Atostogos pavasarį – į naudą piniginei ir sveikatai

Nors didžiausias keliautojų sujudimas jaučiamas vasarą, kelionių ekspertai įsitikinę, kad paankstinti atostogas – išties verta. Ypač, jei norite trumpam pailsėti nuo darbų ar išvengti turistų antplūdžio ir alinančios karščio bangos. Taip pat keliautojus iš Lietuvos vilioja itin žemos kainos, kurios artėjant vasarai kartu su termometro stulpeliu šoktelės aukštyn. Tad ką laimi poilsiautojai, kraunantys lagaminus pavasarį?

 

Ankstyvos vasaros sutiktuvės

 

Bene didžiausias pavasario atostogų pietuose privalumas – klimatas. Todėl vaduotis nuo karščio nenusiteikę poilsiautojai, ypač šeimos su mažais vaikais, atostogas dažniausiai renkasi pavasarį arba rudenį, kai saulė dar ne tokia kaitri, o vanduo jūroje – jau spėjęs įšilti.    

 

„Populiariausios pavasario kryptys – Kipras, Turkija ,Graikijos bei Ispanijos salos, kur šiltasis metų laikotarpis prasideda kur kas ankščiau nei likusioje Europos dalyje.“, – teigė tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ viešųjų ryšių skyriaus ir rinkodaros vadybininkė Eglė Sakalauskienė. – Nors čia saulė šviečia ištisus metus, tačiau pats geriausias laikas ilsėtis Viduržemio jūros regiono kurortuose    balandžio-gegužės mėnesiais“.

 

Pavasaris būtent tuo ir patrauklus, kad geriausias ekskursijas galima pamatyti be alinančio karščio ir grūsčių. Todėl planuojantiems neužsibūti viešbutyje ir daugiau pakeliauti po šalį, pavasarį rekomenduojama vykti į du žemynus – Aziją ir Europą – jungiančią Turkiją. Ši šalis garsėja ne tik gausiu antikos palikimu, bet ir kraštovaizdžio kontrastais, todėl ką pamatyti ir aplankyti ras kiekvienas: tiek istorijos entuziastas, tiek gamtos mylėtojas.  

 

„Po kelionių atgauti jėgas padės apsilankymas turkiškoje pirtyje - hamame. Vietos gyventojai tiki, kad pirties garai netgi turi gydomųjų savybių – teigiamai veikia kraujotaką, kvėpavimo ir nervų sistemas”,  pasakojo E. Sakalauskienė. Tuo tarpu netoleruojantiems karščio, ji patarė išbandyti kitus viešbučiuose siūlomus turkiškus SPA malonumus – atpalaiduojančią kūno plovimo procedūrą arba alyvuogių muilo putų masažą. 

 

Proga ištrūkti trumpų atostogų

 

Dažnai apie vasaros poilsį tenka pagalvoti dar žiemą, kai tuo tarpu pavasarį, turėdami laisvesnio laiko, galite spontaniškai susiplanuoti trumpą „pabėgimą“ ir padovanoti sau naujus potyrius per daug neišlaidaujant.  

 

„Top Travel“ vadovas Tadas Rimkus yra įsitikinęs, kad norint išmaišyti svetimą šalį skersai išilgai reikia laiko, tačiau 3-4 dienų trukmės atostogos yra idealus kelionės variantas trumpam atitrūkti nuo rutinos ir pakeisti aplinką. Taip pat psichologų teigimu, grįžus po trumpų atostogų kur kas lengviau įsilieti į įprastą gyvenimo ritmą,  padidėja motyvacija ir produktyvumas.

 

„Išaugus kelionių pasiūlymų įvairovei galite išsisukti net neimdami papildomų atostogų, jei vyksite savaitgaliui ar kelionė sutaps su laisvadieniais. Tokias nestandartinės trukmės atostogas dažnai renkasi jaunimas, ištaikęs progą atitrūkti nuo mokslų, pailsinti protą ir pasilinksminti“, –  pastebėjo T. Rimkus.

 

Būtent į Kiprą suplūsta daugiausia įvairiataučio jaunimo, norinčio linksmintis nuo sutemos iki aušros. Saloje gausu itin energingų kurortų, milžiniškų diskotekų ir ištisų gatvių, kuriose naktinis gyvenimas tiesiog kunkuliuoja. Agia Napos kurortas netgi dažnai vadinamas kiprietiška Ibiza, nes pirmadienių čia tiesiog nėra – vakarėliai vyksta visomis savaitės dienomis.

