Svajonių atostogas laimėję lietuviai nėrė į nuotykius: kartu su bulgarais giedojo Lietuvos himną, Kretoje filmavo muzikinį klipą

Penki lietuviai, laimėję unikalų kelionių konkursą „Dienos herojai“, išvyko į šiltus kraštus, o ten atrado laiko ne tik pasimėgauti ramiu poilsiu, bet ir nėrė į nuotykius. Vieni su užsienio šalies gyventojais giedojo Lietuvos himną, kiti ant jūros kranto atrado šeimoms skirtą naktinį klubą, treti, sužavėti egzotiškos gamtos, pagavo įkvėpimą sukurti muzikinį klipą. Poilsiautojai papasakojo, kokių įdomių nutikimų pasitaikė netikėtai laimėtose kelionėse.


Himnas bulgariškai ir šeimų šokiai naktiniame klube


Aktyvus ir smalsus klaipėdietis Albinas Viršilas šią vasarą laimėjo atostogas Bulgarijoje. Ilsėtis šioje šalyje vyriškį pakvietė tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“, minėjęs 15-ąjį savo veiklos gimtadienį ir šia proga surengęs „Dienos herojų“ konkursą. Į Bulgariją vyriškis išvyko kartu su dukra Regina Baguckiene. Poilsiautojai prisimena, kokią nuostabą atostogaujant jiems sukėlė tradiciniu bulgarų instrumentu Lietuvos himną grojantis ir giedantis vietinis gyventojas. Talentingą muzikantą keliautojai sutiko Balčiko mieste esančiame botanikos sode.


„Kitas jo puikiai atliekamas kūrinys – „Du gaideliai“. Pamalonino širdį sužinojus, kad bulgaras ne šiaip viena ausimi yra girdėjęs Lietuvos vardą, bet domisi mūsų šalimi, puikiai žino, kur ji yra, netgi yra pramokęs keletą lietuviškų žodžių ir gali turistus pakalbinti“, – nuostabą sukėlusią situaciją prisimena keliautojai.


Dar vienas lietuvis, šiaulietis dziudo treneris Martynas Baranauskas su žmona Milda ir vaikais Aukse bei Povilu buvo pakviesti skristi į Antaliją. Vyriškis pasakoja, kad jo šeimos atostogose niekada netrūksta linksmų nutikimų, nes laiką svetur jie leidžia aktyviai. Vieną populiariausių Turkijos kurortų M. Baranauskas lankė pirmą kartą ir buvo nustebintas ne tik gamtos, kalnų, bet ir ant jūros kranto veikiančio naktinio klubo, į kurį šokti keliauja šeimos.


„Smalsią ketvirtokės dukros akį vis traukė pakrantėje veikiantis naktinis klubas. Kai pamatėme, kad į jį pramogauti eina šeimos su vaikais, išdrįsome apsilankyti ir mes, labai smagiai praleidome laiką. Vienam šio naktinio klubo lankytojui, mano sūnui Povilui, dar nebuvo nė trijų metų“, – su šypsena atostogų įspūdžius pasakoja M. Baranauskas.


Įkvėpti Kretos nufilmavo muzikinį klipą


Džiazo vokalo mokytoja, elektroninės muzikos kūrėja Gina Kazlauskaitė šią vasarą su draugu Arminu poilsiavo laimėtoje kelionėje po Kretą. Ji sako, kad išvykus į užsienį norisi pailsėti nuo kūrybos. Tačiau apsilankius Kretoje, pakeliavus po šios šalies gamtą, idėjos pačios ėmė plūsti, gimė sumanymas nufilmuoti vaizdo klipą vienam kūriniui.

„Abu su draugu esame dainininkai ir gyvenimas sukasi apie muziką. Kai išvažiuojame atostogų, norisi trumpam atsiriboti nuo muzikos. Na, bet pastarąjį kartą to padaryti nepavyko. Išvydę Kretos kraštovaizdžius sumanėme šioje saloje nufilmuoti muzikinį klipą vienam mano kūriniui, kuris jau netrukus pasirodys“, – pasakoja G. Kazlauskaitė.

