Dingę pasaulio miestai keri savo paslaptimi

Dingę miestai nuolat kelia didelį keliautojų susidomėjimą. Kadaise šie miestai realiai egzistavo, turėjo daug gyventojų, klestėjo, tačiau po to buvo sugriauti ir išnyko. Daugelį dingusių miestų mokslininkai atsitiktinai atrado ekspedicijų metu. Štai keletas iš dingusių miestų:

Maču Pikču, Peru

Maču Pikču yra dingęs inkų miestas. Jis buvo įkurtas kalno viršūnėje, 2430 metrų aukštyje virš Peru Urubambos slėnio. Maču Pikču miestas pastatytas 1450 metais, inkų imperijos klestėjimo laikais, tačiau po šimto metų buvo sugriautas užkariautojų iš Ispanijos.

Vidžjanagara (Vijayanagara), Indija

Vidžjanagara yra viena iš didžiausių hindų imperijų sostinių. Ją įkūrė Sangama dinastijos princai Harihara ir Bukka 1336 mūsų eros metais. Imperija savo aukso amžių gyveno Krišnadevarajos valdymo laikais. Imperija žlugo po 1565 metais vykusio Talikotos mūšio, kai Dekonos sultonų konfederacija atvėrė vartus musulmonų invazijai į pietinę Indiją.

Pompėja, Italija

Šis Italijos miestas, buvęs netoli dabartinio Neapolio, buvo visiškai sugriautas ir palaidotas po pelenais ir lava išsiveržus Vezuvijaus ugnikalniui. Apie Pompėją nebuvo nieko žinoma beveik 1700 metų –1748 metais ji rasta visai atsitiktinai.

Sanči, Indija

Sanči yra UNESCO saugomas pasaulio paveldo objektas. Miestas kadaise gyvavo centrinėje Indijoje prie Betvos upės. Sanči yra vienas iš geriausiai išsaugotų Indijos budizmo kultūros paminklų.

Angkora, Kambodža

Angkora yra Kambodžos sritis, kurioje 9-10 amžiuje gyveno ir klestėjo khmerų gentys. Angkoros šventyklų griuvėsius saugo UNESCO.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30966902sec.