Kelionė po požeminį pasaulį su stalagmitais

Vokietijos pietuose yra susikūrusi neįprasta atrakcija turistams - Velnio urvai, kuriuose galima pamatyti stalaktitų ir stalagmitų formavimąsi. Velnio urvuose stalagmitai ir stalaktitai augo ir formavosi tūkstančius metų - vienas iš jų šiandien jau pasiekė trijų su puse metrų aukštį. Per šimtmečius mineralinių medžiagų prisotintas vanduo suformavo įmantriausius varveklius ar kolonas – stalaktitus ir stalagmitus. Vandeniui lašant, jie vis augo, mineralinės medžiagos sustingo keisčiausiais pavidalais.

Kasmet šį urvą aplanko 16 000 lankytojų. Velnio urvai yra didžiausi urvai Vokietijoje. Tiesa, jie iki šiol nėra galutinai ištirti.

Kelionė po požeminį pasaulį prasideda prie Velnio angos (14 metrų pločio, 25 metrų aukščio). Vietiniai gyventojai šią vietą vadina Požeminiu įėjimu. Velnio anga buvo atidaryta 1922 metais, kai tyrėjas Hansas Brandas ieškojo kelio ir atrado trijų kilometrų ilgio urvą. Jau po metų, turistai su susižavėjimu apžiūrinėjo atrastąjį stebuklą, pavyzdžiui, Barbarosos salę.

Lankytojus itin sudomina faktas, kad seniau urvuose gyvenę milžiniški lokiai, kurie svėrę maždaug 400 kg. Vieną iš šių milžiniškų skeletų galima pamatyti ir dabar.

Vokietijos Velnio urvai yra Potenšteine (Pottenstein). Daugiau informacijos apie urvus galima rasti www.teufelshoehle.de.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51270795sec.