Reval Hotel Elizabete gavo vieną iš labiausiai prestižinių tarptautinių architektūros apdovanojimų

2009 m. rugsėjo mėnesį Čikāgas Atēnas: Architektūros ir dizaino muziejus ir Europos Architektūros, meno, dizaino ir urbanistikos tarnyba, bendradarbiaudama su tarptautinėmis ir nacionalinėmis architektų asociacijomis, oficialiai paskelbė prestižinių Tarptautinių Architektūros apdovanojimų 2009 metų geriausiųjų projektų ir miestų planų programas. Reval Hotel Elizabete yra tarp nugalėtojų.

Didelis visuomenės ir specialistų dėmesys buvo kreipiamas į šio dešimtmečio statomus svarbiausius pastatus. Nors buvo pateikta daugiau kaip tūkstantis projektų iš daugiau nei 30 šalių, bet į apdovanojimų sąrašą pakliuvo tik 87 projektai.

Reval Hotel Elizabete yra įsikūręs Rygoje (Latvija) Art Nouveau istorinio centro širdyje, kuris yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Architektūros projektui buvo sukurta tarptautinė komanda, būtent todėl jame jaučiama kosmopolitiška atmosfera.

Architektūrinio projekto autorius yra Bruno Delāns (Bruno Deslandes) UAB „ARCHItrāvs“. Projekto plėtra vyko bendradarbiaujant su architektu Māri Malahovski, UAB „Nams“.

Bruno Delāns fasadui ir vidiniam kiemui pasirinko plokštes iš stiklo ir medžio tekstūros. Įspūdingai gatvės fasadą puošia penkios latvių liaudies dainos apie Rygą, kurias iš dviejų milijonų duomenų bazių padėjo išsirinkti buvusioji Latvijos valstybės prezidentė, latvių folkloro ir liaudies specialistė dr Prof V. Viķe-Freiberga. Fasado visuma sukuria dinamišką ir patrauklų įspūdį, be to, „Reval Hotel Elizabete“ stiklo fasadas pirmasis tokio pobūdžio Šiaurės Europos fasadas.

„Reval Hotels“ viešbučių grupė yra pirmaujantis viešbučių tinklas Baltijos šalyse ir valdo aštuonis aptarnavimo, pirmos klasės viešbučius didžiausiuose Baltijos šalių miestuose - Taline, Rygoje, Vilniuje ir Kaune. 2009 m. rudenį Sankt Peterburge bus atidarytas naujas tarptautinio tinklo „Reval Hotel Sonya“ viešbutis.

„Reval Hotels“ priklauso norvegų investicinei nekilnojamo turto bendrovei „Linstow“ AS, kurios savininkas „AWILHELMSEN“ AS - didžiausios pasaulyje kruizinių laivų kompanijos „Royal Caribbean Cruise Lines“ bendrasavininkas.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59549093sec.