę dėmesį į 100-150 vietų lėktuvų rinkos segmentą, "Bombardier" sukūrė "C serijos" orlaivį, užtikrinantį neprilygstamą ekonominį pranašumą operatoriams bei atveriantį naujų galimybių vieno praėjimo orlaivių veiklai.

Visi triukšmingumo lygio testai "CS100" lėktuvuose parodė, jog tai yra patys tyliausi orlaiviai savo klasėje. Lėktuvo triukšmo lygis bei trumpas pakilimo atstumas idealiai tinka įvairaus tipo operacijoms. Be to, "C serijos" lėktuvų maksimalus skrydžio atstumas pagal oficialius duomenis yra 3300 NM (6112 km.), apie 350 NM (648 km.) daugiau nei iš pradžių planuota.

Orlaivis sudegina 20 proc. mažiau kuro, lyginant su kitais orlaiviais rinkoje. "C serijos" lėktuvo emisijoje 50 proc. mažiau azoto oksidų nei tai numato "CAEP 6 NOx" standartas.

"Bombardier" skyrė daug dėmesio salono dizainui, siekiant užtikrinti geriausią keleivių patirtį. "C serijos" lėktuvų didesnės sėdynės, lentynos asmeniniam bagažui bei langai kuria neprilygstamo komforto jausmą.

"CS100" ir "CS300" orlaiviai turi daugiau kaip 95 proc. bendrų dalių bei tokio pat tipo reitingą. Inovatyvus "Pratt & Whitney PurePower® PW1500G" variklis kartu su patobulinta aerodinamika leidžia orlaiviui sumažinti kuro sąnaudas, triukšmo lygį bei emisijas, taip padidinant modelio aplinkosauginius parametrus.

"Bombardier" jau priėmė užsakymus ir pateikė įsipareigojimus dėl 243 "603 C serijos" lėktuvų.

Apie airBaltic:

"Air Baltic Corporation" (airBaltic) – punktualiausios pasaulio oro linijos, jungiančios Rygą su daugiau nei 60 Europos, Skandinavijos, Viduriniųjų Rytų ir NVS šalių Tai uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 metais. Pagrindinis oro bendrovės akcininkas – Latvijos valstybė, valdanti 99,8 proc. akcijų. Šiuo metu airBaltic lėktuvų parką sudaro 25 lėktuvai - trylika "Boeing 737" bei 12 "Bombardier Q400Next Gen" lėktuvų. airBaltic pelnė daugybę tarptautinių apdovanojimų už nepriekaištingą veiklą, inovatyvų ir pažangų aptarnavimą bei pasiekimus verslo restruktūrizavime. 2012 m. nepriklausoma rinkos ir vartotojų tendencijų tyrimo agentūra "Airlinetrends" pripažino airBaltic viena iš Top 10 novatoriškiausių pasaulinių oro linijų 2014 m. airBaltic pripažinta punktualiausia tarp pasaulio oro linijų bendrovių.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.57203484sec.