Pamirškite naftą – Jungtinių Arabų Emyratų vizitine kortele tampa išskirtiniai viešbučiai

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) mėgsta ir sugeba būti išskirtiniai. Nutarę, kad užtenka priklausyti vien nuo naftos, jie ėmė investuoti į turizmą ir netrukus pasiūlė viešbučius, kurių masteliams, prabangai bei aptarnavimo kokybei pasaulyje lygių nėra. Gera žinia – jie įperkami ne tik dėl žirgų, sakalų bei sportinių automobilių pamišusiems šeichams, bet ir poilsiautojams iš Lietuvos.

„JAE visuomet garsėjo šilta jūra ir puikiais paplūdimiais, tačiau vien to negana, jeigu turi ambicijų tapti išskirtine keliautojus traukiančia kryptimi. O JAE turi ne tik ambicijų, bet ir pinigų joms įgyvendinti. Todėl keliautojų srautai į šį kraštą auga greičiau nei įspūdingieji dangoraižiai, o turizmas tapo viena svarbiausių šalies ekonomikos šakų. Bene didžiausia keliautojų traukos priežastis – prabangūs viešbučiai, kuriuos jau spėjo pamėgti ir mūsų poilsiautojai“, – teigia kelionių agentūros „Kelionių ekspresas“ vadovė Laima Kazlauskaitė.

Europiečiams neįprastos, bet malonios detalės

Pasak L. Kazlauskaitės, išskirtinio užmojo projektai – JAE arkliukas. Daugelis yra girdėję apie didžiules, net iš kosmoso matomas palmės pavidalo dirbtines salas su viešbučiais, gyvenamaisiais namais bei prekybos centrais. Aukščiausias pasaulio pastatas – 829 m ir 160 aukštų dangoraižis Burdž Chalifa – taip pat stovi čia. Beje, šiuo metu Dubajuje statomas dar aukštesnis dangoraižis.

„Įspūdžio JAE siekiama ir įrengiant ištaigingus viešbučių interjerus – juose neretai dominuoja aukso, sidabro bei marmuro detalės, o lubas puošia „Swarowski“ kristalais inkrustuoti sietynai. Be to, čia siekiama ne tik vizualinio įspūdžio – išskirtinis dėmesys skiriamas ir paslaugoms bei aptarnavimui. Pavyzdžiui, mums kiek neįprasta, tačiau JAE itin populiari – asmeninio patarnautojo, arba liokajaus, viešbutyje paslauga“, – pasakoja L. Kazlauskaitė.

Kelionių agentūros vadovė pastebi ir tai, kad griežtais draudimais garsėjantys JAE vis labiau tampa draugiški kitoms kultūroms ir požiūriams. Ir jei anksčiau nebuvo galima gyventi viename viešbučio numeryje nesusituokusiai porai, tai toks ribojimas JAE nebėra taikomas.

Dar vienas JAE viešbučiuose europiečius stebinantis dalykas – lovų dydis. „Jeigu užsisakinėjote vienvietį kambarį, o gavote vadinamąją karališko dydžio dvigulę lovą, jūs nesuklydote – tiesiog jūsų miegui specialiai paliekama daugiau erdvės. Daugiau nei įprasta erdvės JAE paskirta ir numerių dydžiams – kone visi erdvumu pranoksta įprastus standartinius numerius“, – tikina „Kelionių ekspreso“ vadovė.

O pavyzdžiui, užsisakius karališką liuksą vieninteliame pasaulyje 7 žvaigždučių viešbutyje „Burdž al Arab“, numerio plotas apims net 780 kv. metrų! Milžiniškame numeryje yra atskira biblioteka, kino kambarys ir galybė kitų poilsiui be rūpesčių reikalingų patogumų.

Įtiks ir taupiems, ir švaistūnams

Be daugiausia žvaigždučių pasaulyje turinčio burę primenančio viešbučio, Dubajuje siūloma ir kitų itin prabangių apgyvendinimo pasirikimų. JAE pasididžiavimu laikomas ir „VIP Luxury“ kategorijai priskiriamas „Atlantis The Palm“ – pirmasis viešbutis, pastatytas Dubajaus Palmės saloje. Prabangaus poilsio norintiems poilsiautojams Lietuvos kelionių organizatoriai dažnai rekomenduoja apgyvendinimą ir itin gerai vertinamame 5 žvaigždučių viešbutyje „Address Dubai Marina“, kuris yra sujungtas su didžiausiu prekybos centru pasaulyje „Dubai Mall“.

