Prieš vykstant į kruizą būtina pasiskiepyti

Poilsiautojams, planuojantiems vykti į kruizinę kelionę, patariama pasiskiepyti naujausiomis medicininėmis vakcinomis. Kruiziniuose laivuose dažnai įsiplieskia gripo arba viduriavimo židiniai. Net aukščiausios klasės laivai dažnai neišvengia šių problemų.

Su šiomis problemomis susiduriama dėl to, kad palyginus nedidelėse patalpose susiburia didelė masė žmonių, todėl susidaro palankios sąlygos virusams plisti, - tas pat pasakytina apie pensionatus ir vaikų darželius.

Kruizo keleiviai privalo ypač griežtai laikytis higienos reikalavimų – reguliariai plautis rankas, būti atsargiems ir dėmesingiems valgio ir ekskursijų metu. Atsiradus pirmiems ligos simptomams, būtina iškart kreiptis į laivo gydytoją. Poilsiautojai, vykstantis į kruizą ligoti, turi žinoti, kad gali būti ne tik uždaryti į keleto dienų karantiną savo kajutėje, bet ir, jei dėl ligos protrūkio tektų keisti laivo maršrutą, prisiimti juridinę atsakomybę.

Po kiaulių gripo sukelto chaoso nuo šiol siekiant išvengti epidemijos laive kiekvienas keleivis privalo užpildyti specialią anketą. Jei keleiviui paūmėja peršalimo simptomai, jis siunčiamas pas laivo gydytoją. Kraštutiniais atvejais keleiviai į laivą neįleidžiami.

Kaip ten bebūtų, vis dėlto kruizinės kelionės yra pakankamai saugios – susirgimo galimybės nėra didesnės nei lankantis klubuose, esant namuose ar važiuojant tramvajumi. Prabangūs kruizai turi aukštos kvalifikacijos gydytojus su visa būtiniausia medicinine įranga. Su didesnėmis problemomis susiduria upių kruizų laivai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28550911sec.