Planuojant kelionę į Tunisą

Nuostabūs smėlėti paplūdimiai, jūros mėlynė, sveikas druskingas oras ir žydras dangus... Tikriausiai daugelis iš jūsų nors kartą svajojote pagulėti milžiniškos palmės šešėlyje, pajausti švelnų kokosinio riešuto skonį ir visaip kitaip pasijausti lyg rojuje. Visa tai įmanoma Tunise! 

Kas Jūsų laukia? 

Daugelis žmonių, niekada nebuvusių Tunise, mano, kad nieko kito, išskyrus dykumos platybes, kupranugarius ir karštą saulę, šioje šalyje nėra. Klystate! Tunisas siūlo puikias galimybes aktyviam poilsiui – paplūdimius, golfo aikšteles, ekskursijas, buriavimą ir kt. Klimatas Tunise vidutinis: pakrantėse – subtropikų, o pietiniuose rajonuose – tropikų. Vasarą oro temperatūra neviršija +40°C, o pakrantės rajonuose išliekanti vėsa bei palyginti mažas drėgmės kiekis užtikrina malonų orą.

Ekskursijos 

Būtinai aplankykite šias vietas:           

Safaris: Berberų gyvenvietės, senasis El Džemo miestas, Afrikos egzotiniai gyvūnai, jodinėjimas kupranugariais, pasivažinėjimas džipais serpantininiais keliais vargu ar paliks jus abejingus.

Tunisas-Kartagena-Sidi-Bou-Saidas: Ši ekskursija – vadinamoji laiko mašina, padedanti sugrįžti į istoriją, pajausti karų laikotarpių dvasią, apžiūrėti muziejų po atviru dangumi, pasivaikščioti po  archeologinį parką bei romantišką Sidi-Bou-Saido miestelį. 

Tuniso virtuvė

Jei nusprendėte susipažinti su Tuniso tautine virtuve, jums reikia vykti į ekskursiją pavadinimu „Folkloro vakaronė“. Labiausiai tikėtina, kad jums kaip pirmą patiekalą pasiūlys aštrų padažą iš raudonųjų pipirų ir alyvuogių aliejaus, česnakų, petražolių ir kmynų. Šis padažas puikiai sužadiną apetitą! 

Po to galėsite paragauti „firminių patiekalų“ – keptos avienos su citrinos sultimis ir mėtomis, taip pat manų košę su mėsa, daržovėmis ir labai aštrų ir riebų padažą, vadinamą „kus-kus“. 

Be to, galima užsakyti šviežiai spaustų apelsinų ar vynuogių sulčių ir mineralinio vandens iš šaltinių. Jei pageidausite kažko stipresnio, paprašykite „Celtia“ alaus arba vietinio džino iš figų. 

Musulmonų papročiai

Musulmonų papročiai praktiškai neliečia poilsiautojų. Kažkiek problemų gali atsirasti nebent ramadano metu, kai parduotuvės, kioskai, bankai ir paštas dirba tik iki 12 valandos.

Apranga

Geriau rinkitės medvilnės drabužius, jie apsaugos jus nuo karštos Tuniso saulės.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11241508sec.