Piligriminė kelionė – neįprastas būdas pamatyti ypatingas pasaulio vietas

Artėjant vasaros sezonui, turbūt dažnam mintyse sukasi atostogų planai. Galbūt tradicinės kelionės jau atsibodusios, o aktyvūs ir kupini iššūkių žygiai – tikrai ne kiekvienam. Kaip alternatyvą galima rinktis piligriminę kelionę – tai ne tik religinę reikšmę turinčių vietų aplankymas, bet ir puiki galimybė pamatyti garsiausias, gražiausias pasaulio vietas bei pabendrauti su optimizmo kupinais bendrakeleiviais. Balandžio pabaigoje į tokio tipo kelionę per 6-ias Europos šalis Lurdo link leisis Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) savanoriai, kurie mielai priimtų ir dar kelis bendražygius.

„Piligriminė kelionė nuo įprastų kelionių skiriasi kardinaliai. Visų pirma, tai žmonės su kuriais keliaujama: kažin ar kur kitur į vieną vietą susirenka tiek daug skirtingų žmonių – tai ir patys piligrimai, ir maltiečių savanoriai, ir žmonės, norintys tiesiog pakeliauti. Be to, į kelionę kartu leidžiasi ir neįgalieji, kurie pripildo atmosferą gerumu ir gyvenimo džiaugsmu. Kitas dalykas – tai pojūčiai, kuriuos galima patirti tik šios kelionės metu: vien faktas, kad aplankoma tiek šventų vietų jau šitą sako, taip pat, tik čia didžiųjų Europos miestų bažnyčiose mišias galima išgirsti lietuviškai, vienoje vietoje pamatyti 7 tūkst. maltiečių savanorių, kurie į Lurdą susirenka iš viso pasaulio, – sako MOPT generalinis sekretorius Eitvydas Bingelis. – Kelionę į Lurdą organizuojame jau 9 kartą, per visus metus iš keliavusių sulaukiame tik pačių geriausių atsiliepimų. Kai kurie kelionę įvardija kaip savo gyvenimo žygį. Įspūdžius ir pojūčius sunku nupasakoti, reikia tai patirti“.

6 miestai, kuriuos piligriminės kelionės metu aplankys maltiečiai:

Brno – tai antras pagal dydį Čekijos miestas, Moravijos regiono sostinė. Nors miestas yra didelis pramonės centras, čia taip pat yra nemažai lankytinų vietų: jaukus senamiestis, apsuptas pilių, bažnyčių ir muziejų, pačiame centre – Nepriklausomybės aikštė su miesto simboliu „The Brno Dragon“, visai šalia užlipus į kalvą – žymioji Petro ir Povilo Katedra, nuo kurios atsiveria nuostabi panorama. Daug dėmesio sulaukia ir Tugendhat vila, kuri yra pirmasis moderniosios architektūros monumentas Čekijoje ir ketvirtasis pasaulyje, įtrauktas į „Unesco“ paveldo sąrašą. Bene žymiausias objektas – tai XIII a. pastatyta Špilberko pilis, kurioje kadaise veikė garsusis „Tautų kalėjimas“.

 

Austrijos sostinė Viena – tai vienas lankomiausių miestų pasaulyje, kuriame muziką kūrė garsieji kompozitoriai Štrausas, Bethovenas bei  Mocartas. Šis miestas garsus tokiais lankytinais objektais kaip savo didybe žavintys Šionbruno ar Hofburgo rūmai, miesto simboliu laikoma Šv. Stepono katedra, garsioji Vienos opera, kurioje pirmasis nuskambėjęs kūrinys – Mocarto „Don Žuanas“, neohelenistinio stiliaus Parlamento rūmai, Froido muziejus ir daugeliu kitų. Viena – ypatingas miestas maltiečiams, kadangi pačiame Miesto centre yra Maltiečių bažnyčia.

 

Pirmą kartą maltiečiai užsuks į Italijos sostinę Milaną. Nors šis miestas vadinamas viena iš mados sostinių, čia gausu ir istorinių objektų: tai didžiausia pasaulyje gotikinė katedra – Duomo katedra, Leonardo Da Vinči freskomis puošta pilis (pilies muziejus, it. Castello Sforzesco), visame pasaulyje garsus operos teatras „La Scala“, į kurį bilietus gauti sunku, tačiau smalsumą patenkinti gali teatro muziejus. Meno šedevru vadinama traukinių stotis, tarsi muziejus – didžiausios ir gražiausios kapinės Italijoje Cimitero Monumentale, kuriose ilsisi G. Verdis.

