Ryga įsteigė Turizmo policiją

Rygos miesto tarybos pirmininkas Nils Ušakovs, Rygos Savivaldybės policijos viršininkas Jānis Geduševs ir Rygos Savivaldybės policijos Turistų policijos skyriaus viršininkas Andrejs Aronovs 2009 12 03 d. pristatė naujai sukurtą Turizmo policijos skyrių.

„Turizmo skyriaus pareigūnai turi turėti ne tik puikius policijos darbui būtinus profesinius įgūdžius, bet ir neturėti užsienio kalbų barjero. Turizmo skyrius turės ne tik užtikrinti viešąją tvarką lankytinose vietose, bet ir suteikti visokeriopą pagalbą užsienio lankytojams. Prireikus – supažindinti su šalies elgesio normomis. Tikimasi, kad Turizmo skyrius teiks kokybiškas paslaugas, o lankytojai susidarys kuo palankesnę nuomonę apie Rygos miestą“, sakė N. Ušakovs.

Šiuo metu dauguma užsienio lankytojų skundžiasi dėl prastos paslaugų kokybės, informacijos ir pagalbos trūkumo, gresiančių pavojų. „Todėl Rygos miesto savivaldybės policijos pareigūnai stengsis užtikrinti užsienio svečių saugumą. Jau rugsėjo mėnesį buvo pradėti naujų darbuotojų kalbos apmokymo kursai. Priimta 14 darbuotojų. Turizmo policijos skyrius, kuris yra įsikūręs Rygos Savivaldybės policijos Centrinėje dalyje, veiks visoje miesto teritorijoje, bet daugiausia bus patruliuojama senamiestyje. Senamiestis ne tik lankytiniausia vietovė, bet vieta, kur vyksta baisiausi nusikaltimai“, sakė J. Geduševs.

Turizmo policijos skyrius užtikrins Rygos svečių saugumą, sukurs rūpestingo miesto įvaizdį, o taip pat teiks praktinę paramą užsienio svečiams. Naujas departamentas siūlo ir telefoninio ryšio pagalbą (anglų, vokiečių, rusų, jei būtina, pritraukti ir kitų kalbų specialistus, kalbomis). Bus stengiamasi užkirsti kelią neteisėtiems veiksmams, taip pat Turizmo policija teiks įvairių procedūrų informaciją, tarkim kaip reikia elgtis Rygoje, jei atsitiko nelaimingas įvykis, gresia pavojus ir pan. Siekiama didinti informuotumą apie saugumo lygį. Ištisą parą veiks telefono linija, kuri stengsis atsakyti į įvairiausius klausimus (telefono numeris 67181818).

Naujojo skyriaus viršininkas - A. Aronovs – gana perspektyvus žmogus. Savivaldybės policijoje pradėjo dirbti 2001 m., ėjo policininko pareigas, 2002 m. – paaukštintas į inspektorio pareigas, o 2006 m. tapo vyresniuoju inspektoriumi, tais pačiais metais paskirtas vyriausiuoju ekspertu, koordinavimo ir statistikos skyriuje.

Spaudos konferencijoje taip pat buvo pristatyta tyrimų centro SKDS saugumo indekso tyrimai. Tyrimas buvo atliekamas siekiant nustatyti, ar gyventojai jaučiasi saugūs Rygoje tiek dieną, tiek sutemus, ar per pastaruosius metus nesusidūrė su miesto tvyrančia grėsme ar pavojumi, ir ar kreipėsi atsitikus nusikaltimui į policiją. Tyrimo rezultatai rodo, kad šį lapkritį Rygos žmonės, nepaisant tamsaus laikotarpio, jautėsi saugesni (-0,5 balo) nei rugpjūtį (-4,6 balo). Bendras saugumo indeksas yra teigiamas (+18,2 balo), išsiskyrė žmonių saugumas dienos metu (indeksas +40,0 balo) ir nakties metu (indeksas -3,6 balo). Reikšminga tai, kad Latgalos ir Vidzemės priemiesčio gyventojai jaučiasi nesaugiausiai. Dauguma miesto gyventojų yra susirūpinę, kad kas nors gali juos pagrobti arba apiplėšti, gali apvogti būstą ar tiesiog fiziškai užpuolti nežinomi asmenys.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.97213507sec.