Estai kviečia į jusles žadinantį turą

Gourmet patiekalai, aukštoji mada ir šiuolaikinis menas – tai vieni maloniausių būdų stimuliuoti žmogaus pojūčius. Tą puikiai žino estai, kasmet organizuojantys vieną juslingiausių fiestų Šiaurės Europoje – didžiulio grožio ir modernaus dizaino ekspertų palaikymo sulaukiančią Talino „Dizaino naktį“. Šiemet festivalio lankytojai kviečiami pažinti laukinę Estijos pusę bei užmegzti šiltus pokalbius su žymiausiais menininkais tinkamiausioje aplinkoje – jų mėgstamiausiose kavinėse ir baruose.

Naktinė stiliaus ir mados fiesta

Rugsėjo 25–28 dienomis ekscentriškąjį Rotermano kvartalą užtvindys stilingiausi Talino gyventojai ir miesto svečiai. Čia tris dienas vyks stiliaus ir mados fiesta „Dizaino naktis“. Festivalio metu skirtingose Talino erdvėse išdygs „Pop up“ parduotuvės, bus rengiami madų šou, garsūs lektoriai skaitys paskaitas apie madą, vyks daugybė kitų renginių, kuriuos šeštadienį vainikuos Metų dizaino darbų apdovanojimai „Gala“. Daugelis „Dizaino nakties“ renginių visiškai nemokami, o įjėjimas į „Gala“ kainuos apie 30 eurų.

Dizaino žemėlapis

Nepasiklysti dizaino fiestai skirtų renginių gausoje leis specialiai tam sukurtas Talino dizaino žemėlapis. Jis pritaikytas naudoti ir išmaniuoju telefonu, nemokamą programėlę galima parsisiųsti per „Google Play“ paieškos laukelyje įvedus „D-Kaart“. Su šiuo žemėlapiu lengvai atrasite „Dizaino nakties“ renginių vietas bei galėsite surengti savarankišką turą po jusles žadinantį Taliną. Žemėlapyje ne tik sužymėti aukščiausios klasės išskirtinio dizaino restoranai, kavinės, muziejai, viešbučiai ar parduotuvės, bet ir nurodytos vietos, kur mėgsta lankytis garsiausi šalies menininkai, aktoriai ir kiti kultūros veikėjai. Apie dėmesio vertas vietas įspėja ir vitrinos. Būtinai užsukite ten, kur langus puošia specialūs geltoni lipdukai – tai žymė, kad čia ras, kuo pamaloninti gomurį ar akis net išrankiausieji.

Mėgautis maistu meniškoje aplinkoje

Vienos populiariausių bohemos susibūrimo vietų – „Valli“ ir „Kuku club“ barai čia užsukusį nustebins ne tik unikaliu interjeru, bet ir išskirtinai gerais gėrimais bei su meile ruoštu maistu. Norintiems skandinaviškos egzotikos, derėtų apsilankyti smagiame restoranėlyje – parduotuvėje „SfääR“. Retro ir skandinaviško dizaino derinys sukuria jaukią, o kartu ir madingą aplinką. Nedideli staliukai pirmame aukšte, o šalia – medinė lentyna su įvairiomis prekėmis – vynas, įvairūs rūbai ir daiktai, kuriuos čia pat galima įsigyti.

Lobis dėvėtų drabužių parduotuvėse

Nors autoriniai dizainerių darbai kainuoja nemažus pinigus ir Estijoje, norintys neišlaidauti, bet įsigyti šiaurietiško braižo puikios kokybės drabužių, turėtų apsilankyti Talino butikuose. Vietinių blogerių išliaupsinti „Sinine Siidsall“ ir „Fankadelik“ yra tos vietos, kuriose privalo apsilankyti kiekvienas. Čia galima įsigyti vintažinių drabužių ir aksesuarų atvežtų tiesiai iš kaimyninių Suomijos ir Danijos – tikras lobis vertinantiems šiaurietišką kokybę ir patogumą.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.498209sec.