Katalonijos regionas Ispanijoje siūlo įvairias pramogas

Katalonijos regionas Ispanijoje siūlo įvairiausių pramogų – norintys labiau pažintį šalies istoriją - leidžiasi į ekskursiją po Barseloną, mėgstantys pasyvų poilsį – renkasi Lloret de Mar paplūdimius, mėgstantys aktyvų poilsį – leidžaisi į turistinius žygius Pirėnuose. Tačiau tai dar ne viskas, ką gali pasiūlyti Katalonijos regionas. Viena iš mažiausiai pažįstamų regionų vietų yra vienuolynai.

Tiesa, kad daugelis vienuolyno svečių ieško ramybės ir poilsio, tačiau tai nereiškia, kad čia nieko nevyksta. Vienuolynuose vyksta įvairūs renginiai, kurie pritraukia daug smalsuolių. Cistersų vienuolynas Santa Maria de Vallbona yra įsikūręs netoli Tarrega, prie Tallat kalnų. 14 a. čia gyveno 70 vienuolių, tačiau šiandien jų skaičius smarkiai sumažėjo. Taupumo sumetimais, vienuolynas siūlo ir nakvynes svečiams.

Santa Maria de Vallbona yra tik vienas iš trijų regiono cistersų vienuolynų. Senovės vienuolynai yra pagrindinės ekskursijų vietos, kurios leidžia aplankyti pagrindinius regiono paminklus ir gražiausias vietas.

Didžiausias ir svarbiausias vienuolynas - Santa María de Poblet vienuolynas yra įsikūręs netoli Mont Blanc. Nuo 1991 metų vienuolynas įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Vienuolynas pastatytas 12 a. Čia palaidota daug Katalonijos ir Aragono karalių, daugelį metų vienuolynas buvo valdovų rezidencijos vieta. Poblet vienuolyną supa 600 m ilgio ir 11 metrų aukščio vienuolyno sienos. Už sienų auga vynuogės, iš kurių gaminamas vynas. Ir trečiasis cistersų vienuolynas - Santa Creus. Pastatas įrengtas 12 amžiuje. Jau kurį laiką vienuolyne niekas negyvena.

Visi Katalonų vienuolynai - ar jie priklauso benediktinams, pranciškonams ar cistersams - daugiausia dėmesio skiria kultūrai, dvasingumui ir ramybei. Tiesa, Monestir de les Avellana vienuolynas vykdo kiek kitokią programą. Vienuolyne įrengti 72 kambariai, puikus restoranas ir plataus laisvalaikio sporto kompleksas. Romos vienuolyne vyksta reguliarūs jogos ir meditacijos kursai, taip pat organizuojamos išvykis į Ager slėnį. Regionas idealiai pritaikytas vandens turizmui.

Nuo Montserato vienuolyno atsiveria puikus vaizdas į apylinkes. Vienuolynas yra itin populiarus katalikų tarpe. Būtent čia 880 m. buvo rasta Juodoji Madonos statulėlė. Po 200 metų benediktinų vienuoliai pastatė koplyčią, kuri laikui bėgant tapo vienuolių kompleksu. Kiekvienais metais čia susirenka du su puse milijono žmonių.

Daugiau informacijos apie katalonų vienuolynus:

www.larutadelcister.info/index.php?lang=en,

www.monestirdelesavellanes.com,

www.montserratvisita.com.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49015784sec.