 

Kiprui nenusileidžia ir Turkija, jaunimą viliojanti trumpomis ir nerūpestingomis atostogomis su „viskas įskaičiuota“ paketu. Tuo tarpu šeimos su vaikais šią kryptį renkasi dėl vos kelias valandas trunkančio skrydžio ir nepriekaištingo turkiško aptarnavimo, tapusio savotišku kokybės standartu.  

 

Kelionė neskriaudžiant piniginės

 

Pavasarį, prieš prasidedant atostogų įkarščiui, keliautojus maloniai nustebina ir ženkliai sumažėjusios kainos. Keliaujant šiuo metų laiku galima sutaupyti ne tik pačios kelionės – lėktuvo bilietų, viešbučių sąskaita, bet ir mažiau išleisti pramogoms ar vakarienei vietiniame restorane. Netgi vietiniai prekeiviai ir suvenyrų pardavėjai būna kur kas sukalbamesni ir linkę derėtis pirmųjų turistų naudai.  Todėl norint atostogų metu per daug savęs nevaržyti ir dar sutaupyti, dėmesį reikėtų atkreipti ir į sezoniškumą.

 

„Augant keliaujančiųjų srautams, didėja ir kainos, tad įsibėgėjus atostogų sezonui už tą pačią paslaugą gali tekti pakloti dvigubai ar net trigubai daugiau, todėl visada geriau nepermokėti ir vietoj vienos kelionės pasidovanoti dvi,  – patarė „Baltic Tours“ kelionių pardavimo vadovas Andrius Paulionis. – Pagauti kelionių azarto jauni žmonės gali kiaurą parą akių nesumerkti, kad tik kuo daugiau pamatytų ir patirtų“.

 

Bundančios  gamtos  grožis

 

A. Paulionis keliauti pavasarį rekomenduoja ir dėl saulėtų dienos gausos ir karščio nenualintos augmenijos. „Sakoma, kad į Kiprą pavasaris ateina ankščiausiai visoje Europoje, todėl  jau dabar ten galima grožėtis žiedais papuoštais sodais. Pavasaris čia gali netgi šiek tiek priminti lietuvišką vasarą, tik su mažiau lietaus“, – šypsenos neslėpė A. Paulionis.

 

Keliauti į šią salą verta ir dėl spalvingų pavasario sutiktuvių, kurios, kad ir kaip būtų keista, švenčiamos paskutinį pavasario mėnesį – gegužę. „Išskirtinis reginys Kipre – Antestirija, dar kitaip vadinama gėlių šventė, skirta gamtos ir žmogaus atgimimui. Ją vainikuoja spalvingas gėlių paradas, sulaukiantis žiūrovų iš viso pasaulio“, – teigė  „Tez tour“ atstovė.  

 

Taip pat keliautojų vaizduotę audrina pavasarį tulpių žiedais pasipuošusi Turkija. Tulpė – nacionalinis šalies augalas ir vienas iš šalies simbolių, todėl  šiuo metų laiku miestai skendi žieduose ir puošiasi įvairiaspalvėmis gėlių kompozicijomis. Skirtingai nei daugelis linkę manyti, šios gėlės gimtinė yra būtent Turkija – ne Olandija.

 


 

Mažiau šurmulio

 

Vasarą dauguma keliautojų pamėgtų vietų tampa sunkiai įžengiamos dėl poilsiautojų apgulties. Tuo tarpu atostogos pavasarį taps kur kas mielesnės dėl trumpesnių eilių oro uostuose, kavinėse ir netgi gatvėse.

 

„Keliaujant pavasarį galima kiek lengviau atsikvėpti, kadangi aukštojo sezono laikotarpiu – liepos-rugpjūčio mėnesiais, čia visada knibždėte knibžda minios turistų. Į aplinkos pokyčius itin jautriai reaguoja mažieji, todėl naujų veidų gausa ir šurmulys gali apkartinti visos šeimos atostogas. Tuo tarpu pavasarį šių nemalonumų pavyks išvengti,  – sakė E. Sakalauskienė. – Ne sezono metu netgi viešbučiuose personalas būna kur kas paslaugesnis ir atidesnis kiekvieno kliento poreikiams“.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.01142502sec.