Pasigėrėti gamtos grožiu – į Maljorką

Maljorka – tarsi žodžio „atostogos“ sinonimas. Tačiau nebūtinai tokių, kai dienos nerūpestingai bėga kaitinantis paplūdimyje, o naktys – pašėlusiuose vakarėliuose po atviru dangumi. Žinoma, tai atributai, be kurių dažnas poilsio šiltuosiuose kraštuose neįsivaizduoja. Tačiau šioje saloje yra kur kas daugiau, kas palieka išskirtinius ir ilgai nepasimirštančius įspūdžius.


Valdemosa


Mažą kalnų miestelį Valdemosą pianino virtuozas Frederikas Šopenas praminė gražiausia vieta žemėje. Tramuntanos kalnų apsuptyje įsikūrusio miestelio gatvės ir namų fasadai grįsti akmenimis ir tiesiog skęsta gėlėse bei žalumoje. Kai vienu metu pražysta apelsinų, migdolų ir granatų medžiai, Valdemosa virsta kone rojumi žemėje.


Formentoro iškyšulys


Kai kuriems kelionių žurnalams ir gidams gražiausia salos vieta yra būtent šis objektas. Prie serpantinų apžvalgos aikštelių besidriekiančios eilės pakeliui į ant kalvos stūksantį švyturį leidžia tuo įsitikinti. „Stovint ant skardžių nebekyla dvejonių ir dėl to, kodėl Formentoro pusiasalis ne veltui vietinių vadinamas vėjų susitikimo vieta – jie čia išties siautulingi. Klausimas, kas kvapą gniaužia labiau: stichija, nuo skardžių atsiveriantis grožis ar ramybės jausmas, žvelgiant į galingas viršūnes“, – sakė Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Produkto skyriaus vadybininkė Agnė Paulavičiūtė.


Sa Calobros slėpiniai


Važiuoti Maljorkos serpantinais, juntant kiek padažnėjusį širdies plakimą, tikrai bus išskirtinis atostogų potyris, ypač jei jais keliaujama pirmą kartą. Galimybė stebėti panoramas kylant vingiuotais keliais, kurių gale laukia kažkas įspūdingo, tik dar labiau sustiprins kelionės prisiminimus. Sa Calobros apylinkės bei čia esantis garsusis kanjonas Torrent de Pareis žada būtent tai. Leistis kanjonu į žygį pėsčiomis link įstabios Sa Calobros įlankos – vyšnia ant torto, kalbant apie maljorkietiškos gamtos grožį.


Botanikos sodas „Botanicactus“


Prieš 30 metų atidarytame pirmajame Balearų salyne botanikos sode – 150 000 m2 bendro ploto, iš kurių 40 000 m2 užima daugiau nei 400 kaktusų ir sukulentų rūšių. „Nors tai ir nenatūralus gamtos turtas, viskas pasodinta žmogaus rankomis, aplanko jausmas, kad bandai aprėpti Meksikos dykumoje plytinčią įvairiausių dydžių, formų, spalvų ir pačių keisčiausių ypatybių turinčių augalų plantaciją. Tikrai neįprastas vaizdas prie lietuviško beržo pripratusiai akiai“, – šypsojosi „Tez Tour“ atstovė.   


Sostinė Palma


Vos už 15 km nuo jos yra kurortinė zona, kuriai priklausančius Plaja de Palmą, Arenalį ir Kan Pastilją galima apvažiuoti dviračiu, gėrintis idilišku palmių eilių ir balto smėlio deriniu. Sugrįžus į kaimynystėje esančią Palmą, palikite miesto žemėlapį namuose ir leiskitės į klajones jaukiomis gatvelėmis – atsidursite viename už kitą gražesniame sode, parke ar skverelyje. Nusprendę išnaršyti salos sostinę leisdamiesi į „Tez Tour“ siūlomas ekskursijas, beveik į bet kurį maršrutą bus įtraukta apžvalginė Belverio pilies aikštė. Žvelgiant nuo jos tolyn, ko gero, kirbėtų vienintelė paprasta mintis: Maljorka – tiesiog fantastiškai graži. Sakoma, kad ji yra visos Ispanijos atspindys, tik kad... maždaug 140 kartų mažesnis.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4063921sec.