Oktoberfest Nostalgiją keliantys atrakcionai

Dauguma "pievoje" esančių eksponentų įmonių įsteigtos 19 a. Šiandien daugelis šių nostalgiją keliančių atrakcionų pastatyti tik "Oktoberfest".

"Krinoline" ir tuo pačiu su ja susijęs pučiamųjų orkestras priklauso prie Miuncheno "Oktoberfest" tradicijomis garsėjančių įrengimų. Karuselės platforma, besisiūbuojanti valso ritmu, savo judesiais primena to paties pavadinimo kilmingų damų krinolinus apie 1860 m. "Krinoline" kasininkai pirma nurodo vietas, kur sėstis, palaukia, kol karuselė ims suktis, tada į ją įšoka, kad surinktų pinigus. Taip buvo jau prieš 86 metus, kai jubiliejinė karuselė "Krinoline" pasisuko pirmą kartą, bet taip yra dar ir šiandien.
Menininkų šeimos Schichtl "Zaubertheater" 1869 m. pirmą kartą dienos šviesą išvydo "Oktoberfest".

Tradiciškai besistebinčiai publikai siūlomi burtai, lėlių spektakliai, keistenybės ir dar daugiau. Kaip kulminacijos taškas dar netgi ir šiandien iškilmingai pristatomas "galvos nukirtimas gyvam asmeniui ant atviros, šviesiai apšviestos scenos, panaudojant giljotiną".

Specifinės karuselės "Velnio ratai" egzistuoja nuo 1910 m. Dabar jie yra tik Miuncheno "Oktoberfest". Karuselės ašis - tai besisukanti apvali platforma, ant kurios esantys lankytojai stengiasi išsilaikyti vis greitėjančio sukimosi metu. Kad būtų linksmiau ir sudėtingiau, "Rekommandeur" nuleidžia žemyn didelį, sunkų, bet minkštą kamuolį, pritvirtintą prie lyno skriemulio taip, kad šis maskatuotų virš platformos.

Kiti atrakcionai: senovės bavarų šaudykla, "Blusų cirkas" (vok. Flohzirkus), "Raganų sūpynės" (vok. Hexenschaukel) ir bokštinė čiuožykla "Toboggan".
Sužinokite daugiau!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43053484sec.