Kauno maratonas 2014 kvies grįžti namo bent vienai dienai

Pernai vasarą itin sėkmingai praūžęs pirmasis Kauno maratonas šiais metais startuoja su dar ambicingesniais užmojais. Organizatorių planuose - du kartus didesnis, geresnis ir smagesnis II-asis Kauno maratonas, kviesiantis visus birželio 15 dieną susitikti Kaune.
„Kaunas daugeliui mūsų yra gimtasis miestas, kiti čia galbūt studijavo, dirbo, ar šiaip buvo užsukę aplankyti draugų bei pasivaikščioti po Laisvės alėją. Turbūt būtų sunku rasti žmogų, neturintį čia pažįstamų - todėl šiais mes kviečiame visus bent vienai dienai susirinkti Kaune su seniai nematytais draugais, klasės, kurso draugais ar buvusiais bendradarbiais ir smagiai praleisti laiką kartu", - pasakojo Algirdas Pukis, II-Kauno maratono organizatorius.

Sportuojančius kauniečius bei vieną didžiausių sporto švenčių mieste palaiko ir miesto vadovas. „Labai džiaugiuosi vyksiančiu antruoju Kauno maratonu. Kadangi tai jau antrasis renginys, reiškiasi, jog formuojasi tradicija. Kiekvienas toks renginys skatina žmonių įsitraukimą į sportą. Juk mes sakome - jeigu kitas gali, tai ir aš galiu. Nuoširdžiai linkiu, kad Kauno maratonas įgytų gilias tradicijas, kad būtų visų laukiamas vasaros renginys", - sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

V. Alekna kvies prie maratono starto

Kauno maratono globėjas, Pasaulio ir olimpinis čempionas Virgilijus Alekna prisipažino jaučiąs sentimentus Kaunui, kur praleido ne vienerius metus sportuodamas ir studijuodamas. Disko metikas sako ir šiandien mielai užsukantis susitikti čia su draugais, išgerti kavos Laisvės alėjoje.

„Kaunas išties labai daug reiškia lengvajai atletikai. Tai visų pirma pagrindinė mūsų lengvosios atletikos treniruočių ir varžybų bazė. Kaune yra geriausias lengvosios atletikos stadionas. Aš pats tik per plauką netapau kauniečiu, kai po mokslų Panevėžyje reikėjo rinktis - Vilnius ar Kaunas, - pasakojo lengvaatletis. - Turiu daug draugų iš sporto, gyvenančių Kaune. Man malonu čia atvažiuoti. Todėl tikrai kviečius visus savo draugus, visus pažįstamus atvykti birželio 15 dieną prie maratono starto".

Kaip ir pernai II-ojo Kauno maratono startas bus duotas Nemuno saloje, šalia Žalgirio arenos. Sportinės (maratono ir pusės maratono) trasos nusidrieks Nemuno ir Neries upių pakrantėmis, trumpesnės (10 km ir 5 km) - Laisvės alėja. Pasak A. Pukio, sportinių trasų bėgikams, kurie siekia rezultato, šiais metais turės įveikti ne keturis, bet du ratus po 21 km.

Linksmoji Šeimų bėgimo distancija (1,2 km) ir bėgimas su vaikiškai vežimėliais, kaip ir kiti šventiniai Kauno maratono renginiai numatyti Nemuno saloje. Šių metų naujovė - visose distancijose kviečiami dalyvauti ir Šiaurietiško ėjimo mėgėjai.

Greičiausio politiko rinkimai

Žadėdami smagią šventę, organizatoriai ne tik planuoja koncertus, DJ‘ų pasirodymus trasoje, sporto bei laisvalaikio mugę bei smagų vakarėlį po renginio, bet ir įsteigė kelis šmaikščius apdovanojimus. Kaip ir pernai bus renkama skaitlingiausia komanda, kuriai atiteks Mero taurė. Lietuvos universitetai galės varžytis dėl greičiausio universiteto vardo bei Universiteto taurės. Dėmesio sulauks ir politikai, kuriems bus įteiktas Greičiausio politiko ir Stipriausios politinės jėgos apdovanojimai.

„Pastebėjome, kad mūsų politikai pradėjo itin aktyviai bėgioti. Varžytuvės ir apsižodžiavimas tarp politinių partijų vyksta nuolat - mes gi suteiksime jiems progą ne žodžiais, o darbais įrodyti, kuris stipresnis ir greitesnis", - juokavo A. Pukis.

II-ojo Kauno maratono priziniame fonde ir gana solidžios piniginės premijos pirmųjų trijų vietų nugalėtojams, o pagerinusiam Lietuvos maratono rekordą - 12 000 litų. Visiems sportinių maratono distancijų nugalėtojams bus įteikti medaliai, diplomai ir rėmėjų dovanos. Apdovanojimus gaus ir jauniausias bei vyriausias dalyviai, bėgikas su įsimintiniausiu kostiumu bei šukuosena.

Organizatoriai tikisi, kad „savo" distanciją II-ajame Kauno maratone ras kiekvienas. Pernai jauniausiam dalyviui buvo 4 mėnesiai, o vyriausiam - 76 m. Iš viso dalyvavo daugiau nei 1 800 bėgikų, o žiūrovų buvo keliasdešimt tūkstančių.

Pasirengimas jau prasidėjo

Likus kiek mažiau nei 100 dienų iki II-jo Kauno maratono, jau užsiregistravo bene 1000 bėgikų. Kol kas populiariausia distancija - pusmaratonis ir 10 km bėgimas. Prestižinę maratono distanciją jau pasirinko daugiau nei šimtas dalyvių. Vertindami rezultatus, organizatoriai tikisi, kad birželio 15 dieną Kaune bėgančių bus du kartus daugiau nei pernai - apie 4 000.

„Aktyviausiai žmonės registruojasi likus mėnesiui iki maratono, todėl labai džiaugiamės, kad jau šiandien turime bene trečdalį visų planuotų dalyvių. Tikiuosi, kad esami ir būsimi Kauno maratono dalyviai prisijungs prie mūsų treniruočių, kurios buvo tokios populiarios pernai", - sakė A. Pukis.

Kauno maratono organizatoriaus teigimu, nemokamos bėgimo treniruotės Kauno Ąžuolyno parke prasidės balandį. Planuojama, kad šiais metais jas vesti padės žymūs sportininkai ir visuomenės lyderiai. Pernai į šias treniruotes susirinkdavo keli šimtai kauniečių.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50964808sec.