Naujojo turizmo sezono atidarymo proga Liepoja jau penktą kartą kviečia į dviračių žygį tvido kostiumais

Naujojo turizmo sezono atidarymo proga Liepoja jau penktą kartą kviečia į dviračių žygį tvido kostiumais pasipuošusius ir senoviniais dviračiais vedinus ponaičius ir damas.

Šiemet Tvido dviračių žygis vyks gegužės 10-ąją dieną. Dalyvių registracija prasidės 16.00 valandą, o apie žygio startą paskelbsiantis signalas nuaidės lygiai po valandnos – 17.00. Kadangi šis Tvido žygis simboliškai atidaro turizmo sezoną Liepojoje, norime akcentuoti šiųmetę naujieną – dviračių maršrutą, vedantį pro paukščių stebėjimo vietas. Pavasaris jau suspindo visomis gražiausiomis savo spalvomis ir tapo įkvėpimo šaltiniu žygio moto – „Su paukščių balsais užantyje“. Kviečiame žygio dalyvius pagalvoti apie paukščių temą simbolizuojančių detalių įkomponavimą į savo aprangą ir aksesuarus ir atvykti su tikra pavasariška nuotaika! Raginame dalyvius laiku prisiregistruoti specialiai žygiui sukurtoje svetainėje http://bit.ly/1nkDWLE.

Dėl tos pačios priežasties penktojo Liepojos Tvido žygio dalyviai galės pasinaudoti galimybe ir už pusę kainos „Promenade hotel“ restorane „Piano“, bare „Bruno“, restoranuose „Oskars“ ir „Pastnieka Māja“ paragauti ypatingosios, liepojietiškai pagamintos menkės „Liepājas Menciņi“, kuri perteiks tikrąjį kuržemietiškąjį skonį. Be to, be jau minėtųjų restoranų, kiekvienas liepojiškis ar miesto svečias šio patiekalo galės paragauti su 25% nuolaida ir restorane „Libava“.

Pagrindinio turizmo sezono atidarymo renginio – Tvido žygio – maršrutas tradiciškai ves Graudu gatve – Kūrmājos prospektu – VitesHikaLiepuJūrmalasEzeraZirņuKungu gatvėmis ir savo galinį tašką pasieks Bāriņu gatvėje, kur dalyvius maloniai priims Kungu gatvės kūrybinės industrijos kvartalas. Nors šį žygį lydės ir jo saugumu rūpinsis šalies policijos pareigūnai, vis dėlto raginame tėvelius iš akių nepaleisti savo atžalų.

Baigiamasis žygio akcentas dalyvių lauks Kungu gatvės kūrybinės industrijos kvartale, kur susirinkusius nuo 18.30 val. džiugins „Gulbju Dīķa Jazz Band“, o patampyti sąnarius ir pakilnoti kojas kvies Liepojos šokių klubas ir grupė „Karogi“. Kaip ir kasmet, kampelis bus skirtas mažajai fotostudijai, kurios profesionalus fotografas įamžins dailiąsias damas, puošeiviškuosius ponus, mažąsias paneles ir ponaičius. Liepojos verslininkų paruoštomis dovanomis bus apdovanoti įdomiausių ir geriausiai Tvido žygio dvasią perteikiančių kostiumų savininkai.

Dar neprasidėjus žygiui, 11.00-16.00 valandomis, savo lankytojų lauks Kungu gatvės kūrybinės industrijos kvartalo amatininkų ir namudininkų turgelis. Nuo 12.00 iki 14.00 valandos vyks kino seansai po atviru dangumi, o 13.00 valandą susirinkusiuosius linksmins Jaunimo namų gatvės artistų pasirodymai. Prabėgus pusvalandžiui, kiekvienas norintis galės paragauti tradicinės sriubos, išvirtos ant laužo.

Visos dienos metu gaiviaisias gėrimais, ledais ir gardžiu maistu rūpinsis SIA (UAB) „Marķīza impērija“, o kitokios rūšies gėrimų paletę pateiks Valmiermuižos alaus darykla, kuri į Liepoją atgabens įvairių rūšių alaus, alaus kokteilių, nealkoholinių salyklinių gėrimų, taip pat pavaišins Drabinių sausainiais ir salyklinėmis karamelėmis.

Vakaro tęsinys Tvido žygio dalyvių lauks muzikiniame klube „Fontaine Palace“, kur savo pasirodymą pradės grupė „The Sixties“. Registruoti žygio dalyviai koncerte galės apsilankyti nemokamai.

Pirmąjį Tvido žygį Liepojoje 2010 metais suorganizavo Latvijos senovinių dviračių klubas (orig. Latvijas Veclaiku divriteņu klubs). Tuokart į žygį sugužėjo 60 šio kulbo narių ir jų gerbėjų. Bėgant metams Liepojos Tvido žygis tapo mėgiamu ir laukiamu renginiu. Užtenka vien paminėti, kad 2013 metų žygyje jau dalyvavo 170 liepojiškių ir miesto svečių, pasipuošusių antrojo ir trečiojo praeito amžiaus stiliaus rūbais.

Liepojos regiono turizmo informacijos biuras nuoširdžiai dėkoja savo rėmėjams: „Hotel Kolumbs“, „Fontaine Royal Hotel“, „Fontaine Palace“, poilsiavimo centrui „Libava“, „Liepājas Olimpiskais Centrs“, „Blue Shock Bike“, „LAUMA LINGERIE“, viešbučio „Poriņš“ restoranui „Medus“, „Dzintara boulings“, grožio salonui „KOLONNA“, TC „baata“, restoranui „Upe“, „Red Sun Buffet“, „BB Wakepark“, „Čili Pica“, „Liepājas Simfoniskais orķestris“, barui „Bruno“, restoranui, „Oskars“, „Promenade hotel“ restoranui „Piano“, restoranui „Pastnieka Māja“.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44729495sec.