Prarastas bagažas – ką daryti? [1]

Šiuo metu oro uostus valdo žiema. Dėl sniego išdaigų dažnai perkeliami ir atšaukiami skrydžiai. Nors nemalonu pranešti, bet vis dažniau keleiviai pasigenda savo bagažo. Europos Sąjungos atliktas tyrimas nustatė, kad kas 64 kelioninis krepšys kur tai dingsta. Ką daryti, jeigu nerandote savo krepšio? Štai pateikiami atsakymai į pagrindinius klausimus.

Ką daryti ,jeigu po skrydžio neradote savo bagažo?

Vos tik pastebėjote, kad jūsų bagažo nėra, kreipkitės į oro uosto prarasto bagažo skyrių ar biurą. Ieškokite didelio užrašo Lost & Found ar oro linijų bendrovės buveinės. Jūs privalėsite tiksliai apibūdinti savo bagažą, jo formą, spalvą, kitus bagažo išskirtinius požymius.

Likau be savo daiktų - ar aš galiu eiti apsipirkti ir tikėtis, kad už įsigytas prekes man sumokės?

Jūs galite pasirūpinti būtinomis reikmėmis, pavyzdžiui, dantų šepetėliu arba apatiniais. Naujus drabužius galėsite įsigyti tik sekančią dieną, tačiau neišlaidaukite! Su savimi turėkite visus pirkimo čekius ir juos pateikite aviakompanijai. Jeigu jūsų skrydis buvo užsakomas kreditine kortele, pirkimai turi būti atliekami su ta pačia kortele. Rastas bagažas pristatomas į jūsų nurodytą vietą. Paieška gali trukti valandą, o kartais ir keletą dienų. Jei visgi nepavyksta atrasti jūsų bagažo, jūs turite teisę į kompensaciją. Maksimalią kompensaciją sudaro 1200 eurų.

Man numatytas darbo pokalbis, bet kostiumas liko bagaže...ką daryt?

Už įsigykite naują kostiumą, jūs gausite kompensaciją. Tačiau nepamirškite, kad pirkinys neturi būti itin brangus. Panaši situacija jus gali ištikti ir kruizinės kelionės metu. Laive ruošiama Captain's Dinner, kurios metu jūs privalote vilkėti iškilmingą ir oficialią aprangą. Tokiu atveju, jums bus kompensuojamas vakaro pirkinys. Aviakompanijos kompensacijos dydis yra 1200 eurų, tad jei išleisite daugiau pinigų, bus grąžinta tik maksimali kompensacijos suma.

Mano bagažo nepavyko rasti. Ką daryti?

Jei bagažas neatsirado, jūs privalote sudaryti bagaže buvusių daiktų sąrašą ir jį nusiųsti aviakompanijai. Prie daiktų sąrašo prisekite ir pirkinių čekius. Jei įvykio vietoje turėjote liudininkų, informuokite aviakompaniją, nurodykite jų vardus, pavardes ir adresus.

Kaip bus pasielgta, jei mano bagaže buvo pinigų ar brangenybių?

Niekada nepalikite tokio turto bagažo skyriuje, jų vieta tik keleivių salone! Jei su savimi ketinate vežtis vertingų dizainerių drabužių ir labai brangios kosmetikos, jūs galite prieš skrydį juos apdrausti. Pagal nustatytą daikto vertę, jums teks primokėti. Daugelis oro linijų neapdraudžia brangių fotoaparatų, juvelyrinių dirbinių ir grynųjų pinigų.

Ar galima kokiomis tai priemonėmis išvengti bagažo praradimo?

Niekas negali užtikrinti, kad lėktuvas ar oro uosto darbuotojai nepadarys kokių tai klaidų. Jūs galite pasirūpinti tinkamu registravimu ir bagažo perdavimu - tai sumažins klaidų riziką. Tiesa, brangūs dizainerių lagaminai vilioja vagis, nes tikimasi, jog ten laukia geras grobis... Įsigykite paprastus, tvirtus krepšius.

O jei aš užrakinčiau savo bagažą?

Apskritai nepatartina užrakinti savo bagažo, nes pasienio kontrolė turi teisę jį atidaryti ir patikrinti. Tad geriau nerakinkite savo bagažo, o tiesiog jame nepalikite vertingų daiktų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 alius 03/11/2010 18:28 ačiū už išsamią informaciją - pravers :)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13317895sec.