Vampyrų gerbėjai būriuojasi Voltero miestelyje

Toskanos miestelis Voltera (Italija) yra įsikūręs gražioje vietoje. Viduramžiais miestas buvo gana sunkiai pasiekiamas. Tačiau šiandien padėtis pasikeitė ir miestą lanko daug keliautojų. Ne paslaptis, kad miestas Voltera itin traukia vampyrų gerbėjus. JAV rašytoja Stephenie Meyer šaim miestui skyrė itin daug dėmesio. Amerikiečių rašytojos romanas „Saulėlydis” buvo parduotas net 100 milijonų tiražu.

Miestelio gidai yra pasiruošę klausimams apie vampyrus, blyškią jų odą ir elgseną. Tiesa, Voltero miestelyje nėra traukinių stoties, todėl turistai į legendinę vietą atvyksta autobusais iš Sienos ir Florencijos miestų. Kiekvieną turistą pasitinka užrašas "Edward forever" (Edvardas amžinai, nuoroda į Stephenie Meyer pagrindinį heroją). Šiuo metu Edvardu domisi daugelis pasaulio merginų (Indonezijos, Pietų Korėjos, Rusijos, Norvegijos ir Tailando). Iš tiesų, juo domisi visas pasaulis.

Pirmajame Stephenie Meyer romano dalyje Voltera miestas nedominuoja. Antroje romano knygoje „Jaunatis” knygos autorė užsimina, kad miestas yra vampyrų dinastijos namai ir tėvynė. Tik vėliau autorė susidomi Voltera mietu ir renką duomenis internete.

Knygos pagrindinis herojus vampyras Edvardas yra įsitikinęs, kad jo mylimoji Bella mirė. Nusivilęs gyvenimu, Edvardas vykstą į Volterą pražūčiai. Tačiau jo mylimoji Bella jį išgelbsti. Abu įsimylėjeliai grįžta į JAV.

Vos tik spėjus knygai išgarsėti, miestą suskubo lankyti daugelis knygos mylėtojų. Miestelio gyventojai tokio dėmesio nelaukė. Siekiant išsaugoti Voltera gyventojų kasdieninį ritmą, buvo nuspręsta, kad lankytojai priimami tik kai kuriomis dienomis - penktadienį ir šeštadienį. Ekskursijos metu galima ne tik iš arti pamatyti pagrindinių personažų lankomas vietas, bet ir susipažinti su miesto turizmo objektais - etruskų laidojimo kapais, renesanso rūmais.

Ekskursijos iki šiol yra itin populiarios. Miestelio meras Marko Buselli džiaugaisi šia padėtimi: „Saulėlydis mums padeda įveikti krizę”. Kito vampyrų gerbėjų antplūdžio miestas tiksisi sulaukti 2010 m. liepos mėnesį, kai didžiosiuose ekranuose pasirodys trečiosios knygos ekranizacija.

Tikruosius Voltera vampyrų rūsius keičia smuklės. Pavyzdžiui, airių smuklėje Quo Vadis kalinių apranga vilkėdami padavėjai savo klientams siūlo paragauti raudonojo vyno. Tiesa, kiekvienas vynas turi savo pavadinimą, aišku, pavadinimai siejasi su filmu. Tačiau reikia prisiminti, kad vampyrai neturi sielų, o jaukusis miestelis Voltera pulsuoja gyvybingumu.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85362697sec.