Aleksandras Pogrebnojus: aplankyti Berlyną – būtina

1,3 km betoninės sienos likutis – bene pagrindinis simbolis, išskiriantis Vokietijos sostinę Berlyną iš bet kurio kito pasaulio miesto. Nors per 25 metus miestas tarsi iš naujo atgimęs, atvykus čia vis dar galima pajusti dviejų skirtingų santvarkų šešėlį: rytinėje pusėje – komunizmo, vakarinėje – kapitalizmo. Ir vis dėlto, Berlynas turistus žavi ne tik savo išskirtine istorija, bet ir pramogų įvairove. Ne vienas apsilankęs šiame mieste neabejoja – bent kartą aplankyti Berlyną yra būtina.

Žinomas Lietuvos dizaineris Aleksandras Pogrebnojus Berlyne pirmą kartą apsilankė dar vaikystėje ir jau tada jam šis miestas paliko didžiulį įspūdį: „Žiūrėdamas į didžiulę sieną, kuri tuomet skyrė „geriečius“ nuo kapitalistinio blogio, pagalvojau, kad nebus sunku kada nors per tą sieną perlipti. Taip ir įvyko – jau 1989 m. vaikščiojau Vakarų Berlyno gatvėmis, kuriose prasidėjo mano pažintis su Vakarų pasauliu“. Dizaineris teigia, kad iki šiol Vakarų Berlynas ryškiai skiriasi nuo Rytinės pusės.

Apie išskirtinę Berlyno miesto istoriją byloja tokios miesto įžymybės kaip didžiausia miesto bažnyčia – Berlyno katedra, per dešimtmetį visiškai atkurta Potsdamo aikštė, žymieji Brandenburgo vartai, prie kurių yra būtina nusifotografuoti, įspūdingas Memorialas holokausto aukoms. Šios Berlyno įžymybės yra tik maža miesto dalelė, kita jo pusė gali sužavėti kiekvieną:

-Berlyne yra net 180 muziejų, todėl istorijos mėgėjai čia tikrai turės ką aplankyti. Vieni įspūdingiausių muziejų yra „Muziejų saloje“, kuri sudaryta iš 5 muziejų. Berlyno muziejuose galima išvysti ne tik tikrus Ištaro Babilono vartus (Pergamono muziejuje), bet ir susipažinti su lūpų dažų ar dešrelių istorija;

-Kultūros mylėtojams Vokietijos sostinėje taip pat nebūna liūdna – mieste įsikūrę 440 galerijų, 3 operų rūmai, 150 teatro salių bei 130 kino teatrų. Paskaičiuota, kad per dieną Berlyne vidutiniškai vyksta 1500 renginių;

-Mieste daugiau nei 4600 restoranų, kuriuose galima paragauti ne tik tradicinių patiekalų (nenustebkite sulaukę 7 skirtingų skonių dešrelių), bet ir profesionaliai paruoštų Prancūzijos, Azijos ar kitų virtuvių patiekalų – gurmanai čia niekada nelieka alkani. Be to, negalima praleisti progos paragauti autobusiukuose prekiaujamu ir berlyniečių mėgstamu greitu patiekalu – dešrelėmis su kario padažu (vok. currywurst) ar kebabų, kuriais prekiaujančių daugiau nei pačiame Stanbule.

-Berlynas išskėstomis rankomis pasitinka ir naktinių linksmybių mylėtojus: mieste daugiau nei 900 barų ir 190 klubų, o vakarėlių tematika svyruoja nuo retro iki hipsterių. Beje, verta pastebėti, kad šioje šalyje alus liejasi laisvai.

-Vokietijos sostinė neretai pavadinama ir apsipirkinėjimo rojumi: čia galima rasti ir prabangiausių – vienetinių, ir kasdieninių drabužių bei aksesuarų parduotuvių. Didžiausi prekybos centrai (Korfurstendamm, Postdamer Platz, Friedrichstrasse, Alexanderplatz) įsikūrę centrinėje miesto dalyje.

Kokiu būdu pasirinksite pažinti Berlyną – tai bus kelionė viešuoju transportu, dviračiais, kruizu, senosiomis Trabant mašinomis ar tiesiog pėsčiomis – nesvarbu. Berlynas įspūdį palieka kiekvienam.

Iš Vilniaus oro uosto pasiekti Berlyną labai paprasta – vos 1,5 val. lėktuvu. Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ vykdo tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Berlyno Tegelio oro uostą penkis kartus per savaitę.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.30820608sec.