Kretoje poilsiavusios poros laukė ir daugiau linksmų nutikimų. Po vakarienės viename kretietiškame restorane poilsiautojai pastebėjo, kad jiems įkandin atbėga virtuvės šefas.

„Kretoje vakarienė susideda iš penkių patiekalų. Po kiekvieno jų dar patiekiami užkandžiai. Suvalgę keletą patiekalų pasijautėme sotūs ir pakilome eiti. Tačiau paskui mus atskubėjo virtuvės šefas, klausdamas, ką sumanėme, juk dar laukia desertas. Kretiečiai išties labai šilti ir svetingi, stengėmės jiems gražiai paaiškinti, kad visos vakarienės niekaip nebesutalpinsime“, – prisimena G. Kazlauskaitė.

Nuotykių patiria ir poilsinėse atostogose

Futbolininkas Džiugas Raudonius, vienas iš „Dienos herojų“ konkurso nugalėtojų, išvyko į Kretą ir patyrė, kad įsimintinai praleisti laiką bei parsivežti nuotykių įmanoma ne tik iš adrenalino ir veiksmo kupinų atostogų. Vaikinas kartu su drauge ilsėjosi pagal programą „Viskas įskaičiuota“ ir pastebėjo, kad kai niekuo nebereikia rūpintis, daugiau laiko lieka šalies tyrinėjimui.

„Visų atostogų „pragulėti“ nesinorėjo, pasirinkome keliauti ir per savaitę spėjome susipažinti su graikų kultūra, įspūdinga šios šalies istorija“, – tvirtina D. Raudonius.

Jam pritaria ir mokytoja Daiva Truncienė, su vyru atostogavusi Turkijoje. Jos įsitikinimu, tokio tipo atostogos labiausiai tinka norintiems visiškai atsiriboti nuo rūpesčių ir atsipalaiduoti. Viešbučiai, kuriuose prieinama „Viskas įskaičiuota“ paslauga, gali pasiūlyti poilsiautojams pačių įvairiausių pramogų nuo vandens atrakcionų iki puikių koncertų, todėl norint sukaupti nuostabių atostogų prisiminimų, kartais nė nebūtina keliauti toli už viešbučio ribų.

Laimėtose kelionėse – geriausi įspūdžiai

Žavingais atostogų užsienyje nutikimais ir potyriais pasidalinusius A. Viršilą, M. Baranauską, G. Kazlauskaitę, D. Raudonių ir D. Truncienę konkursui „Tez Tour“ gimtadienio kelionės – kasdienos herojams“ nominavo ir jų išskirtines gyvenimo istorijas bei tai, kodėl jie yra verti svajonių atostogų, papasakojo jų artimieji, šeimos draugai ir mokiniai. Specialios konkurso komisijos ir balsavusiųjų sprendimu šie žmonės buvo verčiausi išvykti pailsėti šiltuose kraštuose.

„Vieni jų spėja nuveikti tiek, kad, regis, jų paroje yra daugiau nei 24 val., kiti herojiškai pasielgė sudėtingose situacijose, pavyzdžiui, išgelbėjo nuo gaisro vaikų stovyklą. Dar kiti yra atsidavę savo veiklai, ją be galo myli ir moka tuo uždegti kitus. „Tez Tour“ 15-ojo gimtadienio proga turėjome didelį norą padovanoti atostogas žmonėms, kurie kasdien daro gerus darbus, dažniau rūpinasi kitais nei savimi ir jau seniai svajoja apie nerūpestingą poilsį“, – sako „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Konkurso „Tez Tour“ gimtadienio kelionės – kasdienos herojams“ nugalėtojai ilsėjosi Turkijoje, Graikijoje ir Bulgarijoje pagal programą „Viskas įskaičiuota“. Poilsiautojai mėgavosi aukšto lygio viešbučių paslaugomis, vyko į ekskursijas ir iš arčiau pažino lankomų šalių istoriją, kultūrą ar gamtos grožybes.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03805804sec.