Poilsis stereotipais apipintame Egipte: ką veikti ekstremalių pojūčių mėgėjams?

Poilsiautojų iš Lietuvos gretose Egipto kurortai Hurgada ir Šarm aš Šeichas jau daugiau nei dešimtmetį – vienos populiariausių atostogų krypčių. Ir nors dažnas linkęs manyti, kad į Egiptą keliauja tik tie, kas mėgsta poilsiauti pasyviai lepinantis karšta saule, vandens ir viešbučio teikiamais malonumais, tai – tik stereotipas. Saulėtosios šalies kurortuose siūlomų pramogų spektras toks įvairus, kad iš ko pasirinkti ras net ekstremaliausių pojūčių ištroškę poilsiautojai. Jūsų dėmesiui – keli pavyzdžiai.

Paskui nuskendusius laivus
Visų pirma, Egiptas ir jo kurortai garsėja kaip ideali vieta nardyti. Raudonosios jūros vandens temperatūra ištisus metus yra šiltesnė nei 20 laipsnių, todėl jos dugnas nusėtas margais, ryškiaspalviais koraliniais rifais – tai tobula terpė jiems susidaryti. Skaičiuojama, kad Raudonoje jūroje galima aptikti net per 200 koralų rūšių, joje plaukioja apie 1300 rūšių margaspalvių žuvų.
„Tam, kad pamatytumėte šias povandenines grožybes savo akimis, nereikia turėti didelės nardymo patirties. Pradedantiesiems rekomenduojama išbandyti paviršinį nardymą, kada poilsiautojai išplukdinami į jūrą ir įšokę į vandenį nardo vien su specialiais akiniais ir vamzdeliu. O štai Šarm aš Šeiche norint nardyti paviršiumi visai nebūtina ir plaukti į jūrą – povandeninis pasaulis turtingas ir prie pat kranto“, – pasakojo Karina Sabaitytė, visus metus poilsiu Egipte besirūpinančio tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Lietuvoje Rezervacijų ir konsultacijų teikimo skyriaus vadybininkė.
Tuo tarpu ekstremalių pojūčių ištroškusiems nardymo aistruoliams teikiamos kur kas didesnės galimybės: pasirinkus giluminį nardymą, poilsiautojai aprūpinami specialia technika, ir yra kviečiami panirti net į 50 m gylį. Šitaip giliai nardant galima apžiūrėti ne tik povandeninę gamtą, bet ir kadaise Raudonojoje jūroje nuskendusius laivus. Iš viso tokių užregistruota kiek daugiau nei 30.

Buriuojant pagauti vėją
Pasak K. Sabaitytės, paviršinis ar giluminis nardymas – ne vienintelė ekstremali vandens pramoga populiari Egipte. Panirti nenorintys, tačiau vandeniui neabejingi ekstremalai Egiptą seniai įsidėmėjo kaip išsiskiriantį puikiomis buriavimo galimybėmis.
„Buriuotojai liaupsina Egiptą sakydami, kad vėjas jame kone toks pat šiltas, kaip ir vanduo, tačiau pakankamai stiprus, kad entuziastingai skrostumėte per bangas, ir, kas svarbiausia, stabilus. O dažniausiai sekli Raudonosios jūros krantinė ypač patogi buriavimo pradžiamoksliams. Populiariausios vietovės buriuotojų gretose – Dahabas, Hurgada ir El Turas“, – vardijo „Tez Tour“ atstovė.

Gilyn į Sacharos dykumą
Jeigu vandens pramogos – ne jums, K. Sabaitytė tuomet pataria atsigręžti į kitą pusę: Egiptą puošiančią Sacharos dykumą. Ekstremalių pojūčių mėgėjai ją aplankyti kviečiami keliaujant galingais visureigiais – dalyvauti džipų safaryje.
„Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad kelionėje džipu į dykumą nėra nieko ekstremalaus – juk tiesiog sėdi ir važiuoji smėliu. Tačiau tie, kas bent kartą šitaip papramogavo, tučtuojau šitokią nuomonę neigs: patikėkite, dideliu greičiu skrodžiant įkaitusio dykumos smėlio kalvas ir pakalnes, adrenalino užplūs tiek, kad norėsis tvirčiau įsikibti. O patyrę vairuotojai maloniai šypsosis, ir jums nematant spaus greičio pedalą dar smarkiau“, – kalbėjo „Tez Tour“ atstovė.
Malonus virpulys praeis pasiekus kelionės tikslą – jaukią dykumos oazę, kur keliautojus pasitiks tradicinė vakarienė ir linksmybės, tarp kurių – ir galimybė pajodinėti kupranugariais, jei tik adrenalino dar pasirodytų maža.
Vis tik K. Sabaitytė pabrėžia, jog Egiptas poilsiautojų iš Lietuvos simpatijas pelnė dėl krypties universalumo, tad jame gerai jausis ir ekstremalių prieskonių pagardinto, ir ramaus poilsio mėgėjai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07674599sec.