 

Turinas – tai šiaurės Italijos miestas, kurį supa Alpės. Miestas garsus ne tik automobilių „Fiat“ gamykla, bet ir lankytinais objektais: tai istorinėje aikštėje Castello stovintys Madama rūmai, nuostabioji Stupinigi pilis, kuri yra įtraukta į „Unesco“ pasaulio paveldo sąrašą, karališkoji San Lorenzo koplyčia bei karališki rūmai, kuriuose įkurtas ginklų muziejus. Dar viena ypatinga vieta – Turino katedra, kurios koplyčioje saugoma Turino drobulė – viena iš žymiausių relikvijų pasaulyje. Teigiama, jog Turino drobulėje buvo įvyniotas Kristaus kūnas. E. Bingelis pastebi, kad drobulė atidengiama tik kas kelerius metus, o šiais metais ji kaip tik bus atidengta, todėl tai bus ypatingas įvykis, kurį pamatyti susirinks labai daug žmonių iš viso pasaulio.

 

Kelionės tikslas – Lurdas. Miestas, garsus istorija, kurioje teigiama, kad 1859 m. čia net 18 kartų apsireiškė Švč. Mergelė Marija. Nuo to laiko mieste apsilankė apie 200 mln. žmonių. Tai miestas, garsėjantis stebuklingais išgijimais: įrodyti ir Vatikano patvirtinti 68 stebuklingi išgijimai. Vienas iš išgijusių buvo maltietis, tad viso pasaulio Maltos ordino nariams Lurdas yra ypatinga vieta – būtent čia vyksta jau tradicija tapusios pasaulinės Maltos ordino dienos, į kurias susirenka apie 7 tūkst. maltiečių. Apsilankiusiems Lurde didžiulį įspūdį palieka Šv. Pijaus X, dar kitaip žinoma kaip Požeminė bazilika, kurioje vienose mišiose dalyvauja apie 10 tūkst. žmonių, taip pat kiekvieną vakarą rengiama žvakių procesija, kryžiaus kelias. Tai yra žymus piligrimystės centras, tad kiekvienas, net ir nebūdamas atsidavęs katalikas, pabuvęs čia, parsiveža neišdildomus įspūdžius.

 

Nica – tai pietų Prancūzijoje, palei Viduržemio jūros pakrantę įsikūręs miestas. Šiame krašte visų pirma kvapą užgniaužia kraštovaizdis – iš vienos pusės miestą supa kalnai, iš kitos – skalauja jūra, oras čia visuomet puikus. Miestas taip pat žavi siauromis senamiesčio gatvelėmis, krautuvėlėmis, antikvariatais bei įspūdinga statinių architektūra.  Šis miestas – tai tikra atgaiva sielai.

 

Maltos ordino pagalbos tarnybos piligriminė kelionė vyks balandžio 27 – gegužės 9 dienomis. Jos metu bus aplankyti visi minėti miestai, kurių įžymybes aprodys vietiniai maltiečiai. Kiekvienas keliaujantis turės laisvo laiko, tad galės aplankyti norimus objektus. Kelionė vyks autobusu. Daugiau informacijos apie kelionę galima rasti internetinėje svetainėje: http://goo.gl/382a4L. 

 

E. Bingelis pastebi, kad vietų skaičius ribotas, tad norintys registruotis turėtų suskubti. Norintys pasiteirauti ar užsiregistruoti, gali kreiptis el. paštu [email protected] arba tel. numeriu +370 605 55128.

 

Apie Maltos ordiną ir Maltos ordino pagalbos tarnybą

Maltos ordinas (MO) yra seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje, įkurta daugiau kaip prieš 900 m., Jeruzalėje. Šiuo metu MO vykdo pagalbos projektus 120-yje pasaulio šalių. Daugiau kaip 80 tūkst. MO savanorių visame pasaulyje teikia pagalbą 5 mln. skurstančių bei ligonių, o taip pat – nukentėjusių nuo karo, gamtos katastrofų, stichinių nelaimių.

Maltos ordino pagalbos tarnyba (MOPT) yra nuo 1991 metų Lietuvoje veikianti  Maltos ordino socialinės pagalbos organizacija, šiuo metu vienijanti daugiau kaip 900 savanorių 28 –iuose Lietuvos miestuose. Pagrindiniai vykdomi projektai: „Maistas ant ratų“ – karšto maisto išvežiojimas į namus seniems, sunkiai sergantiems, vienišiems žmonėms  16 -oje miestų, „Socialinės priežiūros namuose“ programa 9 – iuose miestuose, Socialiniai Vaikų dienos ir Jaunimo centrai 11-oje  miestų, 28 – iuose Lietuvos miestuose veikia jaunieji maltiečiai. Daugiau informacijos: www.maltieciai.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.59614801sec.