Savaitgalį Nidoje – pusės maratono bėgimas

Rugsėjo 27 – ąją, šeštadienį, Neringoje ištvermės ir valios išbandyti susirinks daugiau nei pusė tūkstančio Nidos pusės maratono bėgimo dalyvių. Anot renginio organizatorių,maratone dalyvaujančių skaičius didėja kasmet ir šiemet Neringos kurortui jis rekordinis.

Penkioliktajame bėgime jau užsiregistravo dalyviai iš Latvijos, Kaliningrado srities, Šveicarijos, Norvegijos. Airijos, JAV. Tarp bėgikų bus ir Neringos gyventojų bei kurorto sporto mokyklos auklėtinių.

Renginį organizuojantis Aurelijus Armonavičiaus džiaugiasi kasmet didėjančiu dalyviu skaičiumi ir prognozuoja, kad ateityje visi norintys į maratoną gali ir nebepatekti. „Nidos gyvenvietės galimybės priimant svečius yra ribotos, bet ši riba šiandien dar tikrai nepasiekta“, - tikina organizatorius.

Pagrindinio bėgimo, kuriame gali dalyvauti visi norintys, sveikatą pasitikrinę pilnamečiai asmenys, trasos ilgis siekia 21, 097 km. Trasa tradiciškai drieksis Nidos gyvenvietės gatvėmis ir dviračių taku.

Šiais metais 10-ties km trasa drieksis ir valstybinės reikšmės krašto keliu „Smiltynė-Nida“. Šiuo bėgimu bus pažymėta kelis metus lauktos kelio rekonstrukcijos darbų pabaiga. Maratono pradžią šio bėgimo dalyviams skelbs į kelio atidarymo ceremoniją atvyksiantis Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Pageidaujantys išbandyti trumpesnių nuotolių distanciją, turės galimybę bėgti Europos bendradarbiavimo bėgime(5, 4 km). Vaikams ir jaunuoliams iki 18 metų skirtas 3 km, 2 km ir 1 km Flebologijos centro bėgimas”.

„Šių metų naujovė – 10 km trasa liks ir ateityje. Turiu pastebėti, kad visos bėgimo trasos yra tiksliai išmatuotos ir sertifikuotos“, - pastebi A. Armonavičius.

Bėgimo metu, nuo 10.30 val. iki 14.30 val. bus ribojamas transporto priemonių eismas Nidoje. Nuo 10. 30 val. iki 12. 00 val. krašto kelyje tarp Nidos ir Preilos gyvenviečių.

Gausiu maratono dalyvių skaičiumi džiaugiasi ir Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.„Jau penkiolika metų kiekvieną paskutinįjį rugsėjo savaitgalį vykstantis maratonas tapo itin laukiamu renginiu, atkreipiančiu dėmesį į aktyvaus laisvalaikio galimybes Neringoje. Kiekvienam bėgikui, šį savaitgalį savo jėgas nusprendusiam išbandyti Kuršių nerijos trasose, linkiu ištvermės siekiant užsibrėžtų tikslų. Tegul gražiausias Baltijos pajūrio kurortas būna svetingas jums ir jūsų palaikymo komandoms“, - maratono dalyvius sveikina meras D. Jasaitis.

Rugsėjo 25-oji - paskutinė registracijos diena elektroniniu paštu [email protected]. Vėliau, norintys dalyvauti maratone, galės užsiregistruoti tik bėgimo išvakarėse, rugsėjo 26 – ąją, nuo 15. 00 iki 21. 00 val. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ (Taikos g. 4).

Bėgimą gražiausiame Baltijos pajūrio kurorte organizuoja VšĮ „Nidos pusės maratono bėgimas“. Informaciją apie bėgimą ir jo dalyvius galima rasti internetiniame tinklapyje http://www.nidospusemaratono.lt/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.1668551sec.