Kenijos Lamu sala gali būti išbraukta iš UNESCO sąrašo

UNESCO organizacija yra pasirengusi išbraukti Kenijai priklausančią Indijos vandenyno Lamu salą iš Pasaulio kultūros paveldo sąrašo. Vis daugiau užsieniečių, tame tarpe ir daugelis Holivudo žvaigždžių, nusiperka velniškas teritorijas, o paskui perkuria jas į istorines teritorijas, kurios yra nesuderinamos su UNESCO įstatymais.

Sala garsėja vienkartiniais namais, kurie statomi iš suakmenėjusių koralų, su vidiniais kiemais, verandomis ir ornamentais dekoruotomis medinėmis durimis.

Į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą šis architektūrinis paminklas buvo įtrauktos 2001 m., tačiau šis sprendimas nėra visiškai tinkamas vietiniams gyventojams. Jei gyvenama labai vargiai, tai kiekvienas toks sprendimas suteikia galimybę užsidirbti pinigų. Galima dirbti gidu, pardavinėti ar nuomoti namus. 2006 m. UNESCO organizacijai kilo idėja pratęsti Lamu salos saugomą teritoriją, kuri apimtų ir paplūdimio ruožą, tačiau vietiniai gyventojai nenori nutraukti ekonominę plėtrą saloje ir ją paversti muziejumi po atviru dangumi. Net dabar, kai buvo pranešta, kad Lamu sala gali būti pašalinta iš UNESCO sąrašo, vietos gyventojai deda visas pastangas, kad tik tai įvyktų.

Lamu sala yra įsikūrusi Indijos vandenyne, į šiaurę nuo Kenijos pakrantės. Sala yra viena iš įdomiausių salų Rytų Afrikos pakrantėse. Lamu nuo žemės yra atskirta siaura įlanka. Salai pavyko išsaugoti savo savybes ir kultūrines tradicijas.

Viduramžiais sala buvo prekybos centru, kuris konkuravo su Zanzibara, ir buvo žinoma savo gausiomis prekyvietėmis. Nuo 1963 m. ji buvo paskelbta kaip nepriklausoma šalis.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11349511sec.