Įtrauk Liepoją į savo vasaros planus!

Jei kaip tik dabar planuoji savo atostogas, tuomet įtrauk Liepoją į savo kelionių maršrutą, - visi yra maloniai laukiami! Viskas, ką čia galima pamatyti, išgirsti, pajusti, paragauti ir užuosti suteikia miestui žavesio ir išskirtinumo. Liepoja yra gyva! Dieną mėgaukis saule ir neskubiu poilsiu paplūdimyje, o vakare įsiliek į vasaros atmosferą vienoje kurių nors miesto kavinių. Kartu su draugais ir šeima čiupk dviratį ir lenktyniauk su vėju, išnaudok aktyvaus poilsio galimybes Liepojos vandenyse. Apsilankyk pas mums – poilsiauk, pramogauk, sportuok, gauk meno ir kultūros dozę!

Liepoja įkvepia!

 

VASAROS TOP 10

1. Pasimėgauti saulėlydžiu Liepojos paplūdimyje

Nuostabių atostogų ant balto ir švelnaus pajūrio smėlio tikrai nereikia ieškoti už šimtų kilometrų. Palei patį miesto centrą besidriekiančiame penkių kilometrų paplūdimyje kiekvienas poilsiautojas pripildys savo atostogas puikaus vasariško laiko, atitrūks nuo kasdienybės ir rūpesčių bei pasisems jėgų.

Čia pirmiausia turėtų vesti keliai tų, kurie negali vasaros atostogų įsivaizduoti be maudynių jūroje ir tingaus laiko leidimo ant paplūdimio smėlio su gaiviojo gėrimo taure rankoje, lepinimosi saulės voniose. Ieškoti, kuo atsigavinti, rūpesčio nebus,- plačiu gėrimu asortimentu pasirūpins jaukiosios paplūdimio kavinukės. Nosies kada nukabinti neturės ir patys mažieji poilsiautojai, - baigiusiųjų statyti smėlio pilis lauks žaidimų aikštelė.

Savo žodį apie tenykščius saulėlydžius veikiausiai tars ir romantiškąją dvasią puoselėjantys.

2. Paplūdimio vakarėliai

Saulei slepiantis už horizonto Liepojos paplūdimys atkunta. Kiekviena čionykštė kavinukė turi savą traukos “kabliuką”– viena vilioja poilsiautojus “chill” atmosfera, kita kviečia į siautulingą vakarėlį, tačiau visos jos be išimties - užlieja krūtinę naktinės jūros dvelksmu, atgaivina gaiviaisiais gėrimais ir dovanoja puikų laiką, kupiną nepamirštamų įspūdžių. Visos kavinės įsikūrusios greta viena kitos, todėl nebus rūpesčio išsirinkti, - visas jas bus galima tiesiog imti ir išbandyti. Čia pat po atviru Baltijos pakrantės dangumi vyksta ne tik Latvijoje, bet ir visame pasaulyje žinomi paplūdimio muzikos festivaliai. Argi kas užginčys, kad pajūrio smėlis ir dvelksmas užpildo vasaros vakarėlius visai kitomis nuotaikomis ir spalvomis.

 

 

 

 

3. Išgirsti Liepojos muzikos ritmą

Liepoja neleis niurzgėti net įnoringiausio muzikinio skonio savininkams. Ramiampasisėdėjimui turėtų tikti muzikinėspopietės Jūrmalos parke ar gyvo garsovakarai kuriame nors miesto barų,

na o jei širdis trokšta kaip reikiant pasiausti, tuomet mintys turėtų suktis apie naktinius paplūdimio vakarėlius. Netrūksta ir solinių bei muzikinių grupių koncertų. Šiame Kuržemės uostamiestyje vykstantys festivaliai gerai žinomi ne tik Latvijoje, bet ir už jos ribų. Jaunimėlis gausiai renkasi į festivalius “Shine Cafe”, “Fontaine Festivāls” ir “Summer Sound”. Liepojos simfoninis orkestras taip pat sėkmingai vykdo savo misiją –Liepojos inteligentijos ir klasikinės muzikos mylėtojų ausis malonina kamerinės muzikos koncertais. Informacija apie renginius: čia.

