Kelionės po Prancūziją metu verta apsilankyti sendaikčių turgeliuose

Visame pasaulyje Prancūzija garsėja savo mada, kvepalais, aukštos kokybės prekėmis. Tačiau nemažiau populiarūs Prancūzijoje yra ir sendaikčių turgeliai. Turistai ypač dažnai apsilanko šiuose turgeliuose - vienas nori rasti gražų eksponatą savo kolekcijai, o kitas ieško suvenyro, kurį galėtų parvežti iš Prancūzijos.

Nereikalingų rakandų pardavinėjimas sendaikčių turgeliuose ir krautuvėlėse yra vienas mėgstamiausių prancūzų užsiėmimų. Kasmet Prancūzijoje rengiama 50 000 turgelių, į kuriuos susirenka daugiau nei milijonas žmonių. Dažnas supainioja sendaikčių turgelius su antikvarų parduotuvėmis – tai ne tas pat.

Paryžiaus priemiestyje vykstantys Portede Vanvesir Porte de Saint-Ouen turgūs yra puiki oazė retenybių medžiotojams. Gražių daiktų galima rasti ir mažose parduotuvėlėse - "Louvre des Antiquaires" Rue de Rivoli gatvėje, Rue Bonaparte gatvės prekyvietėse ir Rue Drouot gatvėje, kurioje yra ir garsieji aukcionų namai.

Dar viena puiki galimybė pamatyti Paryžiaus sendaikčių prekeivių stendus – prekystalių eilės Senos pakrantėje Paryžiaus Saint-Michel rajone, kur parduodamos senos knygos, komiksai ir pašto ženklai. Čia kainos gali būti pačios įvairiausios. Puiki idėja kelionei!

Būtina paminėti Lilio sendaikčių turgų - jau nuo XII a. rengiamas turgus, tapęs pačiu garsiausiu ir populiariausiu turgumi Prancūzijoje. Lilio sendaikčių turgus Braderie de Lille vyksta pirmąjį rugsėjo savaitgalį ir tęsiasi dvi dienas ir dvi naktis. Čia apsilanko daugiau nei du milijonai sendaikčių turgaus gerbėjų ir turistų – tiek jaunų, tiek senų, tiek šeimų su vaikais, svečių iš užsienio... Turgaus šurmulys siaučia miesto gatvėse, aikštėse, atokesniuose rajonuose.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52623105sec.