Sukurtas naujas Rygos ženklas – Live Rīga

Žengtas pirmasis žingsnis į naują Rygos turizmo plėtros lygmenį

Iki Rygos turizmo plėtros biuro susikūrimo (RTAB) yra sukurtas Rygos miesto ženklas LIVE Ryga, kuris užsienyje Rygą pristatys kaip užsienio metropoliją. RTAB, kurios įkūrėjai ir nariai, yra Rygos miesto taryba, aviakompanija „airBaltic“, Latvijos Viešbučių ir restoranų asociacija (LVRA) bei Latvijos Kelionių Agentų Asociacija (ALTA) ir toliau bus atsakinga už Rygos turizmo strateginį planavimą ir įgyvendinimą.

Fondas savo veiklą ir ženklą yra susijęs su Rygos iškeltu principu “Gerai rygiečiams, gerai turistams“. Komentuoja Ainārs Šlesers, Rygos miesto tarybos atstovas: „Rygos turizmo plėtrai reikalingas veiksmingas ir profesionalus elgesys, naujas požiūris. Esu įsitikinęs, kad naujas biuras parodys, kad Ryga gali būti dar aukštesnio lygio miestas. Jis bus geresnis miestas ir mums, Rygos žmoniems. Rygai nereikalingas susiskaldžiusios struktūros turizmas. Ryga nėra kokia tai rekllminė kompanija“.

„Ryga yra AirBaltic svarbiausias miestas. Ryga yra mūsų gyvenamoji vieta. Čia mes matome savo ateitį kaip bendrovė ir kaip Rygos Šiaurės metropolija. Todėl airBaltic investuoja savo intelektualinius ir materialinius išteklius, kad įgyvendintų savo turizmo galimybes“, teigia Bertolts Fliks, airBaltic prezidentas ir vykdantysis direktorius.

Atsižvelgiant į tai, kad keleivių apyvarta ryškiai nukrito ir šiais metais airBaltic nėra tokia populiari, tačiau kompanija jau ėmėsi iniciatyvos, kad kuo greičiau pradėtų veiklą RTAB.

Du mėnesius trukęs konkursas, kuriame buvo pakviesti dalyvauti dešimt tarptautiniu mastu žinomų agentūrų, teisę statyti ir vykdyti rinkodaros komunikacijų programas, siekiant užtikrinti vykdymą, laimėjo Vokietijos agentūra Embassy. Embassy Berlyne yra žinoma kaip miesto įvaizdžio kūrėja. Duomenys rodo, kad 2008 m. Berlyno kampanija yra viena iš ryškiausių rinkodaros atstovių.

Rygiečių miesto rinkodaros veikla taip pat bus vienas iš RTAB sunkiausių užduočių. Bus stengiamasi padidinti pajamas, kad dar labiau klestėtų turizmo pramonė. Biuras ketina sukurti šiuolaikišką ir dinamišką ryšį su potencialiais turistais, tiek su Rygos gyventojais. RTAB stengsis sukurti patrauklų laisvalaikio ir verslo turizmo paskirties Rygos veidą.

Pirmieji su nauju Rygos ženklu bus supažindinami Vokietijos, Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Rusijos, Ukrainos, o taip pat Lietuvos ir Estijos rinkos atstovai. Planuojama, kad aktyvi politika turizmo sektoriuje padidės iki 15 - 20% per metus, bus sukurta 10 000 naujų darbo vietų, padidės turizmo eksportas. Pardavimų augimas tai turizmo plėtros galimybių ir susijusių paslaugų spektras - kultūros ir meno renginių organizavimas, restoranai ir barai, pramogos, renginių organizavimas, transporto paslaugų tiekimas ir kt.

„Turizmas yra beveik vienintelis sektorius, kuriame galimas greitas augimas. Todėl ekonominės krizės metu, tiesioginis turizmo ir jo ekonominis indėlis į miestą ir jo tautą, gali tapti gera žinia,“ pripažįsta Jānis Naglis, LVRA prezidentas.

ALTA prezidentė Kitija Gitendorfa sako: „Turizmas prisideda prie ekonomikos augimo, o tai padeda sukurti naujas verslo galimybes ir naujas darbo vietas. Turizmas gali būti nukreiptas į mūsų ekonominę padėtį. Mes tikime, kad Ryga taps galingu turistų magnetu. Todėl sieksim kuo labiau padidinti jos patrauklumą“.

2009 m. Rygos miesto taryba biurui suteiks finansavimą, šiam tikslui skirta 1 milijonas latų. Visų pirma tai skirta Rygos reklamos kampanijos sukūrimui užsienyje, taip pat patrauklios turizmo produkto plėtrai ir turizmo įmonių skatinimui. O kitais metais prie finansavimo prisidės kiti nariai ir įkūrėjai. Fondo valdyba bus administracinis organas, sudarytas iš steigėjų. Biure dirbs penki prekybos ryšių specialistai.

RTAB įkūrėjas balsų padalijimas:

• Rygos Taryba - 70% ;

airBaltic - 10%

• Latvijos Viešbučių ir restoranų asociacija - 10%

• Latvijos Kelionių Agentų Asociacija (ALTA) - 10%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77743101sec.