airBaltic pripažinta geriausia 2009-2010 metų oro bendrove

Didžiausia Baltijos šalyse oro bendrovė „airBaltic“ vakar vykusiuose Metų aviakompanijos apdovanojimuose paskelbta 2009-2010 metų auksinio prizo (Gold Award) nugalėtoja. Apdovanojimą skyrė Europos regioninių aviakompanijų asociacija (ERA) Generalinėje asamblėjoje Interlakene, Šveicarijoje.

„Mums labai malonu, kad regioninių aviakompanijų verslo bendruomenė ir žiniasklaida „airBaltic“ pripažino metų aviakompanija. „airBaltic“ tęs savo plėtrą ir augimą, nepaisant sudėtingų rinkos sąlygų“, – džiaugiasi Bertoltas Flickas, „airBaltic“ prezidentas.

ERA ekspertų grupė pateikė argumentus ir priežastis, kodėl „airBaltic“ buvo išrinkta metų oro bendrove:

- „airBaltic“ įdėjo nepaprastai daug pastangų į naujo verslo modelio išvystymą, pertvarkant savo veiklą nuo pigių skrydžių „iš taško į tašką” modelio iki platų skrydžių tinklą turinčio vežėjo. Oro bendrovei pavyko sukurti Rygos bazę kaip svarbų ir labai veiksmingą tarptautinį aviacijos centrą;

- Nepaisant sunkios ekonominės situacijos Baltijos šalyse ir vidaus rinkoje, „airBaltic” išlaikė didelį keleivių srautų augimą;

- „airBaltic“ pasižymi aukštais veiklos ir klientų aptarnavimo standartais.

ERA oro bendrovių metų apdovanojimai buvo pradėti dar 1991 metais ir nuo to laiko tapo plačiausiai žinomais ir pripažintais aviacijos rinkos apdovanojimais. ERA oro bendrovių metų apdovanojimai pripažįsta regioninės oro bendrovės sėkmę ir pasiekimus, atsižvelgiant į aplinkybes ir specifines oro bendrovės veiklos sąlygas.

Šie ERA Metų aviakompanijos apdovanojimai pasižymi atrankos procedūrų kokybe, nepriklausomumu ir sąžiningumu. Vertinimo komisiją sudaro aviacijos rinkos ekspertai ir aviacijos žurnalistai iš visos Europos. Komisijos nariai yra kruopščiai atrenkami pagal žinias ir gebėjimą įvertinti oro bendrovių pasiekimus esant konkrečioms aplinkybėms ir apribojimams rinkoje, kur oro bendrovės veikia.

ERA yra pagrindinė institucija, kuri atstovauja Europos oro transporto sektoriaus dalyvių interesus. Jos narėmis yra daugiau kaip 200 organizacijų, atstovaujančių visą sektorių, įskaitant 60 oro bendrovių, 25 oro uostus ir daugiau kaip 100 asocijuotųjų narių – tai lėktuvų ir jų variklių gamintojai, tarptautiniai ir regioniniai oro uostai bei aviacijos paslaugų teikėjai. ERA narės oro bendrovės veikia daugiau kaip 390 Europos miestų 55 šalyse, turi 1 100 lėktuvų ir skraidina daugiau kaip 70 milijonų keleivių per metus.

Metų oro bendrovėmis anksčiau yra tapusios tokios aviakompanijos kaip „Aegean Airlines“, „Eurowings“, „Tyrolean Airways”.

„airBaltic“ yra didžiausia oro bendrovė Baltijos šalyse, siūlanti daugiau kaip 60 skrydžių krypčių Vakarų Europoje, Viduržemio jūros regione, Skandinavijoje ir Rytų kryptimi.

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) yra uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 m. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., Baltijas aviācijas sistēmas SIA – 47,2 proc. akcijų. Šiuo metu „airBaltic“ lėktuvų parką sudaro trisdešimt vienas lėktuvas: dešimt „Boeing 737 – 500“, aštuoni „Boeing 737-300“, du „Boeing 757-200“ ir vienuolika „Fokker 50“ lėktuvai. „airBaltic” tiesiogiai skraidina iš trijų Lietuvos oro uostų: Vilniaus, Kauno bei Palangos, iš Latvijos sostinės, taip pat siūlo tiesioginius skrydžius tarp Kaliningrado ir Kopenhagos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7604661sec.