Važiuokite į Latviją mėgautis vietinių vyndarių vynų

Vis dažniau lietuviai apsilanko Latvijoje, nes čia yra vienas iš ilgiausių smėlio paplūdimių Europoje. Bet kiek ilgai galima voliotis smėlyje? Gyvenimu reikia mėgautis visaip. Ką Jūs sakytumėte apie malonu vasaros vakarą su stikline vietinio vyno? Taip, Latvijoje vis daugiau žmonių pradeda gaminti vyną ar net stipresnį gėrimą, nes mažiems verslininkams dabar leidžiama gaminti alkoholį namie. Tačiau su sąlyga – gėrimų sudedamosios dalys turi būti augintos pačių ūkyje. Tai reiškia unikalių produktų nedideliuose kiekiuose, kurie pagaminti iš natūralių sudedamųjų dalių.

Pasižvalgykite po vyndarių kasdienybę

Latvijos vyno gamintojai sukūrė sujungta tūrizmo maršrutą: Latvijos vyno turas, kuriame susivienyję 12 vyndarių, kurie pasiruošę atidaryti savo namų duris, priimti svečius, džiaugtis kartu su jais gyvenimu, degustuojant skirtingas vynų rūšis. Svetainėje www.latvianwinetour.lv Jūs galite su jais susipažinti gimtojoje kalboje, bet parsisiųnčiant į telefoną programėlę „Latvian Wine Tour“, Jūs nepasiklysite, važiuodami į savo tikslą. Kadangi vyno gamintojams priklauso susitvarkyti su žaliavų auginimu, jie tikrai nebūna savo daryklose – tad būtinai prieš važiuodami paskambinkite, ir važiuokite į svečius, megaukitės ne tik gėrimais, bet ir susitikimu su kūrybiškais ir darbštingais žmonėmis.

Iš Lietuvos važiuojant arčiausiai bus gamintojai, kurie gyvena netoli Latvijos pasienio: mažasis, senovinis miestelis Durbė, 30 km iš Liepojos ir 170 km iš Šiaulių, kur 10 metų veikia smaližių mėgstama įmonė „Durbes veltes“: verda uogienes, marinuoja agurkėlius, gamina vynus ir likerius. Šią vasarą Aizputes gatvėje atsidarė nauja, didelė degustacijų salė.

Iš Durbės 30 km atstumu yra dar vienas senas ir žavus miestelis Aizputė: čia iš didmiesčių gyventi persikraustę daug kūrybiškų žmonių ir miestelyje yra daug įdomių objektų. 18. a. pastatytame pilies dvaro rūsyje Jums bus galimybė ne tik paragauti skirtingų vaisių ir uogų vynų, bet ir galėsite nuoširdžiai pasijuokti iš ūkininko Martinio juokų.

Iš Aizputės 40 km atstumu randasi labai gražus miestas Kuldiga, kur pro Ventos upe padarytas skliautų tiltas iš raudonų plytų ir visi važiuoja žavėtis plačiausiu kriokliu Europoje – Ventos krioklys. Netoli Kuldigos „Smilškalnu“ ūkininkai palei senus metodus raugina skirtingus vynus, todėl tokius vynus turite ragauti istoriniuose vietose: Kuldigoje, hercogo Jekabo pilies rūsyje arba netoli Kuldigos – Padures dvare.

Apytiksliai 60 km iš Kuldigos, važiuojant link Rygos gražiausiu Latvijos keliu, galima pakliūti į Zemitę, kur rasite „Tevinu vynus“ („Tevėlio vynus“). Žmonės visada nusteba, kodėl toks pavadinimas, tada ūkininkas paaiškina, kad su tevėliais reikšmės nėra, tačiau netoli yra Tevinu šventasis kalnas ir tai reiškia, kad tai vietovė su istorija.

Lietuviai, kas gyvena Kaune ar Vilniuje vis dažniau atostogauja Rygos paplūdimiuose. Nereikia pravažiuoti įdomių vyno daryklų. 250 km iš Kauno yra vienas iš garsiausių gamtos ir pramogos parkas – Tervete, čia diena kartu su vaikais praeis greitai. Kelis kilometrus toliau Tervetes yra šeimos įmonė „Tervetes vynai“, kuri gamina ne tik vynus, bet ir skirtingas degtinės.
Važiuojant iš Tervetes link jūros ir link Tukumo 80 km, nepravažiuokite „Mazburkas“, tai vienas iš rečiausių ūkių Latvijoje, kas vyną raugina iš pačių gamintų vynuogių, naudojant biologiškių ūkio metodų. Rudenį galite pasivaišinti labai saldžiomis vynuogėmis ir jų sulčių. Mėgautis vynais čia galima visada.

Kada pamėgsite latvių gamintus vynus, tada neatrodys toli nuvažiuoti iki Siguldos, kur aplink matysite Gaujos upės žavingą gamtovaizdį ir tobulą tūrizmo infrastruktūrą. Čia veikia dvi tobulos ir labai garsios vyno daryklos: Cremon vyno darykla Krimuldos dvare ir Zilver vynai – čia vyndariai išmoko auginti obuolius buteliuose – nenustebkite!
Jeigu norite paragauti skirtingus Latvijos pripažintus naminius vynus smiltainio urve – tada pavažiuokite iš Siguldos 20 kilometrų į Ligatnę. Šis miestas yra įdomus tūristams ir netoli randasi gamtos parkas, kurame gyvena skirtingi miško gyvūnai, net lokiai!


Mes esame brolių tautos: latviai dažnai važiuoja apkeliauti Lietuvą ir visada džiaugiasi, kai girdi lietuvių kalbą savo šalyje. Todėl mes turime daug informacijos Lietuvių kalba ir niekada ne vienas neatsisakys parodyti kėlio, jei pasiklysite.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35413098sec.