Latgalė pristato naujus pasienio turizmo maršrutus

LLI 050 projekte „Uz ūdens resursiem balstīta kopējā tūrisma piedāvājuma radīšana Latgales reģionā un Utenas apgabalā” („Už vandens resursų kūrimą turizmo regionuose – Latgalės regione ir Utenos rajone“ kūrimo darbus Latgalėje ir Aukštaitijoje (Lietuva) pradėjo veikti nauja tarptautinio turizmo maršrutų plėtra. Naujas 2010 m. turizmo sezonas bus puiki investicija į pasienio teritorijos patrauklumą ir konkurencingumą. Bendra Lietuvos ir Latvijos pasienio bendradarbiavimo programa 2007 - 2013 m. įves 14 naujų turizmo maršrutų.

Per turistinius maršrutus bus aplankomos Latgalos gražiausios vietos, šventos vietos, gamtos parkai ir jų takai, dvarai ir pilys, bus galima susipažinti su žemės ūkiu, tiek vasarą, tiek ir žiemą bus siūloma daug reakreacinių pasiūlymų, kuriais pasinaudoti bus galima kelionės metu. Bus vykdomi ir atskiri teminiai maršrutai. Čia bus galima susipažinti su amatininkų pasiūlymais, apskričių tradicijomis ir su objektais, kurie yra apipinti legendomis, įvairiomis įdomiomis istorijomis.

Šiuo metu Latgalos turizmo ekspertai jau parengė 7 maršrutus, kurie apima Daugavpili, Daugavpils rajoną, Ilūkstes apskritį, Balvu, Viļakas, Baltinavas ir Rugāju apskritis, Rēzekni, Rēzeknes ir Viļānu apskritis, Ludzas, Ciblas, Kārsavas ir Zilupes apskritis, Dagdas ir Krāslavas apskritis, Līvānu ir Vārkavas apskritis, taip pat Preiļu, Aglonas ir Riebiņu apskritis.

Maršrutas „Baltijos ežerų žemė gurmanams“, kurio ilgis 600 km, keliautojams leidžia susipažinti su Gurmaniškuoju paveldo pasiūlymais - Latgalos regiono tipiškais miltais. Be to, bus galimybė aplankyti įdomiausius ūkius ir įmones, kurie saugo ir ugdo senovės protėvių tradicijas.

Kelionės maršrutas „Arklys - sveikatai, gražiai laikysenai ir dvasinei harmonijai“ tiek suaugusiems, tiek ir mažiems siūlo galimybę aplankyti arklių ūkius ir sodybas. Čia galima pasisemti teigiamų emocijų, dalyvauti jojimo, pėsčiųjų rungtyse. Be to, sodybų savininkai suteiks daug informacijos apie žirgus ir papasakos pačius įdomiausius nuotykius. Per šį maršrutą bus aplankoma ir kitų punktų, tad dalyvauti šioje kelionėje tikrai verta. Maršrute „Susipažink su kultūrų įvairove Europos Sąjungos pasieniuose“ supažindinana su apskrities kultūros paveldu, t. y. su pagrindiniais architektūros paminklais: bažnyčiomis, pastatais, paminklais, miesto ansambliais, taip pat su kaimų sodybomis, kurios yra neatsiejama Latgalos daugiatautės kultūros dalis.

Aktyvaus poilsio mėgėjams bus pasiūlytas tarptautinis dviračių maršrutas. Pasirinkus maršrutą „Susipažink su Baltijos ežerų žeme per amatų tradicijas“, bus galima sužinoti daugiau apie Latgalės senuosius amatus ir keramikos tradicijas.

Turistinis maršrutas „Virš sniegu padengtų Latgalės kalvų“ yra trumpas žiemos pasiūlymas - slidinėjimas, čiuožimas, jojimas su žirgais, žvejyba ir pikniko vietos, kelionės su sniego motociklais. Maršrutu „Laimės ratas per Latgalą ir Aukštaitiją - legendos ir pasakos“ siekiama sukurti intrigų. Vietovių objektai yra apipinti įvairiomis legendomis, pasakojimais, istorijomis. Informacinė medžiaga yra gaunama naudojant įvairių ekspedicijų folklorą ir jų mokslo medžiagą.

Kiekvienu turistiniu maršrutu bus galima mėgautis vieną ar kelias dienas. Tačiau nėra būtina laikytis maršrutų tvarkaraščio. Kiekvienas atostogaujantysis gali individualiai pasirinkti objektus. Ateityje bus parengti šie maršrutai – „Turizmas Rāznas ir Aukštaitijos nacionaliniuose parkuose“, „Sakralinis turizmas“, „Latgalės tradicinis turizmas“, „Nuotykių turizmas“, „Gamtos turizmas“, „Vandens turizmas“ ir „SPA ir sveikatingumo turizmas Latgalėje ir Aukštaitijoje|“.

Su turizmo maršrutais bus galima susipažinti svetainėje http://www.latgale.lv/ turizmo skyrius, http://www.balticlakes.com/ svetainėje, taip pat tarptautinėse turizmo parodoje „Balttour 2010“, Rygoje ir „Vivattur 2010“Vilniuje.

Projekto tikslas yra skatinti Latgales ir Utenos regiono ekonominę plėtrą, plėtoti turizmo pramonę, įtraukiant dviejų regionų bendras turizmo vietoves bei užtikrinti subalansuotą vandens naudojimą.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4006362sec.