Duris lankytojams atvers gurmaniškos pirtelės

Birželio 28-ąją 15 privačių Lietuvos pirčių skelbia atvirų durų dieną ir laukia lankytojų, kurie nori ne tik pasimėgauti geru garu, bet ir iš arti pažinti lietuvišką pirtį. „Atvirų durų šeštadienis pirtyse“ vyks visoje šalyje– nuo Lazdijų ir Marijampolės iki Telšių ir Anykščių rajono.

„Lietuviškos pirties kultūrą geriausiai puoselėja šios srities gurmanai – labai skrupulingai, dažniausiai savo rankomis pirtis įsirengę ir pirtininkavimo sugebėjimus iki aukščiausios meistrystės išlavinę asmenys. Tokie yra visi pirmąkart šalyje skelbiamo „Atvirų durų šeštadienio pirtyse“ dalyviai“, – sako renginį organizuojančios Lietuviškos pirties bičiulių draugijos (LPBD) pirmininkas Egidijus Žukauskas.

„Atvirų durų šeštadienio pirtyse“ lankytojai bus ne pasyvūs žiūrovai ar tik malonumų atvykę klientai. Pirtelių šeimininkai juos ragins drauge kūrenti krosnį, susirišti vantą, padės pramokti pirties ritualų, vanojimo abėcėlės ir įvairių kitų sveikatos ir grožio puoselėjimo pirtyje gudrybių. Naudingų patarimų sulauks ir žmonės, besidairantys idėjų savo statomai pirčiai, – įkvepiančiu pavyzdžiu gali tapti kiekviena šio edukacinio renginio pirtelė.

Dzūkiška pirtis (Druskininkų savivaldybė) gali pasigirti neįprasto dydžio krosnimi, Napoleono pirtelė (Prienų raj.) – velėniniu stogu. Telšių rajone kviečia akmeniniame vandens malūne įrengta pirtis, Trakų rajone – žemėje iškasta archainė „dūminukė“. Kauno rajone svečių laukia pačios naujausios, mediena kvepiančios pirtys, o Anykščių rajone, Migdoliškio kaime, pavaišinti garu pasirengusi dar praėjusio amžiaus pirmoje pusėje, tarpukariu, statyta dūminė pirtelė.

„Lietuva tampa pirties kultūros šalimi ir dėl šio vardo jau gali drąsiai varžytis su Suomija. Pasaulyje garsėjame kaip geriausi vanotojai ir išradingiausių vantų rišėjai. Pelnytai galime didžiuotis savo pirtimis, kuriose gaiviname tradicijas ir diegiame naujoves, – esame kūrybinga bendruomenė. Tuo galės įsitikinti visi atvirų durų renginio lankytojai“, – teigia LPBD vadovas.

Pasak jo, į renginį ir tautiečiams, ir užsienio svečiams verta atvykti ne tik dėl įdomios ir prasmingos patirties, bet ir dėl smagių pažinčių. Juk draugijos pavyzdys rodo, kad pirtis – tai vieta, kur mezgasi tvirta bičiulystė.

Informacija apie registravimosi į renginį tvarką ir pirčių sąrašas skelbiamas interneto svetainėje www.pirtiesbiciuliai.lt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40710711sec.