Kelionėms autobusu lietuviai dažniausiai renkasi Latviją ir Lenkiją

Kelionėms autobusu lietuviai dažniausiai renkasi Latviją ir Lenkiją

Prasidėjus šiltajam metų sezonui, tarptautinių pervežimų autobusais bendrovės skaičiuoja didėjančius keleivių srautus. Didžiausios tarptautinių pervežimų bendrovės Baltijos šalyse „Lux Express“ duomenimis, per pirmuosius penkis šių metų mėnesius pervežta virš 43 000 keleivių iš Lietuvos – 23 proc. daugiau nei tuo pat metu pernai. Lietuvos gyventojai dažniausiai autobusais keliauja į Rygą ir Varšuvą. Keliaujančiųjų autobusais ypač padaugėja ilgųjų savaitgalių, švenčių laikotarpiu, įvairių renginių ir festivalių metu.

Dažniausiai kelionėms autobusu lietuviai renkasi Varšuvą – per pirmuosius penkis metų mėnesius trečdalis visų „Lux Express“ keleivių rinkosi Lenkijos sostinę (apie 15 tūkst.). Prasidėjus šiltajam sezonui, ši kryptis populiarėja vis labiau šių metų gegužę sulaukta 44 proc. daugiau keleivių nei balandį. Taip pat viena populiariausių krypčių lietuviams išlieka ir Ryga – beveik ketvirtadalis visų įmonės keleivių pirmąjį metų pusmetį rinkosi šį maršrutą.

„Lietuvių susidomėjimo Lenkijos sostine priežastimis įvardintumėme vasarą keliaujančius studentus, dažnesnes atostogas lankant gimines ir draugus. Per visus metus keliones į Rygą dažniau renkasi verslo klasės keliautojai, tad vasarą šio maršruto auditorija ima kisti. Nepaisant to, pokytis nedidelis, todėl tikimasi, kad verslininkų vietą užims turistai, keliaujantys į Latviją atostogauti“, – teigia „Lux Express“ grupės direktorius Hannes Saarpuu.

Ketvirtadaliu daugiau keleivių

Keliautojų autobusais skaičius nuolat auga – per pirmuosius penkis šių metų mėnesius „Lux Express“ pervežė daugiau kaip 43 000 keleivių iš Lietuvos. Tai 23 procentais daugiau nei tuo pat laikotarpiu 2015 m. (apie 35 000 keleivių). Ypač spartus augimas pastebimas prasidėjus šiltajam sezonui.

„Prasidėjus šiltiems orams, šių metų gegužę, lyginant su tuo pat laikotarpiu pernai, bendrovėje pastebime 53,6 proc. keleivių skaičiaus augimą: šiemet gegužę pervežėme beveik 11,5 tūkst. keleivių iš Lietuvos, o tuo pat metu 2015 m. – kiek mažiau nei 7,5 tūkst. Birželiui dar tik įpusėjus, jau pervežėme tiek keleivių, kiek pernai per visą birželio mėnesį (daugiau kaip 8 tūkstančius). Tai rodo, kad lietuviai vis dažniau atostogoms ir kelionėms renkasi autobusus. Šią tendenciją lemia besikeičiantis žmonių požiūris – keliauti autobusais yra ne tik pigus, bet ir patogus būdas, nes siūlomi lankstūs išvykimo grafikai, daug sustojimų ir stotelių. Kelionė autobusu gali būti ir patogesnė, negu keliaujant automobiliu, kai visą kelionės laiką galima išnaudoti naršant internete, dirbant, naudojantis išmaniaisiais prietaisais, žiūrint filmus įmontuotuose ekranuose“, – sako H. Saarpuu.

„Lux Express“ iš Lietuvos taip pat vykdo keliones į Prahą, Taliną, Sankt Peterburgą, Berlyną, Poznanę, Budapeštą, Suvalkus, Vieną, Bratislavą, Krokuvą ir Brno.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49486279sec.