Tērvetes gamtos parkas laimėjo turizmo apdovanojimą

Spalio 7 – 9 dienomis Briuselyje vykusioje Europos Turizmo Forumo renginyje, Tērvetes gamtos parkas buvo nominuotas EDEN projekto nugalėtoju arba įžymiausia Europos turismo vieta Latvijoje. Renginyje dalyvavo ir apdovanojimus gavo dvidešimt dvi Europos šalys. Kiekviena iš jų pristatė savo turizmo paskirties vietą.

Latvijos stendas pritraukė gana nemažai lankytojų dėmesio. Pagiriamųjų žodžių negailėjo Europos Komisijos atstovas Gintera Ferhoigena. Buvo pabrėžiama, kad Tērvetes gamtos parkas siūlo ne tik turizmo, bet ir švietimo paslaugas Latvijos mokyklose.

EDEN yra projektas, kuris visoje Europos Sąjungoje skatina ilgalaikę turizmo plėtrą, didžiulį dėmesį telkia į turizmo vertę, įvairovę ir bendrus bruožus, taip pat suteikia galimybę parodyti įvairius gamtos turtus - gamtos išteklius, istorinį paveldą, tradicinius festivalius ir vietinę virtuvę.

Europos Komisija, bendradarbiaudama su atitinkamomis nacionalinėmis turizmo institucijomis, kasmet išrenka konkurso temą ir iš kiekvienos dalyvaujančios valstybės išrenką laimėtoją. Praeitais metais nugalėjo Latvijos miestas Kuldyga. Buvo pabrėžiamas senamiesčio išskirtinumas. Taip pat buvo grožimasi Rezeknes ir Latgalos keramikos tradicijomis. Iki šiol pagrindinės EDEN temos buvo kaimo turizmas ir nematerialusis paveldas. Šių metų projekto tema - darnaus turizmo saugomos gamtos teritorijos.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52830386sec.