Kuldygos restoranų savaitės dėmesio centre – Kanapė

Nuo kovo 11 iki 17 d. Kuldygoje vyks restoranų savaitė, kurios metu bus ragaujami įvairūs patiekalai iš šviežių vietinių produktų, ypatingą dėmesį skiriant įvairiapusiam kanapės panaudojimui ir vertingoms jos savybėms.

Kanapė latviams visada buvo pažįstamas augalas. Mūsų protėviams kanapių sėklos buvo vienas svarbiausių baltymų šaltinių, turtinga jų mityba vertinama jau keletą šimtmečių. Mūsų laikais su kanape siejamos įvairios asociacijos, todėl Kuldygos restoranų savaitėje kanapė išrinkta pagrindiniu akcentu tam, kad būtų primintos vertingos jos maistinės medžiagos ir įvairiapusis panaudojimas.

Kanapių sėklos yra visavertis baltymų šaltinis, jose yra visų nepakeičiamų aminorūgščių, be to, kanapė yra vienintelis augalas, kurio baltymus kūnas taip lengvai asimiliuoja. Kanapių aliejuje gausu ląstelienos ir nepamainomų Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių. Kanapių sėklose taip pat gausu vitaminų B1, B2, B6, C, E ir mineralinių medžiagų – natrio, kalcio, geležies.

Kanapių lapai taip pat valgomi. Juose, kaip ir dilgėlių lapuose, gausu silicio, kritiškai būtino stipriems kaulams, gražiai odai, plaukams ir nagams.

Kanapių sėklos turi ir gausybę gydomųjų savybių – stiprina imunitetą, padeda išvalyti organizmą nuo toksinų, mažina stresą, šalina nemigą, gerina koncentraciją ir atmintį.

Ne paslaptis, kad kanapės yra specifinio skonio, tačiau derinant jas su įvairiais šviežiais vietiniais produktais, jos maistui suteikia ypatingą prieskonį. Tuo galės įsitikinti kiekvienas Kuldygos restoranų savaitės metu, platų kanapių produkcijos pasirinkimą bus galima įvertinti daugiau kaip 10 restoranų, kavinių ir užeigų.

Kaip įprasta, Restoranų savaitės metu bus tiekiami patiekalai, kurie nėra įtraukti į restoranų ir kavinių valgiaraščius, labai patraukliomis kainomis – 2 patiekalai už 10 Eur arba 3 už 12 Eur.

Suplanuokite savo mėgavimosi skoniu savaitę jau dabar! Sekite naujienas tastekuldiga.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82310486sec.