Kitokia Varšuva: TOP 5 vietos, kurias turistai aplenkia be reikalo

Varšuva – viena iš sparčiausiai populiarėjančių kelionių autobusu krypčių. Koperniko mokslo centras, Lenkijos žydų istorijos muziejus, Šv. Floriano katedra ir Pilies aikštė – tai tik keli turistų gausiai lankomi objektai. Jeigu Varšuvoje jau lankėtės ar norite pajusti tikrą Lenkijos sostinės dvasią, drąsiai išsukite iš turistų pramintų takų ir atraskite rečiau lankomas, bet dėmesio vertas Varšuvos vietas. „Lux Express“ pristato įdomiausių vietų penketuką.
Tarptautinės greitųjų autobusų maršrutų bendrovės „Lux Express“ duomenimis, į Varšuvą keliaujančių lietuvių srautas per pirmą pusmetį išaugo 2,5 karto. Bendrovės vadovas Lietuvoje Tomas Kaziliūnas pastebi, kad Lenkijos sostinėje atsiranda vis daugiau turistams patrauklių vietų.  Varšuvos senamiestis įtrauktas į UNESCO saugomų vietų sąrašą, mieste daug svarbių vietų besidomintiems istorija: Varšuvos sukilimo muziejus, Karališkoji pilis, Nepriklausomybės muziejus. Ką veikti čia ras ir meno mylėtojai: Varšuvoje ilsisi Frederiko Šopeno širdis, yra modernaus meno muziejus, daugybė meno galerijų. Vaikams įdomiausia pramoga Varšuvoje – Koperniko mokslo centras, jis patiks visai šeimai.
„Varšuvoje visi ras ką veikti, nesvarbu ar mieste praleisite savaitę, ar tik savaitgalį. Džiugu, kad iš Vilniaus į Varšuvą autobusu nukeliauti galima per mažiau nei 9 valandas. Varšuvoje pigu, tad tokias keliones dažnai renkasi jaunimas, kuris nori bent kelias dienas pakeliauti užsienyje, pamatyti ką nors naujo“, – tikina T. Kaziliūnas.

Kviečiame susipažinti su Top 5 turistų rečiau lankomomis vietomis.

Neonų muziejus
Nuo 2005 metais veikiantis, tačiau dar nedaugelio turistų atrastas muziejus – tikras neoninių šviesų pasaulis. Muziejuje sukaupta didžiausia neoninių ženklų kolekcija Europoje. Joje – Šaltojo karo laikotarpio neoninių reklamų ir kitų šviesos instaliacijų palikimas. Muziejaus įkūrėjai teigia siekiantys sukaupti ir išsaugoti 6-8 dešimtmetyje Lenkijos miestų gatves nušvietusius ženklus, daugelis kurių buvo sukurti gerai žinomų to meto lenkų menininkų ir grafikos dizainerių. Neoniniai ženklai to laikotarpio Lenkijoje, po Stalino mirties, simbolizavo išsivadavimą iš socialinės ir kultūrinės represijos. Su šiais ženklais į lenkiškų miestų gatves buvo atnešta dalelė neoninių šviesų nušviesto Vakarų pasaulio. Neonų muziejus Varšuvoje – vienas iš nedaugelio tokių muziejų pasaulyje.

Plakatų muziejus
1966 metais Varšuvoje pradėtas rengti kasmetinis Varšuvos plakatų konkursas. Konkursuose dalyvaudavo tiek menininkų, kad po dvejų metų teko atidaryti plakatų muziejų, kuriam Lenkijos Nacionalinis muziejus iš karto padovanojo 13 000 meno kūrinių. Atidarymo metais šis muziejus buvo vienintelis tokio pobūdžio muziejus visame pasaulyje. Šiuo metu muziejuje puikuojasi daugiau nei 61 000 plakatų tarp kurių yra ir Antrojo Pasaulinio karo laikų kūrinių. Muziejus vilioja turistus savo modernumu, interaktyviomis parodomis, kurių nepamatysite kituose Varšuvos muziejuose ar galerijose.

Siauriausias namas pasaulyje
Kereto namas – 2012 metais pastatyta meno instaliacija Varšuvos centre. Šis lenkų architekto Jakub Szczęsny sukurtas 122 cm pločio namas laikomas siauriausiu visame pasaulyje, tačiau jame telpa ir miegamasis kambarys, ir vonia, ir virtuvė. Šis kūrinys pavadintas pirmojo namo gyventojo pavarde – architektas J. Szczęsny šiame name pasiūlė gyventi Izraelio rašytojui ir filmų kūrėjui Etgarui Keretui. Menininkas čia gyveno kelias savaites, vėliau šis pastatas tapo nakvynės vieta keliaujantiems rašytojams, o šiandien jis atviras visiems Varšuvos svečiams.

Bródno skulptūrų parkas
Šis parkas, atidarytas 2009 metais, pilnas įvairių menininkų, Varšuvos gyventojų ir Varšuvos modernaus meno muziejaus kūrinių. Po atviru dangumi puikuojasi daugybė skulptūrų, tarp kurių ir „gyva“ iš augalų, menininko Paweł Althamer, sukurta skulptūra „Rojaus sodas“. Šis meno kūrinys buvo sukurtas kartu su Bródno gyventojų ir pradinių mokyklų mokinių pagalba. Tarp parko skulptūrų yra ir Susan Philipsz nematoma „skulptūra“. Tai lenkiško radijo skleidžiamas laikrodžio dūžio garsas, kuris nuaidi per parką kas 15 minučių.

Etnografijos muziejus
Šis 1888 metais įkurtas muziejus yra seniausias Lenkijoje ir vienas didžiausių etnografijos muziejų Europoje. Jame yra virš 80 000 objektų, čia atkeliavusių iš viso pasaulio. Moderniame muziejuje galima pamatyti lenkų tautinius rūbus, kitos išlikusius senovinius daiktus: baldus, rankdarbius, meno kūrinius, sužinoti apie lenkų papročius, ritualus. Specialios parodos taip pat supažindina su kitų tautų papročiais, Afrikos, Amerikos, Okeanijos regionų kultūromis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46659923sec.