Jei ant miesto centro grindinio akis pastebėtų natas, derėtų jomis sekti. Šios natos - tai mašruto “Liepoja –kaip iš natų”, vedančio pro pastebimiausius Liepojos turistinius objektus, ženklai. Maršruto žemėlapį su pažymėtais turistiniais objektais galima gauti turizmo informacijos biure. Natų kelias tave nuves į Latvijos muzikų Šlovės alėją, kurioje 57 bronzos plokštėse įamžinti garsių Latvijos muzikų plaštakų įspaudai. Kūrmajos prospekto neatsiejama dalis - Liepojos himne “Pilsētā, kurā piedzimst vējš” apdainuotieji personažai. Bronzoje sustingusi daina nesiliauja skambėjusi. Kiekvieno poilsiautojo, kurniuojančioKūrmajos prospektu jūros link, žingsnį stebės smalsioji varna, laivadirbys ir karstadirbys, į stulpą įsiropštęs telefonistas. Šis kelias galop nuves į žmonių minią. Bronzoje įamžinti miesto himno personažai kiekvieną minutę ir kiekvieną akimirk kviečia įsiklausyti ir išgirsti Liepojos muzikines spalvas.

“Liepoja –kaip iš natų” maršruto žemėlapis čia.

 

4. Paplaukioti laivu ar baidarėmis po Liepojos vandenis

Viliojančiai skamba mintis apie pasiplaukiojimą laivu? Tuomet nedvejok ir sėsk į laivą “Četri vēji”, kuris paplukdys tave po Liepojos uosto akvatoriją ir net po atvirą jūrą. O gal labiau domina rimta žvejyba jūroje iš laivo? Šiuo klausimu taip pat galima susitarti su laivo kapitonu!

Ramus poilsios linksmam bičiulų būry, romantiškas vakarojimas dviese ar išvyka su visa šeima valtimis po Liepojos ežerą, kanalą ar Bartos ir Alandės upėmis atskleis kitas šio pajūrio miesto spalvas. Norintys pasiplaukioti po vietinius vandenis gali išsinuomoti patogius kajakus, valtis ar Latvijoje pagamintas kanojas ir baidares. Be to, Liepojos ežerą yra labai pamėgę meškerės fanai. Tad gal verta prigriebti kartu ir meškerę?

Aktyvus poilsis.

 

5. Pajusti vasaros kavinių atmosferą ar paragauti “Gintarine Liepoja”

Apsilankyk vienoje kurių nors jaukiųjų vasaros kavinių ir paragauk gaivių ir puikaus skonio gėrimų. Džiaukis vasarą Liepojoje!

Liepjos kokteilis “Gintarinė Liepoja” - Kaip saulę palydintis medaus ir liepžiedžių kvapas. Kaip gaivinanti jūra, į pajūrio smėlį išplaunanti spindinčius gintaro perlus... “Amber City” yra tikras gurmanų gėrimas, kurio galima paragauti visuose geriausiuose Liepojos restoranuose, baruose ir kavinėse.

 

6. Išbandyti elektrinį dviratį

Dviračių fanus turėtų džiuginti skersai ir išilgai Liepoją išraizgę dviračių takai. Šios, palei svarbiausius turizmo objektus vingiuojančios, miesto arterijos dviratininkų sportinės mankštos dozę papildys akiai įdomiais vaizdais. Verta išmėginti specialiuosius dviračių maršrutus, pavyzdžiui, naujausią jų –pro paukščių stebėjimo vietas vedantį taką, kuris nutiestas bendradarbiaujant su ornitologais. Dviratininkų pamėgti ir Liepojos ežere stūksantys paukščių stebėjimo bokšteliai, nuo kurių atsiveria gražūs ežero vaizdai ir miesto panorama. Detalų dviračių takų ir maršrutų žemėlapį galima nemokamai gauti Liepojos regiono turizmo informacijos biure. Naudinga informacija: Jūrmalos parke, prie riedlenčių parko, įrengtas dviračių remonto kampelis. Jame rasite dviračio pompą ir visų remontui reikalingus įrankius.

