Rėzeknėje vyks 38 Latvijos senjorų chorų šventė

2009 metų birželio 7 dieną 16:00 valandą Rėzeknės Kultūros ir poilsio parke visų chorinės muzikos gerbėjų ir smalsuolių laukia dėmesio vertas renginys – 38 Latvijos senjorų chorų šventė.

Į Rėzeknę atvyks 36 chorai iš visos Latvijos– iš viso daugiau nei 1000 dalyvių. Ši galimybė rengti senjorų chorų dainų šventę Rėzeknei suteikta miesto senjorų choro „Septiņkalne” ir jo dirigentės Ivetos Kepulės aktyvios ir kūrybingos veiklos dėka. Verta priminti, kad šis kolektyvas, kuris Rėzeknės Latgalių kultūros bendrijos pastogėje gyvuoja jau penkerius metus, XXIV Visuotinėje latvių dainų šventėje pripažintas skambiausiu Latvijos senjorų choru. Kaip ir septynkalniečių, taip ir kitų Latvijos regionų chorų dainininkai yra žmonės, nesiskiriantys su daina visą savo gyvenimą – ir kai lydi džiaugsmai, ir kai sunkios akmirkos.

Šventės metu chorai atliks dainas, kurias pažįsta ir myli visa Latvija: „Skaidra volūda“, „Mana Dzimtene jaukā“, „Ezerzeme“ ir kt. Bendram chorui diriguos 11 įvairių Latvijos senjorų chorų dirigentai. Koncertinę programą papildys šokių grupės „Dziga“, „Vadži“, „Juris“, Rutuļi“, „Jumalo“, instrumentinė grupė, vadovaujama Einaro Lipsko, pučiamųjų instrumentų orkestras „Rēzekne“ ir svečiai iš užsienio – Vokietijos ir Ukrainos pučiamųjų instrumentų orkestrai.

Šventinio koncerto režisierius Voldemaras Ivdris, kostiumų dailininkė – menininkė Daina Salmina, koncertą ves Iveta Graudiņa ir Andris Baltacis. Koncerto dieną Kultūros ir poilsio parko teritorijoje skanėstų, gaiviųjų gėrimų ir kitų gerų dalykų bus galima įsigyti šventinėse parduotuvėlėse.

Renginio organizatoriai – Rėzeknės miesto savivaldybės Kultūros skyrius ir Valstybinė nematerialiojo kultūrinio paveldo agentūra – kviečia visus chorinės muzikos gerbėjus ir smalsuosius apsilankyti šventėje, mėgautis muzika, atėjusia vasara ir džiuginti kiekvieną latgališku svetingumu.

Įėjimas nemokamas

Ilona Rupainė

www.latgale.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76132488sec.