Liepojos koncertų salėje «Lielais dzintars» skambės klubinė muzika

Šeštadienį, balandžio 7 d., 18 val. Liepojos koncertų salėje „Lielais dzintars“ bus pratęstas praėjusiais metais pradėtas muzikinis projektas „Pasaulis Didžiajame gintare“ (lv. „Pasaule Lielajā dzintarā“). Šių metų pirmasis projekto koncertas kvies klausytojus į išskirtinę klubinės muzikos kelionę, kuriai vadovaus kolektyvas iš Niujorko Absolute Ensemble, pianistas Frančesko Tristano ir dirigentas Kristianas Jervis.
Absolute Ensemble prieš 25-erius metus Niujorke subūrė prodiuseris ir dirigentas, garsios estų muzikų šeimos narys Kristianas Jervis (Kristjan Järvi). Grupės repertuaras žavi netradiciška, regis, nesuderinamų muzikos stilių – klasikos, džiazo, roko, funk‘o ir net hiphopo – sinteze. Naujausioje savo programoje Absolute Club grupė kartu su tarptautinį pripažinimą pelniusiu virtuozu, pianistu ir kompozitoriumi DJ Frančesku Tristanu (Francesco Tristano) klausytojus supažindins su populiarios klubinės muzikos pasauliu.
„Tai bus kelionė į garsų, erdvės, jausmų ir naujų galimybių šalį,“ – apie artėjantį šou mintimis dalijosi muzikantai. „Mes sukursime atmosferą, kurioje norėsis prisijungti prie bendro šėlsmo, mėgautis gyvenimu, pasisemti teigiamos energijos, šokti ir užmegzti naujas pažintis!“
Nuo praėjusio amžiaus svingo iki rokenrolo, nuo ambient stiliaus iki šiuolaikinių house ir hiphopo ritmų – sumanieji muzikantai analogų neturinčioje programoje sulydys pačius populiariausius šokių ritmus. Ši kūrybinė mintis gimė susitikus dviem kūrybiško šiuolaikinio muzikinio pasaulio atstovėms – Kristianui Jerviui ir Frančeskui Tristanui. Juos vienija bendras noras eksperimentuoti įvairių muzikos žanrų sinteze ir nepaisyti tradicinių muzikinės sampratos ribų. Tokių meninių sprendimų tikslas – naujos publikos sudominimas nauju klasikiniu skambesiu. Be to, tai bus ir abiejų muzikantų ilgai lauktas sugrįžimas į Liepojos koncertų salę „Lielais dzintars“.
„Dar iki mano viešnagės Kristianas Jervis man daug pasakojo apie šią salę, didelį įspūdį jam palikusią jos akustiką ir įspūdingą architektūrą, profesionalų kolektyvą ir malonų priėmimą. Kristianas neslėpė, kad ši vieta jam yra ypatinga ir svarbi. Dabar taip pat apie ją galvoju ir aš,“ – po viešnagės koncertų salėje „Lielais dzintars“ praėjusių metų vasarą prisipažino garsusis klavišinių instrumentų virtuozas Frančeskas Tristanas.
Liuksemburge gimęs pianistas ir techno muzikos atlikėjas F. Tristanas yra apdovanotas gausybe talentų – išskirtinis pianistas, kompozitorius, techno ir džiazo muzikantas sugeba kūrybingai žaisti įvairių laikmečių muzika, žanrais ir stiliais. Išlikdamas ištikimu intelektualiajai šokių muzikai, pianinu ir sintezatoriumi Tristanas sukuria įspūdingus garsų koliažus, kuriuose J. S. Bacho tokatos sulydomos į vieną muzikinį darinį su Freskobaldžio ir jo paties parašytomis kompozicijomis. Keleto muzikinių albumų autorius kas savaitę koncertuoja įvairiausiose pasaulio šalyse. Frančesko yra tapęs naujo muzikinio judėjimo, kultivuojančio klasikinės ir elektroninės muzikos sąlyčio taškus, ikona.
Dirigentas ir prodiuseris Kristianas Jervis reputaciją pelnė kaip vienas energingiausių ir inovatyviausių klasikinės muzikos scenos veidų. Kuruodamas savo projektus, Kristianas sau būdingu žaismingu lengvumu sujungia skirtingų laikmečių ir žanrų muziką, išraiškingais dirigento batutos mostais užkrečia klausytojus meile gyvenimui ir muzikai.
Programa Absolute Club sudaryta iš Kristiano Jervio, Frančesko Tristano, Stefano Bollanio (Stefano Bollani) ir Džino Pritskerio (Gene Pritsker) naujųjų kūrinių. Ją rugsėjo 2 d. pirmoji išgirdo Bremene vykusio festivalio „Musikfest“ publika (prodiuserinė kompanija – Sunbeam Productions).
Vaizdo įrašas: https://vimeo.com/256389419
Sėdėjimo vietos nėra priskirtos, todėl laisvos koncerto atmosferos nevaržys jokie apribojimai. Kiekvienas klausytojas spręs pats, ar pasirinkti sėdimą vietą, ar stovimą vietą šokių aikštelėje.
Pirmuosius bilietus, kurių kaina prasideda nuo 10 eurų, galima nusipirkti interneto svetainėje www.bilesuparadize.lv.
Koncertinė serija „Pasaulis Didžiajame gintare“ (lv. „Pasaule Lielajā dzintarā“) pradėta 2017 metais. Šis projektas ištisus metus atveria galimybę susipažinti su šiuolaikinio muzikos pasaulio asmenybėmis, šiuo metu darančiomis įspūdingas karjeras Europoje, Šiaurės Amerikoje ar kituose pasaulio žemynuose. Šis projektas įvertintas „Liepojos kultūros apdovanojimu 2017“ (lv. „Liepājas Kultūras balvu 2017“). Taip pažymėta šio projekto svarba ir indėlis į Liepojos koncertų salės populiarinimą pasaulyje. Kitas projekte numatytas renginys – belgų kvinteto Het Collectief koncertas gegužės 12 d.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61780906sec.