Jei kol kas neturite savo dviračio, tuomet galite jį išsinuomoti viename kurių dviračių nuomos punktų, pavyzdžiui, yra.

Tie, kurie dievina plaukuose besiplaikstantį vėją, tačiau nemėgsta sunkiai minti dviračių pedalus, turėtų išbandyti Blue Shock Bike elektrinius dviračius. Elektrinių varikliu ir akumuliatoriumi aprūpintas dviratis leis lenktyniauti su vėju be menkiausių pastangų.

 

7. Pagauti vėją skrydžiui su jėgos aitvaru ar veikbordu

Liepoja yra miestas, kuriame gimsta vėjas - apie tai liepojiškiai iškėlę krūtines dainuoja savo miesto himne. Dėl pajūrio vėjo ir bangų Liepoją galima vadinti bangletininkų ir jėgos aitvaro fanų rojumi. Centriniame Liepojos paplūdimyje įrengta speciali zona, kurioje šių sporto šakų entuziastai niekieno netrukdomi gali pasiduoti savo aistrai. Karinis uostas taip pat gali pasigirti puikiai šioms vandens sporto rūšims tinkančia aplinka.

Aktyvus poilsis.

 

8. Nusipirkti vasaros gėrybių Petro turguje

Širdis trokšta paragauti pirmųjų šiųmečių braškių?Ar mieliau skrandį norisi pamaloninti lengvai pasūdytu agurkėliu? O gal namams reikia šviežių daržovių? Norisi palepinti save kuržemietiškai rūkyta žuvimi? Esate maloniai laukiami pačiame miesto centre įsikūrusiame Petro turguje. Ar žinai, kad Liepojos Petro turgus pripažintas vienu gražiausių turgaus paviljonų Europoje?

 

9. Susitikti Rožių aikštėje

Nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 dienos kasdien 14:00 val. Liepojos miesto vėliavėle rankose nešinas gidas lauks tavęs Rožių aikštėje. Dvi valandos su juo landžiojant po įdomiausius Liepojos centro kampelius ir vietas prabėgs kaip penkios minutės. Ekskursijos metu susipažinsi su visais įdomiausiais Liepojos turizmo objektais, užsiropštęs į Liepojos katedros bokštą savo akimis pamatysi įstabią miesto panoramą, na o ekskursijai baigiantis būsi nustebintas malonios staigmenos.

 

10. Atšiauriosios Karostos viliones

Paradoksali ir nuostabą kelianti Karosta yra neatsiejama Liepojos miesto dalis ir drauge atskiras ir savitas pasaulis. Šis karinis uostas yra didžiausia Baltijos šalyse istorinė militarinė zona.

Kiekvienas, daugiau nei kartą į Karostą koją įkėlęs, smalsuolis jums pasakys –čia net jūra daug atšiauresnė. Audros metu geriau nesiartinti prie molą ryjančių siautulingų bangų,- 1800 metrų ilgo vartus į jūrą verčiau aplankyti ir romantiškai jais pasivaikščioti tuomet, kai jūros įtūžis atlėgsta. Pasivaikščiojimui ir savo smalsumo patenkinimui puiki vieta yra ir šiauriniai fortai. Tai dalis po sprogdinimų išlikusių Liepojos miesto įtvirtinimų. Šią vietą ypač pamėgo įdomių kadrų medžiotojai, meninių nuotraukų dailidės. Kūrybos plotai čia beribiai, tarkim, juostoje įamžinti į niekur vedantys laiptai smalsuolio nosiai gali padvelkti kad ir XXI amžiaus siurrealizmu.

 

Sek Liepojos gyvenimo ritmą:

www.liepaja.travel/lt

www.twitter.com/LiepajaTravel

www.facebook.com/LiepajaTravel

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51039004sec.