Praėjusieji 2017 metai LVM gamtos parke Tervetėje

Latvijos valstybinių miškų gamtos parkas Tervetėje – vienas iš labiausiai pamėgtų turizmo objektų Latvijoje ir Baltijos šalyse – apima daugiau nei 1200 ha pločio teritoriją. Plačiame ir patraukliame pasakų pasaulyje kasmet atnaujinama esama infrastruktūra ir statomi nauji objektai – tiek medžio skulptūros, tiek aktyvaus poilsio atrakcijos. 2017 m. LVM gamtos parką Tervetėje aplankė 146,5 tūkstančio turistų. Ačiū visiems, kurie ilsisi ir randa įkvėpimo gamtoje!

Lankytojų skaičius metai iš metų yra stabilus, nepaisant nepastovių oro sąlygų – tai yra svarbus faktorius kalbant apie gamtos turizmą. Jau penktus metus lankytojų skaičius gamtos parke viršija 100 tūkstančių. Aktyvaus poilsio mėgėjai apsilanko kokiame nors iš 33 organizuojamų renginių ir leidžiasi į ilgus pasivaikščiojimus, mėgaudamiesi sezoniniu grožiu vaizdingame pušų šile, o mokymo įstaigų auklėtiniai įsisavina miško mokslus pagal švietimo programą „Pažink mišką“. Pastebimą LVM gamtos parko Tervetėje lankytojų skaičių sudarė svečiai iš užsienio šalių. Turistų iš užsienio šalių skaičius stabiliai viršijo 40 % bendro lankytojų skaičiaus. Jie atvyko iš viso pasaulio: Vokietijos, Rusijos, Filipinų, Jungtinių Amerikos valstijų, Pietų Korėjos ir kt., žinoma, didžiausias užsienio šalių turistų skaičius gamtos parke yra iš kaimyninės šalies Lietuvos.

Nuolatiniai parko lankytojai pastebėjo, kad gamtos parkas metai iš metų auga ir plečiasi. Nemažai naujų dalykų įvyko ir 2017 metais. Praėjusiais metais pradėta nykštukų miesto Kankorėžio trijų naujų kvartalų statyba, 2018 m. pavasarį duris atvers Dailidžių ir Audėjų kvartalai ir Užeigėlės namelis, atnaujinta ekspozicija Grybų miške, pastatytos naujos 94 pakopų kopėčios, Pasakų miške naują pavidalą gavo Šunburnių šeima, Raganos šile pastatytos stebuklinės šluotos sūpuoklės ir Šilo raganaitės apartamentai. Gamtos parko Tervetėje lankytoja iš Talsų, Anta, apklausos anketoje dalijosi apmąstymais apie tai, ką matė: „Paskutinį kartą buvau čia 1988 m. balandžio 2 d., labai daug padaryta. Atraktyviai, švariai, gražiai! Visur pilna vaizduotės, yra pagalvota apie visus – ką, kur žiūrėti, dalyvauti ir mėgautis jūsų gera mintimi, darbu“. Toliau augsime, kad nustebintume ir pradžiugintume!

Turizmo objektai, kurie pritraukia atraktyvumu, neįsivaizduojami be žavingų pasakotojų, pasakų personažų ir galimybės kartu dirbti. Labiausiai pamėgtas iš gamtos parke siūlomų renginių – Valpurgijos naktis – kai turistų skaičius pasiekė vienos dienos lankytojų rekordą parko egzistavimo istorijoje – 5842 žmonės. Miške buvo švenčiamos ir vestuvės, ir gimimo dienos, ir vaikų darželio išleistuvės.

Gamtos parkas Tervetėje tapo ne tik vienu iš moksleivių ekskursijų galutinių tikslų, bet ir pasidarė vaikų ir jaunuolių miško aplinkos švietimo centru. Per metus poilsis gamtoje suderintas su mokomosiomis ekskursijomis Žaliojoje klasėje, priemonėmis Miško ekspedicijose, mokomaisiais žygiais ir vasaros stovyklomis, kur beveik 6,5 tūkstančio moksleivių ir mokytojų susipažino su miško ekosistema, tvarkymu, atliko įvairias praktines gamtos pažinimo užduotis. Parko aplinkos švietimo specialistės visada stengėsi kurti įdomius ir patrauklius užsiėmimus konkrečiai amžiaus grupei.

Latvijos valstybinių miškų gamtos parkas Tervetėje – pasakiškas ir aktyvus poilsis visoms kartoms!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.10307503sec.