Vis tik už karališką poilsį teks lygiai taip pat ir atsiskaityti, mat savaitės trukmės atostogos tokio tipo viešbučiuose vienam asmeniui gali atsieiti ir kelis tūkstančius eurų. Žinoma, norint apsistoti prabangiuose JAE viešbučiuose, nebūtina rinktis paties brangiausio. Tūkstančius eurų kainuojančios nakvynės – labiau egzotiški, o ne standartiniai pasiūlymai.

„JAE miestai, o ypač Dubajus, neretai figūruoja brangiausių pasaulio miestų sąrašuose, tačiau tai nereiškia, kad kainos čia neįkandamos. Apgyvendinimo kainų diapazonas JAE itin įvairus, todėl sau tinkamiausią apgyvendinimą ras tiek taupus, tiek švaistūnas. Taip, kaip skiriasi vienas emyratas nuo kito, skiriasi ir juose esantys viešbučiai. Pačius prabangiausius viešbučius rasite Dubajaus palmėje, o kur kas nuosaikesnius ir kartu pigesnius – Šardžoje“, – teigia L. Kazlauskaitė.

Atostogos – kaip skirtingų įspūdžių dėlionė

L. Kazlauskaitė pasakoja, kad norint geriausiai pajusti JAE, vertėtų derinti pažintinę ir poilsinę keliones. „Tai padaryti nesunku. Keliaudami po šalį, galite rinktis kuklesnį viešbutį – vis tiek didžiąją laiko dalį praleisite išvykose. O kelionės pabaigai atsidėkite poilsį prabangiame viešbutyje Dubajaus Palmėje, kur ne tik gausite išskirtinį aptarnavimą, bet ir galėsite mėgautis nuostabaus grožio paplūdimiais.

Poilsiautojams iš Lietuvos netgi siūlome savotišką viešbučių turą – po JAE keliaujantys žmonės kaskart apsistoja naujame ir vis geresniame viešbutyje. Juk ši šalis išsiskiria tuo, kad keliautojams viešbučiai palieka kur kas daugiau teigiamų įspūdžių, o keliavimas po valstybę bei persikėlimas į vis aukštesnės klasės viešbutį sukuria intrigą, kurios kita šalis pasiūlyti negali“, – sako ekspertė.

Rinkdamiesi JAE lankytinas vietas visada prieš akis turėsite istorinį bei modernų variantą. Pavyzdžiui, Abu Dabyje galite aplankyti auksu, stiklo kūriniais bei marmuru dekoruotą akinančio baltumo Šeicho Zaido Didžiąją mečetę bei pažinti senąją vietos kultūrą, arba apylinkes apžvelgti nuo didžiųjų dangoraižių viršūnių. Taip pat galite eiti apžiūrėti vietinio arabiško aukso turgaus arba patraukti į įspūdingo dydžio prekybos centrus, kurių prekių gausa, įvairovė bei kainos JAE pavertė vienu iš pasaulinių apsipirkimo centrų. Ieškodami ekstremalesnių potyrių, galite leistis į dykumos safarį arba laiką leisti didžiausiame pasaulyje uždarame pramogų parke Dubajuje – „IMG Worlds of Adventure“

„Vis tik geriausia ne rinktis vieną iš variantų, o pabandyti suderinti visas galimybes ir iš skirtingų veiklų į vieną sudėlioti tikrai įspūdingas bei geriausių atsiminimų vertas atostogas. Norintiems vykti į JAE kelionę patarčiau planuoti žiemos sezonu. Tuomet šalį galima pasiekti tiesioginiu skrydžiu iš Lietuvos. Be to, vasarą čia būna tikrai labai karšta. Vėliau varginantys vasariniai dykumos karščiai atslūgsta. Tad mūsiškį rudens lietų, žiemos speigą ar pavasario darganą galima drąsiai iškeisti į šiltą saulę, maudynes jūroje bei natūralų įdegį“, – pataria „Kelionių ekspreso“ vadovė.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.6748929sec.