Velykos Čekijoje

Pavasaris tai idealus laikas ekskursijai į Čekiją. Kviečiame į tradicines Velykines muges, kurios kasmet vyksta kiekviename Čekijos mieste, pilyse, rūmuose ir skansenuose. Čia užpirksime gražius Velykinius papuošalus bei paragausime tradicinių patiekalų.

Praha nuo balandžio 6 d. iki 28 d. kviečia į spalvingą Velykinę programą. Populiariausia atrakcija yra kasmetinė Velykinė mugė Senamiesčio aikštėje. Svečių laukia stendai su tradicinėmis Velykinėmis dekoracijomis bei šokio ir muzikos pasirodymai, senųjų amatų demonstravimas, margučių dekoravimas, žvakių gamyba ir daug kitų atrakcijų.

Kviečiame irgi į Brno, Pilzeną, Ostravą, Česky Krumlovą bei Olomoucą!

Velykinės mugės irgi vyksta pilyse bei rūmuose. Žleby rūmai (apie 100 km į rytus nuo Prahos) nuo balandžio 19 d. iki 22 d. kviečia į specialią Velykinę ekskursiją.

Hrádek u Nechanic rūmai nuo balandžio 13 d. iki 22 d. pristatys svečiams įdomybes, susijusias su Velykų istorija bei Čekijos ir užsieniniais papročiais.

Įdomią programą rengia taip pat pilys ir rūmai: Dačice, Křivoklát, Loučeň ir kiti.

Čekija turi labai daug Velykinių liaudies papročių ir tradicijų. Viena iš populiariausių yra „pomlázka“ Velykų pirmadienį – simbolinis merginų ir moterų plakimas po kojas gluosnių vytelių rykštėmis. Tai galbūt užtikrina jaunimą ir sveikatą per visus metus. Kai kuriuose regionuose yra tradicija laistyti vandeniu. Daugelyje Čekijos kaimų yra ėjimo nuo namų į namus su mediniais plaktukėliais paprotis. Jų garsas turi pašaukti, vietoj varpų, tikinčiųjų į bažnyčią. Varpai tyli kaip gedulo ženklas nuo Didžiojo ketvirtadienio (Čekijoje vadinamo Žaliuoju ketvirtadieniu) iki Didžiojo šeštadienio (Čekijoje vadinamo Baltuoju šeštadieniu).

Kiekviena tikra namų šeimininkė paruošia skanius Velykinius kepinius, pvz. populiarius biskvitinius avinėlius dengtus šokoladu arba cukrumi, meduoliukus, „mazance“ – kepalo formos mielinius pyragus su razinomis, „jidáše“ – mielines bandeles su medumi bei „boží milosti“ – sausainius apibarstytus cukraus pudra.

Su senais Velykų papročiais galime susipažinti skansenuose, pvz. Rožnove prie Radhoštėmo Moravijoje, kuris kviečia nuo balandžio 20 d. iki 22 d. Svečiu laukia margučių dažymas, meduoliukų dekoravimas ir kitos pramogos.



Daugiau informacijos: www.czechtourism.com/n/easter-spring-festival/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.38126802sec.